شناسهٔ خبر: 68543101 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اولین قلب مصنوعی در مشهد تپید

اولین عمل پیوند قلب مصنوعی در مشهد به‌همت تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیمارستان امام رضا(ع) انجام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمد عباسی، عضو هیئت رئیسه و رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست خبری که بر اساس همین محور در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار شده بود اظهارداشت: عمل قلب مصنوعی برای اولین بار در مشهد و سومین بار در کشور انجام شد، این درمان به‌روزترین درمان در کشور است. این بیمار به‌علت مشکلات حادی که داشت و به‌علت بستری شدن‌های مکرر مجبور به عمل جراحی قلب شد اما به‌علت اینکه سن بیمار بالای 60 است از پیوند انسان به انسان منصرف شدیم.

وی افزود: از سال 90 به ما دستور دادند تیمی را در زمینه پیوند قلب تشکیل دهیم؛ دو سال کار علمی کردیم تا تیم را جمع کنیم. اعضای این تیم دوره‌هایی را در آمریکا و هندوستان دیدند و تیم منسجمی تشکیل شد که سال 92 اولین پیوند را انجام دادند. از آن زمان تاکنون 130 تا 140 پیوند قلب انجام شده که نتایج بسیار خوبی داشته و موجب شده است این تیم قطب پیوند قلب در شرق کشور شود.

عباسی اضافه کرد: مشکلی که در حوزه پیوند قلب مصنوعی وجود دارد، هزینه است که همه افراد نمی‌توانند 450 میلیون تومان را پرداخت کنند، این تنها هزینه دستگاه است و هزینه‌های دیگری نیز وجود دارد؛ این عمل انجام‌شده اولین عمل قلب بود که رایگان شد. این هفته دو عمل دیگر هم داریم که با هزینه کمتر انجام خواهیم داد. این عمل برای تیم پیوند ما هیچ بُعد مالی ندارد، پول از وزارتخانه به ما داده می‌شود و بیشتر جنبه بشردوستانه دارد.

در ادامه این نشست خبری محمود محمدزاده شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهارداشت : عمل پیوند قلب را به‌صورت «اکمو» روی فرد دیگری انجام دادیم که به‌زودی روی این بیمار هم عمل قلب مصنوعی انجام خواهد شد، همچنین یک بیمار دیگر هم داریم که در زمان حاضر در بخش ICU بستری است و به‌زودی روی این بیمار نیز عمل قلب مصنوعی انجام خواهد شد.

وی در مورد حمایت دولت از جامعه پرستاران و پزشکان گفت: با توجه به اینکه در عمل‌های مشابه سنوات گذشته دولت حمایت خوبی چه در زمینه درمان و چه در زمینه دارو داشته است، تقاضا داریم که در این نوع عمل‌ها هم مشمول حمایت دولت بشویم و اول بیمه پایه و بعد بیمه تکمیلی شامل حال بیماران شود‌ و امیدواریم با حمایت‌های دولت چهاردهم هر ماه یک الی 3 عمل قلب مصنوعی در مشهد داشته باشیم.

شبستری در مورد کمک‌های نقدی و تجهیزات پزشکی اهدایی از طرف آستان قدس گفت: بعد از کرونا کمک‌های زیادی به ما شده است و این نشان از تفکر سلامت آستان قدس رضوی است.

رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: بیماران از قبل عمل و بعد عمل باید تحت کنترل باشند و اگر مراقبت کافی نداشته باشند عملکرد مثبت عمل کاهش می‌یابد.

رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در تمام دنیا نارسایی قلبی است که روز به روز هم بیشتر می‌شود، تأکید کرد: در کشور 4 هزار نفر بیمار نارسایی قلبی در صف انتظار پیوند داریم که 2 هزار نفر پیوند می‎شوند و 2 هزار نفر جان خود از دست می‌دهند که این مشکل از عدم تجهیزات کافی است.

رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: یک سال پیش به ما اعلام کردند عجله کنیم و پیوند قلب مصنوعی را در دانشگاه راه بیندازیم. با کمک تیمی که از تهران آمده بود توانستیم اولین پیوند قلب مصنوعی را روی بیماری که 15 سال پیش عمل شده بود، انجام دهیم. این بیمار از دو سال پیش دچار نارسایی قلبی شده است و به‌دلیل اینکه سن وی بالای 65 سال بود، برای پیوند قلب مناسب نبود، به همین دلیل تصمیم گرفتیم از قلب مصنوعی استفاده کنیم که خوشبختانه با موفقیت انجام شد.

وی اظهار کرد: در زمان حاضر بیمار بعد از گذشت سه، چهار روز از عمل حال خوبی دارد. وزن قلب مصنوعی حدوداً 300 گرم است که بیمار آن را در سینه حس نمی‌کند. این تنها عملی بوده که در شرق کشور انجام شده است، زیرا هیچ مرکز دیگری توانایی انجام این عمل را ندارد.

سارا امینی فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: برای اولین بار دستگاه پیوند قلب مصنوعی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده کردیم و دومین شهر بعد از تهران در زمینه پیوند قلب مصنوعی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر این درمان به‌روزترین درمان در تمام دنیاست. این هفته برای دومین بار پیوند قلب مصنوعی را انجام خواهیم داد. ما به‌طور متوسط هر یک یا دو هفته یک عمل انجام خواهیم داد. هزینه دستگاه بین 450 تا 500 میلیون تومان است که درخواست داریم تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.

انتهای پیام/282+