شناسهٔ خبر: 68452916 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کشت‌های پر آب در استان کرمان باید ممنوع شود

استاندار کرمان با بیان اینکه کشت‌های پر آب باید ممنوع شود، گفت: این کشت‌ها هیچ فایده‌ای برای کشاورز ندارد و هزینه‌های کشت تامین نمی‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمهدی فداکار بعد از ظهر امروز در جلسه سازگاری با کم‌آبی استان کرمان با بیان اینکه تامین آب شرب بر بخش‌های دیگر مقدم است و نباید روند کار به نحوی باشد که زندگی مردم تعطیل شود، اظهار داشت: کشت‌های پر آب باید ممنوع شود چرا که هیچ فایده‌ای برای کشاورز ندارد و هزینه‌های کاشت هم تامین نمی‌شود.

وی با انتقاد از سهم استان کرمان در لزوم کاهش مصرف براساس سند سازگاری با کم آبی بیان کرد: مردم در کاهش برداشت از چاه‌های کشاورزی همراهی می‌کنند و زمستان، موتورپمپ‌ها خاموش است و تابستان برق آنها به اجبار قطع می‌شود.

استاندار کرمان ضمن تاکید بر اینکه کار باید به نحوی انجام شود که قابل دفاع باشد، گفت: مردم از قطعی برق ناراحت هستند و جوابی برایشان نداریم در حالی که نباید به مردم فشار بیاوریم و باید قطعی برق به مردم اعلام شود.

وی ادامه داد: معیشت و زندگی مردم سال‌ها و بعضاً دهه‌ها به چاه‌های آب وابسته بوده و یکباره نمی‌شود آن را تعطیل کرد؛ باید ابتدا جایگزینی مثل آبیاری نوین را در اختیار مردم بگذاریم و بعد فرآیند دنبال شود.

فداکار با اشاره به اینکه منکر فرونشست زمین و اُفت سفره‌های آب زیرزمینی نیستیم، افزود: چاه‌های غیرمجاز باید تعیین تکلیف شود اما باید براساس واقعیت کار کنیم و نگاه بخشی نداشته باشیم؛ فرهنگ‌سازی در بحث مدیریت و مصرف آب کشاورزی بسیار مهم و اثرگذار است.

علیرضا عبدیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان، نیز در این جلسه از ورود چندین چاه پدافندی برای عبور از پیک تابستان امسال در کرمان به مدار خبر داد و اظهار داشت: در سال آبی گذشته 137 حلقه چاه حفر و تجهیز کردیم و متوسط هزینه حفر هر حلقه چاه در روستاها هفت میلیارد و در شهر 10 میلیارد تومان است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه خط انتقال آب خلیج فارس به کرمان، گفت: این پروژه در حال حاضر نیمه فعال است و 28 کیلومتر و دو ایستگاه پمپاژ این پروژه مانده است.

حمید علیدادی سلیمانی، مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان، نیز در این جلسه با بیان اینکه با فعالیت سه سامانه بارشی و دو سامانه مونسون، متوسط بارندگی استان کرمان در سال آبی جاری به 130 میلیمتر و به عدد متوسط درازمدت رسیده است، اظهار داشت: در نقاطی که بارش برف داشتیم، وضعیت بهتر بوده و برف در تغذیه سفره‌های زیرزمینی تاثیر به سزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه طبق سند ملی سازگاری با کم‌آبی، باید همه دستگاه‌ها برای کاهش مصرف آب در همه بخش‌ها تلاش کنند، گفت: سازمان‌ها عملکرد نزدیک به 66 درصدی در سازگاری با کم آبی داشته‌اند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان با بیان اینکه راه نجات استان کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است، افزود: آب منطقه‌ای باید 310 حلقه چاه را پر می‌کرد که محقق نشده و در نیمه دوم سال باید عقب ماندگی برنامه عملیاتی جبران شود.

وی با اشاره به اینکه 14 هزار حلقه چاه کشاورزی استان برق‌دار هستند، عنوان کرد: 4 هزار و 500 حلقه چاه که مازاد برداشت دارند، مشخص شده که نزدیک به 3 هزار مورد آن در جنوب استان است.

انتهای پیام/511/

نظر شما