به گزارش اقتصادنیوز به نقل از برنا، زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه مرکز بهداشت استان نظارت زیادی را بر 18 نقطه تحت پوشش دارد و تاکنون گزارشی مبنی بر وجود و پرورش پشه آئدس در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزارش نشده است، خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای کنترل بیماری تب دنگی پروتکل های مختلفی را بنا بر شرایط شهرستان ها صادر کرده است که مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل نبود گزارشی در این خصوص جز مناطق پاک محسوب می شود.
وی ادامه داد: سامانه ورودی مراقبتی پشه آئدس و شیوع تب دنگی به صورت ماهانه گزارشات را بررسی می کند تا در صورت بروز نمونه ای از پشه آئدس بومی موارد بهداشتی مورد نیاز آغاز شود.
اقتصادنیوز: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با ابراز نگرانی نسبت به فعالیت بیشتر پشه آئدس با خنکتر شدن هوا، گفت: در حال حاضر، پشه آلوده تنها در یک نقطه از کشور حضور دارد و انتقال محلی فقط در این نقطه صورت میگیرد.
نهبندانی با بیان اینکه در صورت مشاهده پشه آئدس بومی در فاصله کمتر از 25 کیلومتر برنامه ریزی جداگانه ای از سوی وزارتخانه در نظر گرفته می شود، عنوان کرد: اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی ، جلب مشارکت های مردمی و مراقبت های بهداشتی ، توصیه اکید به شهرداری ها برای جمع آوری زباله، فاضلاب و نخاله و بازدید کارشناسان بهداشتی از محل های مختلف در صورت مشاهده پشه آئدس با شدت بیشتری نسبت به سابق انجام می شود.
وی با بیان اینکه پشه آئدس مانند سایر حشرات در فصل سرما به خواب می رود و عمده فعالیت این پشه از اردیبهشت ماه تا پایان شهریورماه است، گفت: ازهمین رو مردم نگران جمع شدن آب در معابر در فصول سرد سال به علت بارندگی نباشند.
نهبندانی با اشاره به اینکه این پشه در دمای زیر 22 درجه امکان رشد و نمو ندارد، ابراز کرد: بارندگی های فصل بهار می تواند خطراتی در زمینه تکثیر این پشه فراهم آورد ولی در فصول سرد سال تب دنگی بروز نخواهد کرد.
∎