به گزارش سلام نو به نقل از مهر، آلکسی پوشکوف، سناتور روسیه میگوید که آمریکا و انگلیس احتمالاً قبلاً تصمیم خودشان را درباره صدور مجوز برای اوکراین جهت حمله به عمق خاک روسیه با تسلیحات آنها گرفتهاند و حالا فقط از طریق رسانهها در حال پخش روایتشان درباره این موضوع هستند.
گاردین دیروز به نقل از منابع دولتی نوشت که انگلیس به اوکراین برای استفاده از موشکهای «سایه طوفان» چراغ سبز داده است. اما به گفته این منابع، انتظار نمیرود که لندن این مساله را فعلاً علنی کند.
پوشکوف در اینباره گفت: روشن است که در حال تصمیمگیری درباره حمله به خاک روسیه هستند. نشانهها و مذاکرات خیلی زیادی دراینباره وجود دارد و نمیتوان از این تصمیم منصرف شد. حتی اگر هنوز هم چنین تصمیم گرفته نشده باشد، به نظر میرسد که طی چند روز آتی اتخاذ شود. وی تاکید کرد: گزارشی که از گاردین درز پیدا کرد، تصادفی نبود. در حال آمادهسازی افکار عمومی هستند.
محدودیتها درباره استفاده از تسلیحات غربی در ابتدا به این منظور اعمال شد که آمریکا و غرب بتوانند مدعی شوند که در جنگ با روسیه مداخله مستقیم ندارند و در عین حال قادر باشند تا بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک نظامی کنند. با این حال، کییف از ماه مه، برای برداشته شدن این محدودیتها در تقلا بوده است.
به نوشته گاردین، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا درباره صدور جواز برای اوکراین جهت استفاده از موشکهای دوربرد «اتکمز» علیه روسیه، «آشکارترین سیگنال را ارسال کرد.» این روزنامه انگلیسی مدعی شد که تصمیم دراینباره «پیش از این در محافل سیاسی خصوصی گرفته شده است.»
به نوشته بلومبرگ نیز، بلینکن به چنین تغییر موضعی از جانب واشنگتن اشاره کرده است؛ به تعبیر بلومبرگ، آنها این کار را با وارد کردن اتهام به تهران مبنی بر تأمین موشک بالستیک برای مسکو انجام داده و بهانهتراشی مورد نیازشان را کردهاند!
دیوید لامی، وزیر خارجه انگلیس با تکرار ادعای آمریکا مبنی بر تأمین موشک از تهران برای مسکو، گفته است که این اقدام ادعایی «تشدید چشمگیر و خطرناک تنش است که تفکر لندن و واشنگتن را تحتالشعاع قرار داده است.»
گاردین به نقل لامی نوشت: تشدیدکننده همینجاست؛ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه. پوتین با محمولههای موشکی از ایران تنش را تشدید کرده است. حالا شاهد محور جدید روسیه، ایران و کره شمالی هستیم.»
ایران به دفعات و قویاً ارسال موشک به روسیه را رد کرده و اتهامات وارده را «جنگ روانی» از جانب کشورهایی خوانده است که به طور گسترده در حال تأمین تسلیحاتی اوکراین هستند.