به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، امید کریمیان ظهر امروز در دیدار مجمع نمایندگان استان با استاندار کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با تبریک هفته دولت؛ وجود مرزها را یک فرصت و ظرفیت برای توسعه و سرمایهگذاری دانست و اظهار داشت: کردستان با 1.8 دهم درصد و رتبه 13 مساحت کشور، وجود نیروی انسانی، پتانسیل بالا و درآمد مرزی، اما تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد است.
وی با بیان اینکه درآمد و سهم استان کردستان در میان استانهای کشور پایین و نگرانکننده است، گفت: در میان 16 استان مرزی، رتبه 15 را داریم. درآمد سرانه کردستان نسبت به استانهای مرزی 49 درصد و نسبت به کشور 46 درصد است.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی؛ شاخص کل استان در حوزه بیکاری را بر خلاف آمار 10.7 درصدی سال گذشته سازمان مدیریت، 16 درصد عنوان و تصریح کرد: وضعیت بیکاری در شهر مرزی مریوان با وجود مرز باشماق، نگرانکننده است.
وی با انتقاد تند از تعلل در اجرای طرح منطقه آزاد بانه و مریوان افزود: این طرح همزمان با چندین استان دیگر کشور در سال 1400 تصویب شده اما تاکنون آنچنان که باید و شاید کاری پیش نرفته و هنوز با 20 درصد پیشرفت فیزیکی در مراحل ابتدایی کار و بعد از سه سال، طرح جامع انجام نشده و قرارداد پیمانکار خاتمه یافته در حالیکه در استانهای دیگر طرح جامع انجام، سرمایهگذار دعوت و فعالیت و رونق ایجاد شده است.
کریمیان وضعیت راههای روستایی و بین راهی و شهری را نگرانکننده توصیف کرد و بیان داشت: شاخص آسفالت راه روستایی در کشور 82 درصد بوده اما این شاخص در استان 64 درصد و در مریوان 37 درصد است که تا چند سال دیگر این کمبودها اصلاً جبران نخواهد شد.
وی با انتقاد از کبود فضای آموزشی در مریوان اذعان داشت: وضعیت کنونی افتضاح و باید گریست. این شاخص در کشور 5.28 درصد، استانی 4.81 درصد و در مریوان 2.11 درصد است؛ پایینترین سرانه آموزشی را داریم و اکثر مدارس دو شیفته هستند.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی درباره هدف از برگزاری جلسات نمایندگان با ادارات در این شرایط خاطر نشان کرد: تا زمانیکه دولت فعلی سرکار باشد، وظیفه داریم که رسالت نمایندگی و نظارتی خود را انجام دهیم. انتظار میرود استاندار و مدیران استانی نیز تا زمانی که مسئولیت بر عهده دارند در جهت رفع مشکلات مردم تلاش کنند.
کریمیان ابراز داشت: هر آنچه که در توان داشته باشم در جهت پیگیری و رفع مشکلات مردم حوزه انتخابیه شهرستانهای سروآباد و مریوان بهکار گرفته و از هیچ تلاشی دریغ نخواهم کرد.
به گزارش تسنیم؛ طرح لایحه مناطق آزاد شهرهای مرزی از دوره مجلس نهم و در زمانهای مختلف در سطح کشور و استان کردستان مطرح شد، چندین بار لایحه منطقه آزاد، به صحن علنی کمیسیون تخصصی، به ویژه کمیسیون اقتصادی مجلس کشیده شد و بعد از تأیید در مجلس، به شورای نگهبان رسید.
در نخستین مرحله تنها ایجاد 7 منطقه آزاد و 12 منطقه ویژه در دستور کار بود که سپس به 8 منطقه آزاد و حدود 80 منطقه اقتصادی ویژه در کشور تبدیل و افزایش یافت که یکی از آنها تصویب منطقه آزاد بانه-مریوان بود، اواخر آبان ماه سال 98 این موضوع در صحن علنی مجلس مطرح و ایرادات طرح توسط نمایندگان رفع و مجدداً برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شد.
15 اردیبهشت ماه سال 1400 ایجاد منطقه آزاد بانه-مریوان در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد. پرونده 8 منطقه آزاد تجاری- صنعتی در استانهای گلستان (اینچهبرون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه ـ مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصر شیرین) در جلسه امروز مجمع مصلحا نظام بررسی شد که به غیر از منطقه جاسک در استان هرمزگان، با تأسیس 7 منطقه آزاد جدید موافقت شد و مجمع آن را مصوب کرد.
انتهای پیام/481/
∎
نظر شما