آیتالله عباس محفوظی گیلانی از علمای حوزه علمیه قم، فقیه و سیاستمدار ایرانی شب گذشته و پس از تحمل یک دوره بیماری در سن 96 سالگی به دیار باقی شتافت.
آیت الله رسول نماینده ولیفقیه در استان گیلان نیز در پیامی، درگذشت مرجع تقلید گیلانی، از شاگردان و همراهان نهضت حضرت امام راحل (ره)، عالم عامل و متخلق و وارسته حضرت آیت الله محفوظی را تسلیت گفت.
در بخشی از پیام آیت الله فلاحتی آمده است: آن مرد بزرگ و الهی سراسر عمر با عزت و پربرکت خود را در مسیر روشن اعتلای اسلام و آموزهها و ارزشهای آن و اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به کار بست و سرمنشاء ثمرات ارزشمند و برکات فراموش نشدنی بود که تجلی آن در تربیت شاگردان فراوان نمود عینی دارد و ضمن تسلیت به رهبر انقلاب و مردم ایران، فردا پنج شنبه بیست و دوم شهریورماه را در استان گیلان عزای عمومی اعلام میکنم، برای روح ملکوتی آن عالم ربانی رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان صبر و اجر جزیل مسالت مینمایم.
وی متولد 18 مرداد 1307 در شهرستان رودسر بود که از شاگردان و همراهان نهضت امام خمینی (ره) بود و در کنار تحصیل و تدریس، هیچگاه از مبارزه بر ضد رژیم پهلوی باز نماند و ضمن شرکت در جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، زیر بسیاری از اعلامیههای افشاگرانه آن مرکز را امضا کرد.
وی در رژیم گذشته بارها مورد تعقیب، بازجویی و تبعید قرار گرفته است و با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 1357 نیز همواره مدافع و یار امام (ره) و رهبر معظم انقلاب بوده است.
محفوظی در زمان حیات محمدتقی بهجت رئیس شورای استفتاء و از مشاوران نزدیک وی بود و کمتر از یک سال پس از رحلت ایشان و پس از وفات علی صافی گلپایگانی در اردیبهشت 1389 قبول مرجعیت نموده و در دفتر وی دفتر مرجعیت خود را تأسیس کرد.
حضور معظمله در مبارزات از ابتدای نهضت اسلامی و بارها دستگیری و زندان و تبعید و همراهی با مرحوم آیت الله العظمی بهجت و مسئولیت شورای استفتاء ایشان، در حدی که مرحوم آیت الله بهجت میگفت من روی حکم آقای محفوظی حکم نمیکنم.
این علم ربانی سابقه عضویت در مجلس خبرگان، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز داشته است.
مدیر حوزههای علمیه کشور ارتحال آیت الله حاج شیخ «عباس محفوظی» را به رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید، بیت آن استاد فقید، حوزههای علمیه و مردم گیلان و رودسر تسلیت گفت.
تسنیم