به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سرهنگ مهدی سبحانیفر در نشست خبری ویژه گرامیداشت هفته نیروی انتظامی شهادت سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان را تسلیت گفت و اظهار داشت: قاچاق کالا و ارز مشابه سنوات گذشته نیست و تبدیل به جرم و فرآیندی بسیار پیچیده، جهتدار و گسترده شده و در حال حاضر عموم کالای قاچاق، بخشی از یک شبکه قاچاق هستند.
وی افزود: خودروهای شوتی از بزرگترین معضلات حوزه قاچاق کالا هستند که مردم به عینه آنها در خیابان و معابر میبینند؛ روزانه هزاران خودرو شوتی از مناطق مرزی به سمت مرکز کشور حرکت و انواع کالای قاچاق و حتی اتباع را حمل میکنند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان با تاکید بر اینکه آمار قاچاق به صورت فصلی بیان میشود، خاطرنشان کرد: در شش ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 270 درصد افزایش توقیف خودروهای شوتی را داشتیم؛ آییننامه توقف خودروهای شوتی بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی توسط ریاست دادگستری استان اصلاح و حدود 10 روز قبل ابلاغ شد و بر همین اساس دیگر متخلفان نمیتوانند با پرداخت جریمه و تعزیر خودروی توقیف شده را آزاد کنند بلکه خودروهای شوتی بلافاصله به مدت شش ماه به پارکینگ منتقل شده و بعد از آن فرآیند قضایی متخلفان آغاز خواهد شد.
وی با اعلام اینکه میزان جریمه تغییر ساختار و ارتفاع خودروهای شوتی 100 درصد افزایش یافته، بیان کرد: جریمه تغییر وضعیت خودروهای شوتی بین 60 تا 80 میلیون تومان است.
سبحانیفر در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روی جرائم سازمان یافته متمرکز هستیم، گفت: استان اصفهان در مرکز کشور هم مسیر قاچاق و هم مسیر معکوس قاچاق است؛ مسئله قاچاق معکوس تبدیل به یک معضل جدی شده و بخش قابل توجهی از کالاهای قاچاق از مرکز به سمت مرز میرود. در همین راستا میزان پروندههای کشف کالای قاچاق در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 45 درصد افزایش یافته که عمده آنها بالای 5 میلیارد تومان ارزش دارند.
وی افزود: در همین مدت میزان کشف پروندههای بالای 5 میلیارد تومان حدود 150 درصد افزایش داشته و همچنین در زمینه کشف و توقیف خودروهای حامل قاچاق نیز افزایش 52 درصدی داشتیم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان با بیان اینکه قاچاق جرمی مولد است، گفت: بخش عمده قاچاق کشور از طریق مبادی رسمی صورت میگیرد؛ وجهه قاچاق در انظار عمومی بخش کوچکی از معضل قاچاق است، در تلاشیم ورود و خروج کالا را ترانزیت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله ماینرها و استخراج رمز ارز غیرقانونی پرداخت و گفت:نسل جدید ماینرها هوشمند هستند و کشف آنها سخت شده؛ به طور کلی ماینرها و تجهیزاتی که در زمینه استخراج رمزارزها استفاده میشود، روزانه در حال تغییر است، به نحوی که وزارت نیرو نیز برای شناسایی آنها مجبور است که از تجهیزات پیشرفته استفاده کند و همین موضوع سبب شده تا کشف آنها سخت باشد.
سبحانیفر با بیان اینکه مجازات سنگینی در انتظار دارندگان مینهای استخراج رمزارز است، گفت: بر اساس ابلاغ پلیس امنیت اقتصادی فراجا صرف کشف دستگاه ماینر دیگر مجازات ندارد بلکه رمزارز استخراج شده به وسیله آن ماینر به مصداق رمز ارز قاچاق تلقی شده و برای آن در سازمان تعزیرات حکومتی پرونده جداگانهای تشکیل و مشمول مجازات میشود.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون قاچاق حیوانات و فرآوردههای جنگلی گفت:سازمان محیطزیست، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به استناد ماده 25 و 25 مکرر قانون مبارزه با قاچاق، رده تخصصی و یگان حفاظت خودشان را دارند و به صورت تخصصی با قاچاق فرآوردههای جنگلی، گل و گیاه و حیوانات مبارزه میکنند و توسط پلیس امنیت اقتصادی و پیشگیری پشتیبانی میشوند؛ پلیس امنیت اقتصادی در موارد سازمانیافته و حرفهای در حوزههای عملیاتی و اطلاعاتی از آنها پشتیبانی میکند تا بتوانند شبکه قاچاق را منهدم کنند.
انتهای پیام/170
∎
نظر شما