شناسهٔ خبر: 68664956 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

شهر یا روستا، کدام بارش باران بیشتری دارد؟

الگوهای بارش باران در ۱۰۵۶ شهر در سراسر جهان نشان داد که بیش از ۶۰ درصد از این شهرها بیشتر از مناطق روستایی اطراف خود بارندگی دارند.

صاحب‌خبر -
شهرها نسبت به مناطق اطراف آن، بارندگی بیشتری را تجربه می‌کنند.
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا، تأثیر شهرنشینی بر دما به خوبی مستند شده است؛ شهرها نسبت به مناطق روستایی اطراف گرمتر هستند و این پدیده‌ای است که به‌عنوان اثر جزیره گرمایی شهری شناخته می‌شود. با این حال، تعداد کمتری از مردم آگاه هستند که شهرنشینی بر الگوهای بارندگی نیز تأثیر می‌گذارد و چیزی را ایجاد می‌کند که «ناهنجاری بارش شهری» نامیده می‌شود که در آن توسعه شهری به‌طور قابل‌توجهی میزان بارندگی یک منطقه را تغییر می‌دهد.
 
الگوهای بارندگی در ۱۰۵۶ شهر در سراسر جهان نشان داد که بیش از ۶۰ درصد از این شهرها بیشتر از مناطق روستایی اطراف خود بارندگی دارند. در برخی موارد، تفاوت قابل توجه است و این یافته‌ها می‌تواند عواقب جدی داشته باشد.
 
به‌طور کلی، بیش از ۶۰ درصد از این شهرهای جهانی بارندگی بیشتری نسبت به حومه آن دارند. اگر آب‌وهوای محلی گرم‌تر و مرطوب‌تر باشد، ممکن است در مقایسه با شهرهایی که در مکان‌های سردتر و خشک‌تر هستند، ناهنجاری بارندگی بیشتری داشته باشد. محیط‌های شهری مانند اسفنج عمل می‌کنند و باران را از یک منطقه به منطقه دیگر توزیع می‌کنند. البته شهرهای واقع در دره‌ها بارندگی کمتری دارند.
 
ارث گزارش کرد، عوامل متعددی در افزایش بارندگی بیشتر شهرها نقش دارند. یکی از عوامل کلیدی وجود ساختمان‌های بلند است که می‌توانند سرعت باد را مسدود یا کاهش دهند و باعث همگرا شدن هوا به سمت مرکز شهر شوند. ساختمان‌ها با کاهش بادها، این همگرایی را بیشتر می‌کنند و در نتیجه حرکت هوا به سمت بالا قوی‌تر می‌شود. این حرکت رو به بالا باعث تراکم بخار آب و تشکیل ابر می‌شود که شرایط بحرانی برای تولید بارندگی و بارش هستند.
 
اندازه جمعیت، قوی‌ترین همبستگی را با ناهنجاری‌های بارندگی شهری در مقایسه با سایر عوامل مرتبط با محیط یا شهرنشینی دارد. جمعیت‌های بزرگ‌تر معمولاً منجر به شهرهای متراکم‌تر و بلندتر می‌شوند که انتشار گازهای گلخانه‌ای و گرمای بیشتری را تولید و ناهنجاری بارش را تشدید می‌کنند.
 
با افزایش سرعت تغییرات آب‌وهوایی، این یافته‌ها پیامدهای مهمی برای مناطق شهری دارند. ترکیبی از افزایش بارندگی در شهرها و سطوح غیرقابل نفوذ مشخصه محیط‌های شهری مانند بتن و آسفالت می‌تواند شرایطی را برای سیل ناگهانی ایجاد کنند. ترکیب این ۲ عامل به این معنی است که ما باید راه‌های نوآورانه‌ای برای آماده شدن برای سیلاب‌های ناگهانی ایجاد کنیم.
 
با توجه به خطرات فزاینده، برنامه‌ریزان شهری و سیاست‌گذاران باید به احتمال فزاینده رویدادهای شدید آب‌وهوایی رسیدگی و اطمینان حاصل کنند که شهرها برای مقابله با بارندگی‌های اضافی و چالش‌های زیرساختی که ایجاد می‌کنند، آمادگی بهتری دارند.
 
بر اساس گزارش کلایمتولوژی، شهرنشینی و فعالیت‌های انسانی و ساخت‌وساز شهری بر شرایط آب‌وهوایی تاثیر خواهد گذاشت. البته تاثیر فعالیت‌های شهری بر میزان بارندگی هنوز به‌طور کامل مشخص نشده است اما باید این این تاثیرات مورد بررسی قرار گیرد زیرا بر اساس ویژگی‌های اقلیمی در هر منطقه متفاوت خواهد بود و تاثیر آن بر بارندگی پیچیده و متغیر است.

برچسب‌ها: