شناسهٔ خبر: 68918852 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

ماه دوم آسمان چه زمانی ناپدید می‌شود؟

غافلگیری کیهانی پاییز امسال وجود ۲‌ماه در آسمان است که از شنبه شب پدیدار شده است. به‌گفته دانشمندان، زمین در آستانه رسیدن به ‌ماه دوم است. یک سیارک کوچک قرار است توسط کشش گرانشی زمین دستگیر شود و به‌طور موقت به یک‌ماه کوچک تبدیل شود.

صاحب‌خبر -

این سیارک‌ماه مانند ۲۹سپتامبر به‌مدت چندماه قبل از اینکه دوباره از گرانش زمین بگریزد، ‌ماه دوم آسمان خواهد بود.

به گزارش بی‌بی سی، متأسفانه‌ ماه دوم بسیار کوچک و کم‌نورتر از آن است که با چشم غیرمسلح دیده شود، مگر اینکه یک تلسکوپ حرفه‌ای وجود داشته باشد. این سیارک برای نخستین بار توسط سیستم هشدار برخورد زمینی ناسا (ATLAS) در اواسط شهریور مشاهده شد. دانشمندان مسیر آن را در مطالعه‌ای که در مجله ستاره‌شناسی منتشر شد، بررسی کردند.

این سیارک با نام PT۵۲۰۲۴ از کمربند سیارکی آرجونا می‌آید که حاوی سنگ‌هایی است که مداری کاملاً مشابه مدار زمین را دنبال می‌کنند. گاهی اوقات، برخی از این سیارک‌ها نسبتاً نزدیک می‌شوند و به فاصله ۴.۵میلیون کیلومتری از سیاره زمین نزدیک می‌شوند.

به‌گفته محققان این مطالعه، اگر سیارکی مانند این با سرعت نسبتاً آهسته حدود ۳۵۴۰کیلومتر در ساعت حرکت کند، میدان گرانشی زمین می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد، به اندازه‌ای که آن را موقتاً به دام بیندازد. این دقیقا همان چیزی است که از آخر این هفته اتفاق افتاده است و این سیارک کوچک حدود ۲‌ماه را در مدار زمین خواهد گذراند.

دکتر جنیفر میلارد، ستاره‌شناس گفت که این سیارک در ۲۹سپتامبر وارد مدار و سپس پیش‌بینی می‌شود که در ۲۵نوامبر (اویل آذر ماه) از آن خارج شود. این سیارک تقریباً ۱۰متر طول دارد که در مقایسه با قمر زمین که قطر آن تقریباً ۳۴۷۴کیلومتر است بسیار کوچک است.

 

نظر شما