بر اساس دادههای بانک مرکزی، در بازه زمانی اول فروردین تا ۷ مهر ماه امسال، ۲۵ میلیارد و ۵۲۳ میلیون دلار ارز صنایع تامین شد که به ترتیب «سایر صنایع» و پس از آن «حمل و نقل و خودرو، تجهیزات برق و الکترونیک و معدنی» بیش از صنایع دیگر ارز نیمایی دریافت کردهاند.
آنطور که دادههای این نهاد پولی و بانکی نشان میدهد؛ میزان ارز نیمایی اختصاص یافته به صنعت «منسوجات و پوشاک» اما کمتر از سایر صنایع بوده است.
دادههای بانک مرکزی حاکی از آن است که میزان ارز واردات در مقابل صادرات نیز برای «سایر صنایع» و پس از آن صنایع «حمل و نقل و خودرو، معدنی و ماشین آلات و تجهیزات تولید» بیش از صنایع دیگر بوده است.
این گزارش میافزاید: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۲ میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار، «صنایع معدنی» یک میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۶۸۸ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» یک میلیارد و ۸۲۹ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل ۸۹۶ میلیون دلار صورت گرفته است.
گزارش نهاد ناظر بر بازار پولی و ارز نشان میدهد؛ این صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۷۹۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۶۸ میلیون دلار، ۶۲۰ میلیون دلار، ۲۶۲ میلیون دلار، ۵۰ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۷ مهر ماه سال جاری دریافت کردهاند.
همچنین در این بازه زمانی، «سایر صنایع» معادل ۶ میلیارد و ۹۴۵ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۹۴۳ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کردهاند.
برپایه این گزارش، مجموع ارز توافقی و نیمایی به صنایع خودرو معادل ۴ میلیارد و ۳۵۷ میلیون دلار، صنایع معدنی معادل ۳ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار، ماشین آلات و تجهیزات تولید ۳ میلیارد و ۵۶ میلیون دلار، صنایع شیمیایی و پلیمری معادل ۲ میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار، تجهیزات برق و الکترونیک معادل ۲ میلیارد و ۴۴۵ میلیون دلار و منسوجات و پوشاک معادل ۹۴۶ میلیون دلار و سایر صنایع معادل ۸ میلیارد و ۸۸۸ میلیون دلار بوده است.
∎
نظر شما