صاحبخبر - به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجتالاسلام سید موسی موسوی اظهار کرد: سالیان متمادی در شهر مقدس سامرا مستقر و خدمات متفاوتی را ارائه دادیم ولی از سال گذشته بعد مرز خسروی در سمت عراق و منطقه منظریه مستقر هستیم؛ طبق سنوات گذشته خدمات مختلف پذیرایی از زائران حسینی را به خوبی ارائه میدهیم.
وی ادامه داد: دستگاه نانوایی را در موکب خود مستقر کرده و در عین حال به مواکب دیگر هم نان میدهیم؛ این دستگاه در اختیار مواکب دیگر هم قرار دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه زنجان با اشاره به اقامه نماز جماعت صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشاء در موکب تصریح کرد: فعالیت های فرهنگی، توزیع اقلام فرهنگی، پذیرایی از زائران با غذا و شربت از دیگر برنامههای اجرایی در این موکب است؛ سال گذشته توزیع 50 هزار بستنی را داشتیم که به دلیل گرمای هوا مورد استقبال خوبی قرار گرفت.
حجتالاسلام موسوی خبر داد: حسینیه اعظم زنجان هم در شهر مقدس سامرا موکب دارد که آنها نیز خدمات متفاوتی ارائه میدهند؛ همچنین بقعه حضرت قیدار نبی (ع) در ایران و کوفه موکب خود را برپا و به زائران حسینی خدماترسانی میکنند.
وی با اشاره به اینکه 10 موکب از استان زنجان در ایران و عراق فعالیت دارند، بیان کرد: سال گذشته در مرز خسروی نزدیک به 90 نفر خادم حسینی داشتیم؛ مجموع مواکب اوقاف و امور خیریه استان زنجان بالای 400 نفر خادم حسینی دارند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه برای خدمات شبانهروزی و بدون تعطیلی از هیچ کوششی دریغ نمیشود، تأکید کرد: موکبهای مستقر در مرز باید میزبان زائران حسینی در هر تایم شبانهروزی باشند؛ اسکان، پذیرایی، فعالیتهای فرهنگی و راهاندازی سرویسهای بهداشتی از جمله خدمات موکب این اداره در مرز خسروی است.
حجتالاسلام موسوی یادآور شد: امسال برنامه داریم که از 25 شهریور عازم شویم و چون تردد در مرز زیاد شده تا چهار روز بعد اربعین مستقر بمانیم؛ در نهایت مأموریت خود با خادمان حسینی موکب به زیارت رفته و سپس به ایران برمی گردیم.
وی عنوان کرد: اوایل که در سامرا بودیم زائران کم بود ولی حالا رو به گسترش است؛ سال گذشته نیز از مرز خسروی بیش از یک میلیون زائر حسینی تردد داشتند که امسال هم رو به افزایش خواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه خبر داد: سال قبل روزانه به حدود 30 هزار نفر زائر حسینی در مرز خسروی خدماترسانی داشتیم؛ با درنظر گرفتن سایر مواکب اداره کل اوقاف و امور خیریه زنجان این رقم به بالای 100 هزار نفر میرسد.
اسکان 2 هزار زائر اربعین در موکب اوقاف البرز
خادم موکب اوقاف البرز در رابطه با خدماتی که در این موکب به زائران اربعین ارائه می شود، گفت: در روزهای اخیر به صورت تقریبی بیش از 200 نفر در طول روز در این محل پذیرش و اسکان داشته ایم و با توجه به مدت روزهای خدمت رسانی قریب به 2 هزار نفر در ایام اربعین از سوی اوقاف البرز اسکان داده می شوند.
ناصر خردمند، خادم موکب اوقاف البرز در رابطه با خدماتی که در این موکب به زائران اربعین ارائه می شود، گفت: موکب اوقاف البرز در زمینه اسکان زائران اربعین خدمت رسانی می کند و بخش اعظم تامین هزینه های موکب از محل موقوفات غیر متصرفی، موقوفات متصرفی و بقاع متبرکه تامین می شود که بیشترین حمایت از سوی موقوفه حاج ترخانی صورت گرفته و مابقی از محل بقاع متبرکه سطح استان و موقوفاتی که نیات مرتبط داشته اند تامین شده است.
وی با بیان اینکه آستان امامزاده حسن(ع) و امامزاده طاهر(ع) به صورت جداگلنه موکب پذیرایی از زائران را دایر کرده اند، عنوان کرد: با توجه به ثبت دفاتر که در روزهای اخیر صورت گرفته به صورت تقریبی بیش از 200 نفر در طول روز در این محل پذیرش و اسکان داشته ایم و با توجه به مدت روزهای خدمت رسانی قریب به 2 هزار نفر اسکان داده می شوند.
خردمند افزود: با توجه به نظر سنجی که در خصوص نحوه عملکرد مجموعه صورت گرفته، نوع خدمت رسانی خیلی مورد استقبال زائران قرار گرفته و خواستار ارائه این نوع خدمت هستند.
وی در پایان با اشاره به نقش وقف در ترویج فرهنگ اربعین تصریح کرد: اربعین نمود یک حرکت بزرگ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که افراد از سلیقه های مختلف برای تحقق آرمانهای تمدن اسلامی گردهم می آیند و حاضرند برای هدفشان با مشکلات کنار بیایند و هزینه کنند و ارادت خود را به آرمان و هدفی که دارند، نشان دهند و در این مسیر وقف و حمایت خیران برای تقویت این جریان خیلی کارگشا است.
انتهای پیام/∎
نظر شما