شناسهٔ خبر: 68575567 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

کنعانی در نشست خبری: ایران مخالف تحمیل تغییرات مرزی است/ فرصت برای احیای برجام وجود دارد/ حقابه هیرمند مطالبه جدی ایران است

منبع: ايسنا

اقتصادنیوز: سخنگوی وزارت خارجه گفت: با تحمیل تغییرات ژئوپلتیک و مرزی مخالف هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست خبری با تبریک فرا رسیدن ماه ربیع الاول، پیروزی‌های ورزشکاران ایرانی در مسابقات المپیک و پارالمپیک را تبریک گفت.

وی همچنین موفقیت‌های اخیر جوانان و نوجوانان ایرانی در مسابقات و المپیادهای علمی را نیز تبریک گفت.

رژیم صهیونیستی شر مطلق است

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد عملیات شهادت طلبانه روز گذشته شهروند اردنی علیه رژیم صهیونسیتی گفت: رژیم صهیونیستی شر مطلق در منطقه است. این رژیم با اقدامات جنایتکارانه‌اش، خود را در برابر خشم افکار عمومی جهان قرار داده است و باعث یک بیداری انسانی شده است.

وی ادامه داد: رژیم صهیونسیتی با تداوم جنایت‌های خود در غزه و کرانه باختری و همچنین جنوب لبنان، پنجره جدید آتش را بر روی خود باز کرده است.

ادعا درباره حمله به مراکز مرتبط با ایران در سوریه قابل تایید نیست

کنعانی همچنین حمله رژیم صهیونیستی به مناطقی از خاک سوریه در بامداد امروز دوشنبه را محکوم کرد.

وی با بیان این که رژیم صهیونیستی برای انجام جنایت‌های خود حد و مرز قائل نیست و انجام جنایت‌های فرامرزی را در دستور کار قرار داده است، گفت: باید جامعه جهانی در برابر این اقدامات ماجراجویانه رژیم صهیونیستی، اقدام جدی و بازدارنده انجام دهد.

 کنعانی همچنین با اشاره به ادعاهای مطرح شده از سوی برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه این رژیم در حمله بامداد امروز برخی از مراکز مرتبط با ایران در سوریه را مورد حمله قرار داده است، اظهار کرد:  چنین چیزی را تایید نمی‌کنیم و بر اساس آنچه که منابع سوریه اعلام کرده‌اند رژیم صهیونیستی به مراکز سوری از جمله به یک مرکز تحقیقاتی که مربوط به ارتش سوریه بوده حمله کرده است.

به متن دقیق اظهارات مقامات روسیه درباره کریدور زنگزور توجه کنید

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد تحولات اخیر قفقار و همچنین موضوع کریدور زنگزور و برخی از حاشیه‌های ایجاد شده در پی اظهارات مقامات روسیه در این ارتباط گفت: من توصیه می‌کنم که به متن دقیق اظهارات مقامات روسیه در این ارتباط توجه کنید و آن اظهارات را مبنای تحلیل و اظهار نظر قرار دهید.

وی در بخشی از پاسخ خود به این سوال با تاکید بر اینکه برخی از کشورهای فرامنطقه‌ای تلاش می‌کنند که ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه ایجاد کنند، اظهار کرد: ما از تقویت سازوکارهای منطقه‌ای مبتنی بر الگوهای موجود از جمله الگوی ۳+۳ حمایت می‌کنیم.

کنعانی همچنین با اشاره به سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران و تاکید تهران بر گسترش صلح و ثبات در منطقه قفقاز ادامه داد: ما از رفع انسداد از مسیرهای مواصلاتی در چهارچوب استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت کشورهای منطقه و رعایت منافع متقابل کشورها استقبال می‌کنیم و مخالفت خود را با تحمیل تغییرات ژئوپلتیک و مرزی که با استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت سیاسی کشورهای منطقه مغایرت داشته باشد، اعلام می‌کنیم.

رژیم صهیونیستی مانع شکل‌گیری آتش‌بس در غزه است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع آتش بس در غزه نیز گفت: رژیم صهیونیستی هر روز در جریان این مذاکرات، شروط جدید و زیاده خواهانه‌ای را مطرح می‌کند و در واقع مانع شکل‌گیری آتش بس شده است.

وی همچنین با اشاره برخی از ادعاهای آمریکایی‌ها مبنی ضرورت ایجاد آتش بس اظهار کرد: از سوی آمریکا شاهد وجود اراده عملی برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی برای شکل‌گیری آتش بس نیستیم و در واقع دولت آمریکا با کلمات بازی می‌کند و به حمایت تسلیحاتی خود از رژیم صهیونیستی در جریان این جنگ ادامه می‌دهد.

کنعانی تاکید کرد: ایجاد بازدارندگی در برابر ماشین کشتار جنگی رژیم صهیونیستی با اراده جهانی محقق می‌شود و سکوت در برابر کشتارهای رژیم صهیونسیتی به عنوان مشوق این رژیم عمل می‌کند.

فرصت برای احیای برجام وجود دارد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دولت چهاردهم آمادگی خود را برای برگزاری مذاکرات احیای برجام اعلام کرده، آیا تهران از سوی طرف‌های مقابل برجام نیز چنین اراده‌ای را مشاهده کرده است و پالسی در این زمینه دریافت کرده است، گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برجام روشن است. برجام یک توافق جمعی است و کشورهای عضو این توافق همه تعهداتی بر عهده داشتند و ایران تنها عضوی بود که به تعهدات خود عمل کرد.

کنعانی ادامه داد: احیای این توافق مبتنی بر بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود در چهارچوب برجام است و این توافق زمانی می‌تواند احیا شود که همه طرف‌ها به تعهدات خود بازگردند.

کنعانی با بیان اینکه ایران از میز مذاکره فاصله نگرفته است و مذاکرات را به عنوان راهکار دیپلماتیک برای تحقق منافع خود محل توجه قرار می‌دهد، ادامه داد: توافق برجام یک نمونه از موفقیت چند جانبه‌گرایی در حل موضوعات پیچیده بود و جای تاسف است که برخی از طرف‌های مقابل به تعهدات خود در این زمینه عمل نکردند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: مسیر توافق می‌تواند باز باشد و فرصت برای احیای برجام وجود دارد، مشروط به اینکه طرف‌های مقابل به تعهدات خود در برجام باز گردند و به آن پایبند باشند.

کنعانی با بیان این که در مورد گفتگوهای احیای برجام، رایزنی‌های خوبی به صورت تلفنی بین جوزف بورل و سید عباس عراقچی انجام شده است، گفت: فرصت‌های مناسبی برای گفتگو بین طرفین در این ارتباط در تحولات دیپلماتیک پیش رو در عرصه بین‌المللی وجود دارد.

فرصت گفت‌وگو میان ایران و اتحادیه اروپا در نیویورک وجود دارد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در جریان برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک رایزنی  بین ایران و اتحادیه اروپا  از حمله دیدار آقای عراقچی و بورل انجام خواهد شد، اظهار کرد : مجمع عمومی سازمان ملل فرصت بسیار خوبی برای انجام رایزنی‌های دیپلماتیک است، لذا این فرصت میان طرفین « ایران و اتحادیه اروپا » وجود دارد .

وی ادامه داد: این توافق بین آقای دکتر عراقچی و آقای بورل وجود داشته است که این گفتگوها در آینده نزدیک انجام شود و ما فکر می‌کنیم که مجمع عمومی فرصت خوبی برای انجام گفتگو و تبادل نظر است.

کنعانی در  همین ارتباط افزود: در حال حاضر برنامه قطعی در این زمینه در اختیار من نیست ولی گمان می‌کنم که این گفتگو بر حسب آمادگی طرفین در آنجا انجام می‌شود.

پرداخت حقابه از هیرمند مطالبه جدی ایران است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع حقابه ایران از هیرمند و اینکه برخی معتقدند هستند که آبی که در چند ماه گذشته از افغانستان وارد ایران شده مربوط به حقابه ایران از هیرمند نبوده است ،اظهار کرد: حقابه هیرمند، حق مسلم ایران است و مقامات حکومت سرپرستی افغانستان به این حق ایران اذعان دارند.

وی ادامه داد: ما در طول ماه‌های گذشته میزان متنابهی آب از جغرافیای افغانستان دریافت کرده‌ایم و اینکه این آب‌ها جز حقابه ما بوده که از سوی سرپرستی افغانستان در اختیار ما قرار داده شده یا نه اظهار نظرهای مختلفی وجود دارد. 

کنعانی ادامه داد:  به طور کلی بحث پرداخت حقابه ایران از هیرمند بر اساس معاهده‌ای که وجود دارد مطالبه جدی ایران است و معتقدیم که مبتنی بر این معاهده باید حقابه ایران به صورت کامل در اختیار ما قرار بگیرد.

نظر شما