شناسهٔ خبر: 68361754 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

عصبانیت شدید رسانه‌های معاند فارسی‌زبان از مراسم اربعین

برگزاری باشکوه پیاده روی اربعین سوژه جدید چندین برنامه شبکه‌های فارسی زبان است. آنها همزمان با شوق مردم برای رسیدن به کربلا، دست به کار شده و در گفت‌وگو با به اصطلاح کارشناسان خود، سعی دارند که این آیین چندین ساله را امری بیهوده که سبب از بین رفتن منافع ملی می‌شود، نشان دهند.

صاحب‌خبر -

خبر اول اینکه، برگزاری باشکوه پیاده روی اربعین سوژه جدید چندین برنامه شبکه‌های فارسی زبان است. آنها همزمان با شوق مردم برای رسیدن به کربلا، دست به کار شده و در گفت‌وگو با به اصطلاح کارشناسان خود، سعی دارند که این آیین چندین ساله را امری بیهوده که سبب از بین رفتن منافع ملی می‌شود، نشان دهند.

 کارشناس شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال، در یکی از برنامه‌های این شبکه عنوان کرد که کل کشور به مدت چند هفته برای برگزاری مراسمی که هر سال فربه‌تر می‌شود و بازتاب رسانه‌ای آن هم برای حکومت بسیار مهم است، تعطیل می‌شود. او می‌گوید: در مورد چرایی این اتفاق باید به ذات حکومت باز گردیم. اینکه هر چیزی را تبدیل به مناسک و نمایش می‌کند و در پس آن به دنبال بهره‌برداری از این نمایشی است که به راه می‌اندازد. انواع و اقسام بسته‌های انگیزشی و مالی را هم به آن اختصاص می‌دهد. مانند اینترنت پر سرعت، غذا، وام و هزینه ارزان سفر تا بتواند پایگاهش را همچنان در میان قشر مذهبی حفظ کند.

کارشناس دیگر این برنامه هم معتقد است که بحران‌های زیادی با برگزاری اربعین ایجاد می‌شود. به خاطر کاری که هیچ سود و منفعتی ندارد. حداقل آن کسانی که خودشان به اربعین می‌روند باید خودشان هزینه خود را بپردازند ولی همه مملکت بسیج شده است.

کارشناس بعدی این برنامه هم معتقد بود که بخش کوچکی از جمعیتی که در این نمایش قرار است شرکت کنند، سعی دارند تا تبلیغات حکومت به آن شکلی که می‌خواهد به انجام برسد. اولویت حکومت هم این است که این نمایش به آن شکلی که می‌خواهد برقرار شود و تبلیغات پرهزینه هم برای آن می‌شود.

بی بی‌سی فارسی نیز از این قافله عقب نماد و با دعوت از محمدجواد اکبرین در برنامه خود نشان داد که راهپیمایی اربعین مردم ایران، دغدغه مهمی برایشان به شمار می‌آید. مجری این برنامه خطاب به اکبرین عنوان کرد که هر سال که می‌گذرد شاهد این هستیم که مراسم بزرگ‌تر می‌شود و مشخصاً هزینه بیشتری را در پی دارد. اکبرین در پاسخ به او خطاب به جمهوری اسلامی می‌گوید: شما به چه منظوری چنین بودجه عظیمی را در وضعیت کنونی کشور خرج چنین مراسمی می‌کنید؟

اما در ادامه مجری برنامه سؤال جالبی از کارشناس میهمان پرسید. او گفت: ممکن است بخشی از حاکمیت بگویند که کشورهای دیگر هم برای آیین و مناسک مذهبی خود هزینه می‌کنند و دولت هم ممکن است که بخشی از هزینه عمومی را برای این مسأله خرج کند. مشکل آنچه که در ایران انجام می‌شود چیست؟ که اکبرین پاسخ داد: جامعه قانع نشده است. اصلاً فرض کنید که جمهوری اسلامی یک فوایدی را برای برگزاری راهپیمایی در نظر بگیرد اما آیا جامعه قانع شده است؟ 

نظر شما