احمد میدری در جمع خبرنگاران گفت: اولین اقدامی که باید برای تشکلهای مردم نهاد انجام شود تعرفههای این مراکز است که معمولا تا اردیبهشت ماه هرسال اجرایی میشد، اما امسال تاکنون اجرایی نشده و باید سریعتر ابلاغ شود.
وی گفت: موضوع عدم پرداخت یارانه ۱۳ هزار معلول از ابتدای گرفتن رای اعتماد از مجلس پیگیر هستم و روز گذشته هم با رئیس سازمان برنام و بودجه صحبت داشتیم که به زودی پرداخت میشود./منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نخستین نشست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فعالین اجتماعی و مدیران سازمانهای مردم نهاد، عصر امروز در کانون اسلامی انصار با حضوری از جمعی از مدیران و فعالان موسسات مردم نهاد در حوزه اجتماعی برگزار شد.«احمد میدری» روز شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ در دیدار با فعالان اجتماعی و مدیران سازمانهای مردم نهاد افزود: درخواست من برای برگزاری این جلسه به این دلیل است نه تنها بهزیستی و رفاه اجتماعی بلکه هیچ حوزهای را بدون حضور مردم نمیتوان بهبود بخشید.
در ابتدای این نشست، فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت چهاردهم) با تاکید بر اهمیت سمنها و موسسات مردم نهاد گفت: یکی از واقعیتهای جامعه ایران فقر است و متاسفانه در ایران سیستمها فقر تولید میکنند. لذا حل مسئله فقر که سمنها برای حل آن به وجود میآیند، خود راه حل سیستمی دارد.
در ادامه احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که هیچ حوزهای از جمله مسائل اجتماعی و بهزیستی را بدون مشارکت مردم نمی توان بهبود بخشید. این تعامل است که قادر است سرنوشت جوامع را تغییر دهد. اینکه چه تعامل مثبتی میتوان انجام شود، خود محل بحث است.
وی افزود: باید بین دولت و جامعه ارتباطی باشد. در دوران تصدی معاونت رفاه بنده در وزارتخانه تلاش کردیم ارتباطات مردمی را تقویت کنیم. نقش موسسات مردم نهاد البته مطالبه گری است. ولی دیوارهایی که میان جامعه و دولت و بی اعتمادی دو طرف باعث شده که کار پیش نرود.
میدری تصریح کرد: در سیستم اداری ما هم کارکنان شریفی وجود دارند که میخواهند کار کنند اما ناهماهنگی و ناکارآمدی مانع است. انتظار میرود که ما از طریق نشان دادن ابعاد فقر چندوجهی، تجویز بهتری داشته باشیم. دیدن واقعیت نقطه آغاز تغییر رفتارها و اعمال ماست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برای همکاری ما و موسسات مردم نهاد برنامهای لازم است. سرنوشت کشورها را قدرت سازماندهی آنها و قدرت مانور آنها تعیین میکند. امیدواریم در آینده بتوانیم با شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه ها اقدامات خوبی را در ادامه برای رفع چهره فقر و آسیبهای اجتماعی پیش ببریم.
وی اضافه کرد: حرکت ما نیاز به تغییر در نگاه لازم دارد. آقای رئیس جمهور پزشکیان بی پرده درباره دانشگاهها گفتند که بسیاری از دانشگاههای ما در کشور هیچ آورده علمی و اقتصادی ندارند. در اقتصاد نیز چنین است. ما دچار چندپارگی در اقتصاد هستیم و باید به همگرایی برسیم و شبکه موسسات مردم نهاد در درون خود این همگرایی را دارند.
میدری تاکید کرد: ما برای آنکه به برابری در سلامت برسیم که رئیس جمهور به آن اعتقاد دارد، باید سیستم ارجاع را بوجود آوریم. گروههای ذینفع دارای تعارض منافع به دلیل عدم پشتیبانی اجتماعی، مانع از ایجاد طرحهای عدالتخواهانه و برابری طلبانه در حوزه سلامت و درمان هستند. برای این تغییر باید نیروی مردمی پشت مطالبه درمان و بهداشت برابر باشند.
وزیر کار تصریح کرد: کارگروهی از سازمان امور مالیاتی، بهزیستی و سمنها برای حل مشکلات مالیاتی موسسات مردم نهاد تشکیل دهیم. در حوزه حساسیتهای امنیتی هم باید خود را جای آن نیروهای خدوم که در حوزه امنیت فعال هستند بگذاریم و در عین حال تعامل کنیم تا این نگرانیها نیز درمورد سمنها حل شود.
مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل از افزایش ۲۹۸ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد طی ۳ سال اخیر خبر داد.
علیرضا حسیننژاد شامگاه ۱۱ شهریور در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات در استانداری اردبیل با اشاره به اقدامات خاص دولت سیزدهم در بحث محرومیتزدایی و رسیدگی به محرومان جامعه، گفت: خدمات این اداره کل در ۳۲ سرفصل و بیش از ۱۲۰ خدمت به ولینعمتان ارائه میشود.
وی با بیان اینکه در طول ۴۶ سال گذشته عموما همه دولتها به بحث محرومیتزدایی توجه داشتهاند، افزود: در دولت سیزدهم شاهد افزایش مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد به میزان ۲۹۸ درصد بودیم، بطوریکه مستمری هر نفر از ۳۵۰ هزار تومان به یک میلیون تومان رسید.
حسیننژاد با بیان اینکه توجه به سلامت، وضعیت خدمات بیمهای و توجه به امورات بهداشتی مددجویان طی سه سال گذشته ارتقای چشمگیری داشته است، تصریح کرد: در همین راستا فرانشیز پرداختی مددجویان در مراکز بستری دولتی از ۲۰ درصد پرداختی به صفر رسیده است.
مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل با اشاره به توجه ویژه این اداره کل به مسکن مددجویان، خاطرنشان کرد: در همین راستا یک هزار و ۹۳۸ واحد مسکن با همکاری بنیاد مسکن و بسیج سازندگی و ارائه تسهیلات کمبهره احداث شده است.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات خوداشتغالی به مددجویان، گفت: در همین راستا بیش از ۳ هزار فرصت شغلی با ارائه بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات در سطح استان ایجاد شده است.
علیرضا آنجلاسی افزود: اطلاعات مربوط به مددجویان حائز شرایط بهره مندی از مستمری طبق روال همیشه و مطابق با پرداختی تیر ماه، تقدیم سازمان هدفمندی شد ولی تخصیص صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه تکافوی پرداخت مستمری را نمیکرد.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تعداد مستمری بگیران بر اساس تخصیص صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه و نقدینگی سازمان هدفمندی تنظیم و اعلام شد.
آنجلاسی یادآور شد: تیرماه سالجاری، مستمری افراد حذف شده از سوی سازمان هدفمندی پرداخت شده بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور پیش از این به همت دولت و سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندسازی یارانه ها در سال ۱۴۰۳ و برای اولین بار افزایش مستمری مددجویان که معادل ۳۰ درصد بوده است در فروردین ماه سال جاری اعمال شد و از طریق سازمان هدفمندسازی به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شد.
آنجلاسی افزود: بر این اساس خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، خانوارهای ۲ نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره ۲ میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بالاتر سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.
وی یادآور شد: براساس جز ۲ بند الف تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مبنی بر پرداخت مستقیم به ذی نفع نهایی مقرر شده از فروردینماه یارانه نقدی- معیشتی و مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور از طریق سازمان هدفمندی یارانهها به طور مستقیم به حساب مددجویان پرداخت شود و سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت مصارف در حدود منابع وصولی اقدام کند این درحالی است که پیش از این و طی سالهای گذشته این اقدام توسط سازمان بهزیستی کشور صورت میگرفت.
همچنین بهروز مروتی مدیر کمپین معلولان پیش از این گفته بود که دیوان محاسبات اواخر اردیبهشت ماه قول داده بود که مددجویانی که مستمری آنها قطع شده است، خردادماه به چرخه حمایتی برمیگردند که به تازگی متوجه شدیم سازمان هدفمندی قصد به چرخه اضافه کردن این تعداد را ندارد.
مروتی تصریح کرده بود: با وجود برگزاری جلسه مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، سازمان هدفمندسازی یارانهها و بهزیستی برای حل این مشکل، همچنان ۱۳ هزار نفر از مددجویان بدون اطلاع از قطع مستمری خود با بحران معیشتی مواجه شدهاند. این موضوع نه تنها معیشت این خانوارها را به خطر انداخته، بلکه موجب ایجاد اضطراب و نگرانی عمیقی در میان تمامی مددجویان و خانوادههایشان شده است.
مجید الهی راد گفت: این میزان تسهیلات شامل۱۳۶ فقره تسهیلات خودکفایی به مبلغ ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان، ۱۰۷ فقره تسهیلات فرهنگی به مبلغ دو میلیارد و ۴۸۵ میلیون تومان و ۴۱۹ فقره تسهیلات مسکن به مبلغ ۱۵ میلیارد و ۲۸۶ میلیون تومان است.
وی افزود: همچنین صندوق امداد ولایت استان در این مدت ۵۹ فقره وجوه هم افزایی به مبلغ دو میلیارد و ۵۶۲ میلیون تومان و ۴۷ فقره تسهیلات کمک به اعزام مددجویان به سفر اربعین به مبلغ ۲۴۵ میلیون تومان پرداخت کرده است.
نظر شما