جمهوریت – معاملات بازار طلا و ارز روز سهشنبه با نوسانات محسوس قیمت دلار و سکه همراه شد و رابطه معکوس دلار و اونس طلا همچنان به عنوان یکی از مؤثرترین عوامل تحرکات بازار عمل کرد «فشار کمبود نقدینگی در پایان ماه» و «تصمیمات دستوری بازارساز» هم از اثرگذاری تحلیلهای تکنیکال کاست، اما معاملهگران با اشاره به روند کلی بازار از نقش مهم «عوامل سیاسی و اقتصادی» در «آستانه سفر رئیسجمهور به نیویورک» بر روند بازار در روزهای آتی سخن میگویند؛ موضوعی که در پی آن بازار ارز کم رمق شده است و قیمت دلار هرات در کف کانال ۵۹ هزار تومان در حال نوسان است. این اسکناس آمریکایی روز سهشنبه را با گپ مثبت ۶۰ تومانی در ۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان بازگشایی کرد و در همین محدوده به کار خود پایان داد.
اقتصادنیوز نوشت: معاملهگران معتقدند دلار هرات تا روز پنجشنبه فرصت اصلاح و درجا زدن خواهد داشت و اگر قیمت اونس طلا در روز چهارشنبه روند نزولی را در پیش بگیرد، برقراری رابطه معکوس دلار هرات و طلا محتمل است. به عقیده این گروه دلار هرات با فرصت آربیتراژ می تواند رشد نسبی قیمت را تجربه کند. این در حالیست که گروهی دیگر از تحلیلگران معتقدند رشد اصلی دلار هرات از اوایل مهر و پس از بازگشت رئیسجمهور از نیویورک آغاز خواهد شد. بنابر ادعای این گروه اسکناس آمریکایی دو سطح کلیدی مهم پیش روی خود خواهد داشت که مرز ۵۸ هزار و ۸۷۰ تومان و ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان است و هر دوی این سطوح میتوانند به عنوان نقاط نوسان خرید در نظر گرفته شوند.
قیمت درهم امارات هم با گپ مثبت ۲۰ تومانی، در ۱۶ هزار و ۲۲۰ تومان شروع کرد و طی یک روند صعودی به ۱۶ هزار و ۲۷۰ تومان رسید. برخی از فعالان بازار هم نوسانات اخیر دلار هرات را نشات گرفته از تصمیمات دستوری میدانند و با اشاره به کنترل بازارساز، معتقدند روند قیمتها از تحلیلهای معمول فنی پیروی نمیکند.
با این حال، قیمت دلار تهران هم روز معاملاتی خود را با افزایش ۵۰ تومانی نسبت به آخرین قیمت در معاملات روز دوشنبه و در ۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا ۵۹ هزار و ۴۵۰ تومان بالا رفت. این در حالیست که بازار رسمی شاهد افزایش قیمتها نسبت به روز دوشنبه است و دلار نیمایی (حواله دلار) برای اولین بار به کانال ۴۶ هزار تومان وارد شد. بررسی ها از نمودار دلار نیما نشان میدهد در روزهای اخیر، شیب افزایش قیمت این ارز بیشتر شده است و باید دید که بیتوجهی بورس تهران به این مقوله مثبت بنیادی اثرگذار تا چه زمانی ادامه دار خواهد بود؟ با این حال قیمت دلار مبادلهای هم روز سهشنبه با افزایش ۴۹۴۷۵ تومان قیمت خورد و یورو مبادلهای هم با گپ مثبت ۲۷۷ تومانی در ۵۵۰۲۵ تومان قرار گرفت. حواله دلار هم با افزایش، ۴۶۱۵۲ تومان خرید و فروش شد. همچنین یورو مبادلهای هم با گپ مثبت ۲۷۷ تومانی در ۵۵۰۲۵ تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو به ۵۱۳۳۰ تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله، ۱۳۴۷۲ تومان ارزش گذاری شد و درهم حواله نیز ۱۲۵۶۷ تومان قیمت خورد.
بازار طلا و سکه اما روز سهشنبه شاهد نوسانات اونس طلا بود و چشم به تحرکات این فلز گرانبها داشت. قیمت اونس طلا پس از رکوردزنی شب گذشته در ۲۵۸۲ دلار آغاز به کار کرد و با کاهش به ۲۵۷۵ دلار رسید. معاملهگران فنی معتقدند روز چهارشنبه برای بازار طلا مهم و سرنوشتساز است و تصمیم فدرال رزرو درباره نرخ بهره میتواند سه سناریوی نوسانی مختلف را رقم بزند. اولین سناریو به افزایش نیم درصدی نرخ بهره اختصاص داشت، اگر نرخ بهره نیم درصد افزایش یابد، بازار شاهد افزایش قیمت انس تا کانال ۲۶۰۰ دلار خواهد بود و سپس پس از اصلاحی کوتاهمدت، رشد مجدد را تجربه خواهد کرد. سناریوی دوم به افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو اشاره دارد که براساس آن انس طلا با کاهش ۵۰ دلاری مواجه خواهد شد و در نهایت در آخرین سناریوی پیش بینی شده، اگر نرخ بهره بدون تغییر باقی بماند، احتمال یک ریزش شارپ در قیمت انس طلا وجود دارد.
با این همه، در جریان معاملات روز سهشنبه قیمت طلای آبشده که در ۱۶ میلیون و ۶۰ هزار تومان بازگشایی کرد؛ با افزایش به پله اول کانال ۱۶ میلیون تومان رسید و در این حوالی نوسان داد. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت سه میلیون و ۷۲۷ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. براساس بررسی ها، بازار آبشده نقدی همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده است و هدف نهایی آن رسیدن به سطح ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است و پس از دستیابی به این هدف، انتظار میرود بازار وارد فاز اصلاحی شود. در این مرحله، معاملهگران به بلوکه کردن معاملات اقدام خواهند کرد تا با کاهش فشار خرید، بازار بتواند مقاومتهای موجود را آزمایش کند و در صورت شکست مقاومتهای، هدف بعدی طلای آبشده نقدی مرز ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که به عنوان دومین هدف مهم در روند صعودی بازار شناخته میشود.
قیمت سکه امامی هم روز سهشنبه معاملات را در ۴۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان آغاز کرد و با افزایش به کانال ۴۴ میلیون تومان رسید و در محدوده ۴۴ میلیون تومان و ۴۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شد. معامله گران معتقدند سکه امروز در محدوده ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حمایت مهمی دارد و این سطح میتواند بازار را به یک نوسان خرید هدایت کند. در صورت تثبیت روزانه قیمت زیر مرز حمایت یاد شده، کاهش قیمت بیشتر محتمل است. براساس پیگیری ها از معامله گران، سکه در حال آمادهسازی برای یک آربیتراژ معکوس است که در پی آن معاملهگران اونس را فروخته و سکه خریدهاند تا در صورت ریزش اونس طلا و رشد دلار، قیمت سکه هم مسیر افزایشی را دنبال کند.
در معاملات پشت خطی روز سهشنبه همچنین چند خبر مورد توجه معاملهگران قرار گرفت که مهمترین آن انفجار عصر سهشنبه در نقاط مختلف لبنان بود که به بازار طلا و سکه هیجان وارد کرده است. از دیگر اخبار مهم میتوان به «سفر پزشکیان به نیویورک»، «تودیع و معارفه رئیس جدید سازمان بورس» و «فروش ۱۶۸ کیلویی شمش طلا» در آخرین حراج تابستان اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
- پیشبینی مهم از بیت کوین در روزهای آتی
- سقوط شدید ارزش بیت کوین
- بیت کوین به آرامی جایگزین طلا می شود؟
- بیت کوین در جا زد، طلا اوج گرفت
- دلایل افزایش قیمت طلا و سکه/ حباب ۶.٢ میلیون تومانی سکه
- سکه و طلا ارزان شد
- حباب سکه ۲ برابر افزایش داشته است
- قیمت سکه و طلا به شدت افزایش یافت
- اونس جهانی طلا، بازار طلای ایران را هم قبضه کرد
- اولین حراج شمش طلا ۱۴۰۳ فردا برگزار میشود
- سکه و طلا در مسیر برگشت از قله
- ریزش قابل توجه بهای سکه و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت
- یک پیشبینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار
- پیشبینی اکثر تحلیلگران از قیمت طلا و سکه کاهشی است
- ماجرای تعطیلی بازار ارز و طلا و اعتصاب طلافروشان چیست؟
- ارز در وضعیت ثبات/نرخ ارز در مرکز مبادله چقدر است؟
- فعلا امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد
- آرامش در بازار ارز و سکه با ثبات قیمت
- یک پیشبینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار
- طلا و سکه ارزان شد
- قیمت طلا اوج گرفت/ قیمت جدید طلا امروز ۸ مرداد ۱۴۰۳
- حراجهای شمش طلا و سکه هفته آینده از سر گرفته میشود
- خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع است
- تغییر شدید قیمتها در بازار طلا و ارز
- شمش طلا میلیون دلاری شد
- واردات بیش از ۳۰ تن شمش طلا در سال جاری
- فروش ۹ تن شمش طلا در ۴۷ حراج مرکز مبادله
- مشکل صنف طلا با سامانه جامع تجارت چیست؟
- طلا مرزهای قیمتی را رد کرد