شناسهٔ خبر: 68281837 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عقب نشینی آلمان از موضع خود برای توقف حمایت‌ها از اوکراین

صدر اعظم آلمان بعد از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم برلین برای توقف حمایت‌های مالی از اوکراین به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای در سخنانی اعلام کرد که برلین به این حمایت‌ها با کمک متحدان خود در جی ۷ و دارایی‌های مسدود شده روسیه ادامه می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چند روز پیش رسانه های آلمانی به نقل از مقامات این کشور گزارش دادند که برلین دیگر کمک مالی جدیدی را برای اوکراین تایید نخواهد کرد.

روزنامه های آلمانی گزارش دادند که طبق برنامه ریزی بودجه فعلی، دیگر هیچ پول جدیدی برای کمک های نظامی در دسترس نیست. دلیل این امر نیز اقدامات ریاضتی از سوی صدراعظم و وزارت دارایی آلمان است.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده تجهیزاتی که قبلاً تأیید شده اند معمولاً همچنان تحویل داده می شوند، اما درخواست های اضافی از وزارت دفاع دیگر نباید به خواست اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان تایید شود. به نوشته روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان در نامه ای به بوریس پیستوریوس ، وزیر دفاع آلمان در 5 اوت درخواستی در این زمینه را ارائه کرد. روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ همچنین به اسناد و ایمیل هایی که در این باره دارد اشاره کرد..

در این بیانیه آمده است که "اقدامات جدید" تنها در صورتی امکان‌پذیر است که "تامین مالی" در برنامه‌های بودجه برای این سال و سال‌های آینده انجام شود. بر این اساس باید اطمینان حاصل شود که حد و مرزهای تعیین شده رعایت می شود.

کمیته بودجه پارلمان آلمان این موضوع را تایید کرد. آندریاس شوارتز، کارشناس بودجه حزب سوسیال دموکرات که مسئول سیاست دفاعی است، به این روزنامه گفت که در حال حاضر هیچ سفارش جدیدی برای اوکراین ارسال نمی شود زیرا دیگر تامین مالی نمی شود.

"اینگو گدچنس"، سیاستمدار بودجه حزب دموکرات مسیحی آلمان نیز محدودیت کمک به اوکراین را تأیید کرد. وی در این باره گفت: از روزی به روز دیگر، اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان و ائتلاف دولتی موسوم به چراغ راهنمایی در حال توقف حمایت های مالی و در نتیجه نظامی از اوکراین هستند.

از محافل وزارت دارایی فدرال آلمان گفته شد که، به عنوان یک قاعده کلی، "تمامی تصمیمات برای حمایت از اوکراین با هماهنگی نزدیک با صدراعظم فدرال اتخاذ خواهد شد."

بر اساس این گزارش، دولت فدرال به ویژه با کشورهای گروه 7 و اتحادیه اروپا برای باز کردن یک ابزار مالی کوتاه مدت به ارزش 50 میلیارد دلار برای اوکراین با استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه کار می‌کند.

"کریستین لیندر"، وزیر دارایی آلمان هم تنها با اشاره به برنامه‌های کنونی بودجه این کشور صراحتا اعلام کرد آلمان برنامه‌ای برای ارسال کمک‌های مالی جدید به کی‌یف ندارد.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (24 فوریه 2022)، کشورهای غربی از جمله آلمان به عنوان دومین حامی کی‌یف پس از ایالات متحده آمریکا کمک‌های مالی و تجهیزات نظامی گسترده‌ای را به اوکراین ارسال کرده است.

حالا در پی انتشار این گزارش‌ها مبنی بر محدودیت بودجه برای کمک‌های نظامی به اوکراین، دولت آلمان تلاش کرده است تا تردیدها در مورد تمایل خود به حمایت از اوکراین را برطرف کند. اولاف شولتز صدراعظم آلمان در سرویس آنلاین X توضیح داد: "آلمان قوی ترین حامی اوکراین در اروپا است و باقی می ماند."

در آخر هفته گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه دولت فدرال نمی‌خواهد بودجه‌ای را برای کمک به اوکراین در سال آینده بیش از چهار میلیارد یورو که قبلاً برنامه‌ریزی شده بود، در دسترس قرار دهد.

جمهوری فدرال آلمان پس از ایالات متحده آمریکا دومین اهداکننده بزرگ کمک های مالی به اوکراین است. دولت ائتلافی آلمان موسوم به چراغ راهنمایی امسال حدود 7.5 میلیارد یورو برای "تقویت" و کمک نظامی بودجه اختصاص داده است.

طبق گزارش "اشپیگل"، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان هفته پیش به طور غیررسمی تقاضای افزایش تقریباً چهار میلیاردی را داشت. سخنگوی وزارت او در حال حاضر اظهار نظری نکرده است.

بودجه فدرال آلمان در حال حاضر تنها چهار میلیارد یورو کمک نظامی برای سال آینده در نظر گرفته است. در مورد بودجه 2024 هم همینطور بود - این عنوان بعداً توسط بوندستاگ افزایش یافت. با این حال، به دلیل محدودیت بودجه مقامات این آزادی را برای سال 2025 نمی بینند.

شولتز اکنون تاکید کرد: ما به حمایت خود از اوکراین با وام 50 میلیارد یورویی که با کمک G7 در حال راه اندازی آن هستیم ادامه می دهیم. این کمک ها می تواند بر این اساس باشد." به گفته وی در اینجا مسئله تصمیم گیری در این باره مطرح است که در اجلاس سران G7 در ماه ژوئن برای استفاده از سرمایه حاصل از دارایی های مسدود شده روسیه برای وام به اوکراین گرفته شده است.

سخنگوی وزارت دارایی فدرال آلمان هم گفت: "ما به شدت روی این موضوع کار می کنیم." برنامه ریزی شده است که در سال 2025 بتوان به این وجوه دسترسی داشت.

به گفته دولت آمریکا، از زمان حمله روسیه به اوکراین، حدود 280 میلیارد دلار آمریکا (حدود 260 میلیارد یورو) از وجوه بانک مرکزی روسیه در کشورهای غربی مسدود شده است. بیشترین سهم در اتحادیه اروپا است که طبق گزارش کمیسیون اروپایی حدود 210 میلیارد یورو می باشد. این پول ثابت هر سال میلیاردها یورو درآمد بهره ایجاد می کند که قرار است برای اوکراین استفاده شود. مشکل اینجاست که بحث‌ها در این باره ادامه دارد - اما هنوز هیچ چیز نهایی نشده است.

ولفگانگ بوشنر، معاون سخنگوی دولت آلمان هم در این باره گفت: ما به ارائه کمک ها به اوکراین تا زمانی که ضرورت دارد ادامه خواهیم داد.

سخنگوی دولت گمانه زنی ها مبنی بر اینکه دولت می خواهد قبل از انتخابات ایالتی در آلمان شرقی سیگنالی ارسال کند مبنی بر اینکه پرداخت کمک به اوکراین محدود خواهد شد را اقدامی برای بدنامی خواند. وی افزود: این یک کنایه است که ادعا کنیم اوکراین باید حمایت کمتری "به دلیل برخی جنبه های سیاسی داخلی" دریافت کند.

بوشنر همچنین گزارش‌هایی که نشان می‌داد تحویل تسلیحات خاص، مانند سامانه دفاع هوایی Iris-T به اوکراین، به دلایل مالی در حال حاضر متوقف شده است، را رد کرد. سخنگوی دولت گفت: این یک گزارش نادرست است.

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان هم ، کاهش کمک مالی در حمایت نظامی آلمان از اوکراین را رد کرد. اشتاین مایر در سوپرون مجارستان گفت : آلمان بزرگترین کمک نظامی در اروپا را به این کشور مورد حمله روسیه ارائه می کند. دولت فدرال بارها دلایل این امر را در انظار عمومی بیان کرده است. و به همین دلیل است که من انتظار دارم آلمان به عنوان بزرگترین حامی اروپا از اوکراین باقی بماند.

انتهای پیام/

نظر شما