شناسهٔ خبر: 68607797 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

دهها شهید و زخمی در حمله به منطقه «المواصی» در غزه

توحش به توان دو

رژیم صهیونیستی بار دیگر بر خلاف قوانین جنگی و بین‌المللی به‌بهانه حضور نیروهای حماس، چادرهای پناهندگان فلسطینی در خان‌یونس را هدف حملات خود قرار داد که بر اثر آن، ده‌ها نفر شهید و یا زخمی شده‌اند.

صاحب‌خبر -

رژیم صهیونیستی بار دیگر بر خلاف قوانین جنگی و بین‌المللی به‌بهانه حضور نیروهای حماس، چادرهای پناهندگان فلسطینی در خان‌یونس را هدف حملات خود قرار داد که بر اثر آن، ده‌ها نفر شهید و یا زخمی شده‌اند. صهیونیست‌ها بامداد دیروز  در حمله هوایی به چادرهای پناهندگان فلسطینی در منطقه «المواصی» در خان‌یونس (واقع در جنوب غزه) جنایت جدیدی را رقم زدند که تاکنون ۴۰ نفر شهید و بیش از  ۶۰ نفر زخمی شدند.رژیم اشغالگر قدس  تجمع حداقل ۲۰ چادر در یک منطقه پرجمعیت را هدف قرار داده است و حملات اسرائیل به چادرهای آوارگان در المواصی خان‌یونس ۳ حفره بزرگ ایجاد کرده است.

 جنایتی هولناک از رژیمی سفاک
بنا بر اعلام این سازمان دفاع مدنی غزه ، هواپیماهای رژیم اشغالگر در حملات به چادرهای آوارگان فلسطینی در منطقه المواصی از موشک استفاده کردند. سازمان دفاع شهری غزه اعلام کرد: برآوردها حاکی است که ما با یکی از هولناک‌ترین کشتارها از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه روبه‌رو هستیم.سخنگوی دفاع مدنی همچنین تأکید کرده است: خانواده‌هایی هستند که کاملاً در قتل‌عام المواصی بین شن‌ها ناپدید شده‌اند.
حجم ویرانی و تخریب و حفره‌های ایجادشده در زمین شنی، بسیار گسترده است و پیکر برخی از شهدا بر اثر انفجارها در داخل خاک مدفون شده است، به همین دلیل، تلاش‌ها برای خارج کردن پیکر شهدا و مفقودین جنایت صهیونیست‌ها در منطقه المواصی در غرب خان‌یونس ادامه دارد.

 توجیه رژیم اسرائیل برای کشتار غیرنظامیان در غزه
ارتش رژیم صهیونیستی ساعاتی بعد از این جنایت همانند روال قبلی خود مدعی شد که در حمله هوایی مرکز فرماندهی و کنترل حماس در خان‌یونس را هدف قرار داده است.ارتش اسرائیل با وقاحت تمام مدعی شد که اقدامات متعددی را برای کاهش احتمال تلفات غیرنظامیان در حمله به خان‌یونس اتخاذ کرده است. ارتش اسرائیل این گونه توجیه کرده است که در حمله به خان‌یونس از سلاح‌های دقیق و نقطه‌زن و نظارت هوایی و گزارش‌های اطلاعاتی بیشتری استفاده کرده است.ارتش رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد که حماس برای انجام عملیات علیه اسرائیل و ارتش این رژیم از زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده می‌کند، ادعایی که حماس بارها آن را رد کرده است.رژیم صهیونیستی پیش از این نیز چادرهای پناهندگان فلسطینی در نوار غزه را در چند منطقه از جمله المواصی هدف قرار داده بود و جنایت‌های این رژیم در هدف قرار دادن غیرنظامیان مسبوق به سابقه است.

 کابوس سقوط بر سر نتانیاهو
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه تاکنون، همواره در هر مرحله از مذاکرات برای برقراری آتش‌بس و انجام معامله تبادل اسرا، بهانه‌ای برای مانع‌تراشی در این روند ایجاد می‌کرد و بهانه‌ای که طی مرحله اخیر در این زمینه به وجود آورده، اصرار بر ماندن در محور فیلادلفیا در مرز مصر و نوار غزه است.چند هفته قبل و در حالی که مذاکرات از طریق میانجی‌ها به‌سمت رسیدن به توافق آتش‌بس و تبادل اسرا حرکت می‌کرد، کابینه رژیم صهیونیستی به‌ریاست نتانیاهو در ۲۹ آگوست نشستی برگزار کرد و نتانیاهو در آن تصمیم خود را برای ماندن ارتش اسرائیل در محور فیلادلفیا اعلام کرد؛ موضوعی که می‌دانست قطعاً مقاومت فلسطین با آن مخالفت می‌کند و در نتیجه بن‌بست در مذاکرات تکرار می‌شود و جنگ ادامه می‌یابد.
مذاکره‌کنندگان صهیونیستی در مذاکرات دوحه که چند هفته قبل برگزار شد، پیشنهاد کردند که ارتش اسرائیل سیطره خود را بر چند نقطه در محور فیلادلفیا به‌عمق ۳۰۰ تا ۴۰۰ متری حفظ کند، اما مقامات امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر، خروج نیروهای اسرائیلی از محور فیلادلفیا را ضروری می‌دانند و معتقدند که ارتش اسرائیل باید برای جنگ در جبهه شمالی آماده شود.
مقامات نظامی رژیم صهیونیستی و در رأس آن «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم، بر خروج نیروهای ارتش از محور فیلادلفیا تأکید دارند و نتانیاهو را تحت فشار قرار می‌دهند تا توجه خود را متمرکز به جبهه شمالی کند، البته آنها در عین حال خواستار جنگ گسترده با حزب‌الله نیستند، اما معتقدند خطری که از این جبهه، اسرائیل را تهدید می‌کند جدی‌تر از خطر غزه است.

ادعاهای مضحک نتانیاهو درباره فیلادلفیا
نتانیاهو هفته قبل طی سخنانی تلاش کرد اصرار خود را برای ماندن در محور فیلادلفیا توجیه کند و مدعی شد که این محور می‌تواند منبع خطر جدی برای اسرائیل و تکرار عملیات طوفان الاقصی باشد. نتانیاهو ادعا کرد که از محور فیلادلفیا در مرز مصر و نوار غزه، سلاح به داخل این باریکه قاچاق می‌شود و این محور از نظر امنیتی اهمیت بسیار زیادی برای اسرائیل دارد.
بنابراین از نظر نتانیاهو، محور فیلادلفیا یک خطر و تهدید بزرگ علیه اسرائیل است، اما بسیاری از صهیونیست‌ها با این نظر او موافق نیستند و معتقدند که حساسیت بیش از اندازه نسبت به این محور غیرمنطقی است. نتانیاهو خطاب به صهیونیست‌ها گفت: من ۲۰ سال قبل زمانی که اسرائیل در سال ۲۰۰۳ تصمیم به عقب‌نشینی از نوار غزه گرفت، به همه گفتم؛ “اگر محور فیلادلفیا تحت سیطره ما نباشد، غزه مسلح می‌شود.”، و به همین دلیل اکنون هم اصرار بر ماندن در این محور دارم.

 قمار نتانیاهو روی جان صهیونیستها
کسانی که با این نظر نتانیاهو مخالفند و در رأس آنها «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در واکنش به این بهانه‌تراشی‌ها و ادعاهای نتانیاهو گفت: همه می‌دانند آنچه برای نتانیاهو اهمیت دارد، محور فیلادلفیا نیست؛ بلکه محور ایتمار بن گویر ـ بزالل اسموتریچ است، به این معنا که نتانیاهو دغدغه منافع عالی و امنیت داخلی اسرائیل را ندارد؛ بلکه تنها به بقای کابینه خود و ماندن در قدرت فکر می‌کند و قدرت او هم وابسته به یک گروه افراطی به‌سرکردگی ایتمار بن گویر و اسموتریچ است.«ایهود باراک» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی هم به‌نوبه خود در همین زمینه گفت: فیلادلفیا سنگ‌بنای موجودیت ما نیست، بلکه یک قبرستان توخالی است و نتانیاهو به‌عنوان یک قمارباز دیوانه با چسبیدن به این محور، روی جان اسرائیلی‌ها قمار می‌کند.
«گادی آیزنکوت» از اعضای سابق کابینه جنگ رژیم صهیونیستی که پیشتر رئیس ستاد ارتش این رژیم بود؛ در واکنش به اصرار نتانیاهو برای نگه‌داشتن نیروهای اسرائیلی در محور فیلادلفیا گفت: این‌که نتانیاهو می‌گوید؛ “محور فیلادلفیا یک مسئله راهبردی برای اسرائیل محسوب می‌شود.”، یک ادعای نادرست است؛ زیرا راهکارهای اطلاعاتی، تکنولوژی، عملیاتی و فناوری پیشرفته زیادی برای جلوگیری از عملیات قاچاق به داخل نوار غزه وجود دارد، همچنین ازآنجایی که مصری‌ها تونل‌ها را بسته‌اند و یک دیوار زیرزمینی ایجاد کرده‌اند، دیگر هیچ تونلی در این محور برای قاچاق سلاح وجود ندارد و حتی یک سنجاق هم از اینجا به داخل غزه وارد نشده است.