به گزارش صراط به نقل از خبرآنلاین، نخستین نشست خبری «مسعود پزشکیان» رئیس دولت چهاردهم امروز(دوشنبه) با حضور بیش از ۳۰۰ خبرنگار از رسانههای داخلی و خارجی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی درحال برگزاری است.
مسعود پزشکیان در این نشست، در پاسخ به سوال خبرنگار سی سی تی وی چین، در رابطه با آینده مناسبات میان ایران و چین، گفت: تاکنون با چین ارتباطات خوبی داشتهایم و بیشتر ارتباط ما الان با کشورهای همسایه و چین و روسیه است.
وی ادامه داد: کاری که چین در میانجیگری میان ایران و عربستان برای حل مشکلات انجام داد، قدم بزرگی برای هماهنگی در منطقه است. موافقتنامه مشترکی برای توافق ۲۵ ساله ایران و چین نوشته شده است، یکی از جاهایی است که میتوانیم روی آن متمرکز شویم و باید عملیاتی شود. بنده مصمم هستم آنچه را که نوشته شده است و قرار بوده است اجرا شود، باید بررسی کنیم که چرا اجرا نشده است و باید اجرایی کنیم.
پزشکیان در ادامه اظهار داشت: طبیعتاً ارتباط ما در بحثی که در راههای ارتباطی بین کشورهای منطقه شکل گرفته است، میتواند هدف کشور چین در دسترسی به بازارهای ما و دسترسی ما به بازارهای چین را کاملاً هماهنگ کند و میخواهیم شاهراههایی را درست کنیم که قبلاً در مسیر ابریشم وجود داشت. مطمئناً ما با چین یک شریک کاملاً همراه و استراتژیک خواهیم بود و این را تقویت خواهیم کرد و در ارتباطات بعدی هم که با هم خواهیم داشت، تلاش خواهیم کرد این چیزی را که نوشته شده است، عملیاتی کنیم و همکاریها افزایش یابد.
باید ارتباطات بینالمللی را تصحیح کنیم
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه برنامههای دولت چهاردهم در زمینه رشد تولید اقتصادی هشت درصدی براساس برنامه هفتم و رفع مشکلات ناترازی انرژی از جمله بنزین و برق چیست؟ گفت: در رابطه با رونق اقتصادی و تولید آنچه که در مقدمه خدمتتان عرض کردماین است که قدم اول، ایجاد بستر مناسب برای تولید و سرمایهگذاران داخلی است، زیرا اکثر آنان به دلیل نبودن FATF، روند تجارت و خرید و فروش آنها با مشکل و گرانی مواجه است.
ویافزود : باید ارتباطات بینالمللی را تصحیح کنیم لذا به دنبال تصحیح روابط با همسایگان و دنیا خواهیم بود ،زیرا بدون FATF سرمایهگذاری خارجی میسر نخواهد بود و این نظر کارشناسان است .
رئیس جمهور در خصوص ناترازیها ی اقتصادی، گفت: ادامه وضعیت اقتصادی کشور با این روند ناترازیها، روز به روز بدتر خواهد شد. ناترازی برق، گاز، بنزین و پول داریم و اگر اینها را رها کنیم روز به روز حل آنها سختتر خواهد شد.
پزشکیان از رسانهها خواستار شد: از رسانهها میخواهیم که برای حل ناترازیها به دولت کمک کنند و اینکه اگر به ناترازیها دست نزنیم صداها در اینجا و آنجا بلند میشود، این درست نیست و امکان برون رفت از مشکلات را نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: راه حلهایی را به ما بدهید که بتوانیم ناترازی را حل کنیم و شما میتوانید به ما کمک کنید. واقعیت این است با این نوع ترازی و به این شکل نمیتوان راه را ادامه داد، لذا
شما رسانهها میتوانید در حل ناترازیها جلوی ما را گرفته و یا آن را توجیه کنید در نتیجه میتوانید طرحها را هماهنگ کنید و ایده دهید تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.
از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگیها در مناصب دولتی استفاده میکنم
پزشکیان در پاسخ به در پاسخ به این سوال که شما در ۳۷ سالگی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و در ۴۷ سالگی وزیر بهداشت بودید. سن متوسط افرادی که قرار بود برای انتخاب وزرا باشد ۵۵ سال بود اما سن میانگین وزرا ۵۹ سال است، یازده وزیر بالای ۶۰ سال هستند در حالی که سن بازنشستگی ۶۰ سال است. آیا از نیروهای جوان در استانداریها و رؤسای دانشگاهها استفاده خواهید کرد؟ اظهار داشت: بنا گذاشته بودیم برای وزرا میانگین سنی ۵۵ سال باشد. نزدیک ۲۰ تیم برای بررسی سوابق تشکیل شد، این ۲۰ تیم به اضافه شورای سیاست گذاری بیش از ۱۰ هزار ساعت کار کردند. در نهایت آنهایی که جریانها و جناحهای مختلف معرفی کرده بودند در ارزیابیها به این افراد رسیدیم.
وی با بیان اینکه مشکل کار ما در بی ثباتی در مدیریت و عمر محدود مدیرانی است که انتخاب میکنیم، است، ادامه داد: مدیران در روند سازمان پله به پله بالا نیامدهاند.
وی گفت: به معاونتها توصیه کردهایم حتماً از نخبگان و جوانان همراه خود داشته باشند و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهند و در این مسیر آموزش دهند.
پزشکیان افزود: در عین حال با نصب جوانان سعی در آموزش مهارت اجرا و سلسله مراتب اداری داریم. دادن پست سازمانی و حقوق کفایت نمیکند چون مسؤول سازمان باید تربیت و ارتقا نیروی سازمانی را انجام دهد نه اینکه در صورت اشتباه کردن یک نیرو، آن نیرو را کنار بگذارند و نفر دیگر را انتخاب و منصوب کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: حتماً از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگیها در مناصب دولتی استفاده میکنم.
∎