به گزارش صراط پنجمین جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت صبح دوشنبه آغاز شد.
در چهار جلسه پیشین نمایندگان ملت، صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجتالاسلام خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات، عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه، محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی شده است.
ششمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم پایان یافت
با اعلام محمدباقر قالیباف، جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی پایان یافت.
تاکنون صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجتالاسلام خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات، عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه، محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری، امیر عزیز نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، فرزانه صادق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بررسی شده است.
همچنین بخشی از برنامهها و صلاحیت سید محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت بررسی شد و ادامه بررسی آن به جلسه علنی فردا موکول شد.
ذوالنوری: امروز نیاز معادن به کشف از طریق ژئوفیزیک فضایی است
مجتبی ذوالنوری در دفاع از برنامههای وزیر پیشنهادی صمت پشت تریبون مجلس رفت.
نماینده موافق با برنامههای وزیر پیشنهادی صمت گفت: به دنبال این هستند که مشکل خودرو را با رقابتی کردن حل کند. امروز معدن در اکتشاف است. امروز نیاز معادن به کشف از طریق ژئوفیزیک فضایی است.
آق ارکاکلی: اتابک درک درستی از صنعت، تولید و بخش خصوصی دارد
آق ارکاکلی در موافقت با وزیر پیشنهادی صمت پشت تریبون مجلس حاضر شد و سخنرانی کرد.
وی تصریح کرد: وزیر صمت باید مرد میدان عمل و آشنا به صنعت تولید و تجارت باشد. مهندس اتابک انسانی مؤمن، انقلابی، متخصص و متعهد که کارنامه وی کاملاً شفاف است و درک درستی از صنعت، تولید و بخش خصوصی دارد.
نماینده موافق با برنامههای وزیر پیشنهادی صمت گفت: عملکرد وی به عنوان یک مهندس مدیر کارآمد در بخش خصوصی بیانگر تواناییها و سلامت ایشان است. نیاز به وزیری داریم که باور داشته باشد با این همه ظرفیت در کشور میتوان کشور به سمت تراز مثبت حرکت کرد.
طاهری: اتابک از صورت مسائل وزارت صمت هم شناخت ندارد
مصطفی طاهری بهعنوان مخالف وزیر صمت پشت تریبون رفت و نکات خود را بیان نمود.
وی بیان کرد: ما سه جلسه با وزیر پیشنهادی صمت داشتیم و سوالات را هم از قبل در اختیار وی گذاشته بودیم تا پاسخ دهد. عمده بحث بنده آن است که وی در مسائلی که من مطرح کردم، فهم و شناختی از صورت مسائل هم نداشت و بنده را قانع نکرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اولین سوال بنده از وزیر پیشنهادی صمت درباره ساختار بود و گفتم یکی از بحثهای جدی که در دولت قبلی مطرح بود، بحث تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که اتابک در پاسخ به این سوال که نظرش در این مورد چیست، گفت که هرچه مجلس و شما بگویید. بنده گفتم که شما قرار است وزیر صمت شوید و شما باید نظر خود را در این زمینه ارائه دهید.
ظهوریان: اتابک با وزارتخانه صمت آشنا نیست
میثم ظهوریان در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: خواستههای زیادی از وزارت صمت در برنامه هفتم توسعه آمده است که نیازمند یک وزیر متخصص و آشنا با وزارتخانه است. اتابک ناشناسترین فردی است که از بین این وزرای پیشنهادی به مجلس معرفی شده است.
مختار: «اتابک» میتواند به یکی از بهترین وزیران صنعت تبدیل شود
جلیل مختار، نماینده مردم آبادان در حمایت از وزیر پیشنهادی صمت سخنرانی کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: ملت عزیز ایران و نمایندگان محترم بسیار خوشحالیم که رئیس جمهور محترم مردی را برای وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور معرفی کرده است که نزدیکترین گزینه به شاخصهای مطلوب برای ارتقا میباشد. جناب آقای دکتر اتابک تا امروز یکی از بهترین مدیران صنعتی کشور بوده و با رأی ما میتواند یکی از بهترین وزیران صنعت کشور نیز تبدیل شود.
مطورزاده: چینش کابینه پزشکیان در ادوار گذشته بینظیر است
نماینده مردم خرمشهر در دفاع از وزیر پیشنهادی صمت پشت تریبون مجلس رفت.
وی عنوان کرد: بنا بر تعبیر حضرت آقا، ملت ایران انتخاب شایسته ای داشتند. شخصیت اندیشمند ساده زیست، شجاع، مؤمن، پیرو حضرت امیرالمومنین و مدافع اقوام و مذاهب و شخصیتها در کشور یعنی جناب آقای دکتر پزشکیان. او به وعدههای خود عمل کرد و چینشی در کابینه ایجاد کرد که در تاریخ و ادوار گذشته انقلاب اسلامی بینظیر بود.
ایزدخواه: نگذاریم اتابک وزیر پوششی شود
روح الله ایزدخواه در مخالفت با وزیر پیشنهادی صمت سخنرانی کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بحث خودرو واقعاً یک موضوع بسیار مهم است، به گونهای که در دولت سیزدهم باعث عزل یک وزیر شد. مسئله خودرو یک چالش اساسی است و با وجود آن، وزیر پیشنهادی صمت حتی یک روز در این حوزه کار نکرده است. واقعاً در این وزارتخانه عریض و طویل فرد دیگری نبود که برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی شود؟
وی تاکید کرد: نباید بگذاریم که اتابک وزیر پوششی شود و وزیر اصلی کسانی باشند که دقیقه ۹۰ اتابک را برای تصدی وزارت صمت به مجلس معرفی کردند و عملاً آنان وزیر اصلی باشند، تصمیمات را بگیرند و معاونان را بگذارند.
آزادیخواه: سابقه اتابک در وزارت صمت یا صفر یا اندک است
احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مخالفت با وزیر پیشنهادی صمت سخنان خود را بیان نمود.
وی تصریح کرد: وفاق مجلس و دولت امروز در اوج خودش است. سابقه اتابک در وزارت صمت یا صفر یا اندک است. مجلس قانون واردات خودرو را به تصویب رساند و مردم میگویند که این مطالبه ماست. اینکه اتابک در وزارت صمت سابقه چندانی ندارد، ما را نگران میکند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فقدان برنامه عملیاتی و نداشتن برنامه راهبردی از دیگر ایرادات وارده به وزیر پیشنهادی صمت است. کارآمدی بسیار مهم است.
مقصودی: کمیسیون اقتصادی مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت را تایید کرد
فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامهها و صلاحیت سید محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت را قرائت کرد.
وی بیان کرد: اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت، کارنامه و برنامههای وزیر پیشنهادی صمت، صلاحیت وی را برای تصدی این وزارتخانه تأیید کردند.
موافقت کمیسیون صنایع مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت
زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامهها و صلاحیت سید محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت را قرائت کرد.
وی اعلام کرد: اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پس از بحث و بررسی درباره صلاحیت، کارنامه و برنامههای وزیر پیشنهادی صمت، صلاحیت وی را برای تصدی این وزارتخانه تأیید کردند.
لزوم تغییر ساختار در وزارت راه و شهرسازی با ایجاد ساختاری اقتصادی
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با اشاره به ساماندهی اجاره بها و بافتهای فرسوده اظهار داشت: همه این مسائل اهمیت وزارت راه و شهرسازی را بیش از پیش نشان میدهد. بر این باورم که ایجاد معاونت یا تغییر ساختار در وزارت راه و شهرسازی با ایجاد ساختار اقتصادی قطعاً لازم است و این ساختار اقتصادی پشتیبان تمام پروژههای حمل و نقل و مسکن خواهد بود. از مولد سازی داراییهای وزارت راه شهرسازی گرفته تا تعامل با بخش خصوصی و سرمایهگذاری خارجی در این زمینه مؤثر است.
محمدزاده: وزیر پیشنهادی واردترین فرد برای تصدی وزارت راه و شهرسازی است
محمدزاده در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار کرد: سکانداری حل این مسائل فقط از ناحیه ساختار وزارت راه و شهرسازی امکانپذیر است. خانم صادق با ۲۵ سال تجربه در وزارت راه و شهرسازی اشراف کامل و وقوف کامل به موضوع دارد و به حق واردترین فرد برای تصدی وزارت راه و شهرسازی است.
رنجبر: درایت رئیس جمهور برای معرفی یک زن کارآمد، ستودنی است
فضل الله رنجبر در حمایت از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی به بیان نکات خود پرداخت.
نماینده کرمانشاه در بخشی از سخنانش تصریح کرد: قریب نیمی از جمعیت این کشور زنان محترم هستند. درایت رئیس جمهور برای معرفی یک زن کارآمد برای وزارت راه و شهرسازی ستودنی است. آنهایی که در آن سوی مرزها همواره شیطنت میکند یکی از اتهاماتی که به ما میزنند این است که جمهوری اسلامی همواره به زنان در سطوح مدیریتی توجه ندارد.
یوسفی: کارآمدی حلقه مفقوده در رأی دادن ما است
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی صحبت کرد.
وی گفت: وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی یک برنامه کلی به مجلس ارائه داده است. برنامه پیشنهادی وی با اسناد بالادستی تطابق داده شده است و امتیاز آن ۲۲ بود. سپس وی یک برنامه جدید ارائه داد که بارگذاری شده است. وی گفته است که اصلاح ساختار وزارت راه و شهرسازی را انجام میدهد که باید بگوید چگونه میخواهد این کار را انجام دهد.
یوسفی تاکید کرد: ما با کسی خصومت شخصی نداریم، اما باید با چشم باز رأی دهیم. کارآمدی حلقه مفقوده در رأی دادن ماست و همین باعث گرفتاری مردم میشود.
محمدبیگی: فرزانه صادق وزارت راه را میشناسد و به آن اشراف دارد
فاطمه محمدبیگی در دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی سخنرانی کرد.
نماینده قزوین با اشاره به اینکه فرزانه صادق با ۸ وزیر کار کرده است، گفت: سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران و بهسازی و شرکت عمران شهرهای جدید بخشهایی از فعالیتهای خانم صادق است. ایشان وزارت راه و شهرسازی را کاملاً میشناسد و همچون خانه خود به آن اشراف دارد.
نقدعلی: جواب صریح به دغدغههای ما ندهید رای اعتماد نمیدهیم
محمدتقی نقدعلی بهعنوان اولین مخالف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی پشت تریبون رفت.
نماینده مردم خمینی شهر خطاب به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: خانم صادق، ما شما را فردی شریف و متخصص میدانیم اما نسبت به برخی از سیاستها دغدغه مند هستیم و اگر جواب صریحی به سوالات ما ندهید، نمیتوانیم به شما رأی اعتماد دهیم.
موافقت کمیسیون عمران مجلس با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی نظر کمیسیون عمران درباره فرزانه صادق، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را قرائت کرد و از موافقت اعضای این کمیسیون با برنامهها و صلاحیت وی خبر داد.
کمیسیون کشاورزی مجلس با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی موافقت کرد
سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی، نظر کمیسیون متبوع خود درباره فرزانه صادق، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را قرائت کرد و از تأیید صلاحیت وی برای تصدی این وزارتخانه از سوی اعضای کمیسیون کشاورزی خبر داد.
امیر نصیرزاده: ایران توانسته موقعیت ممتاز و مقتدرانهای را در غرب آسیا کسب کند
امیر عزیز نصیرزاده در دفاع از برنامههای خود پشت تریبون رفت و به بیان نکات خود پرداخت.
وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به برنامه دفاعی خود، گفت: شرایط منطقه و جهان در حوزه امنیت و دفاع تغییرات زیادی دارد. معادلات نظم و امنیت منطقهای پیچیده و پرتلاطم است. منطقه و جهان نظم تکقطبی به رهبری آمریکا را پس زده است.
نصیرزاده عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته موقعیت ممتاز و مقتدرانه ای را در غرب آسیا کسب کند. عمق راهبردی ایران نسبت به گذشته تغییر شگرفی داشته است.
زارع: وزارت دفاع حساسترین نقطه نظام جمهوری اسلامی ایران است
سلمان زارع نماینده لاهیجان و سیاهکل به عنوان موافق برنامههای وزیر پیشنهادی دفاع در صحن علنی مجلس اظهار کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران سرشار از منابع غنی است و از نیروی انسانی متعهد برخوردار است نباید شاهد افزایش تورم و کاهش معیشت مردم باشیم. مقام معظم رهبری فرموده است که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح حساسترین نقطه نظام جمهوری اسلامی ایران است و مأموریت پشتیبانی از نظام و توانمند کردن قوای مسلح کشور را بر عهده دارد.
نجفی: نقشآفرینی ایران درمنطقه بعد از عملیات وعده صادق افزایش یافته است
ابراهیم نجفی در حمایت از امیرنصیرزاده گفت: نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در جغرافیای منطقه بعد از عملیات وعده صادق افزایش یافته و متعاقباً دولت آمریکا و کشورهای همسو با آن سیاستهای مهار منطقهای ایران و انواع تحریمها و محدودیتهای شورای امنیت سازمان ملل و تحریمهای یکجانبه را در دستور کار خواهند داشت.
طغیانی: وزارت دفاع نباید تصدیگری کند
مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بهعنوان مخالف وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در مورد عملکرد سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح باید بگویم صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی نیروهای مسلح کار اقتصادی انجام میدهد و حرف ما آن است که باید تصدی گری خود را جمع کند و دست از این کار بردارد.
میرمحمدی: امیر نصیرزاده برنامه خود برای تحقق تقویت بنیه دفاعی را ارائه دهد
میرمحمدی در مخالفت با برنامههای امیر نصیرزاده گفت: مهمترین حکم قانونی برای تقویت بنیه دفاعی کشور، اختصاص حداقل ۵ درصد از منابع بودجه عمومی کشور به این بخش است. این حکم بسیار مهم است و قطعاً به وزارت دفاع کمک میکند تا کارهای خود را به خوبی انجام دهد و سوال بنده از امیر نصیرزاده آن است که چگونه میخواهد این موضوع را عملیاتی کند و مجلس و دولت را برای تحقق این موضوع پای کار بیاورد.
فرهاد طهماسبی دومین موافق وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
فرهاد طهماسبی بهعنوان دومین موافق وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پشت تریبون رفت.
زارع: امیر نصیرزاده دارای تفکر راهبردی است
رحیم زارع در حمایت از وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح عنوان کرد: ایشان فرزند راستین انقلاب و شخصیتی ولایت مدار هستند و بزرگترین افتخار ایشان سربازی فرمانده معظم کل قوا است. امیر نصیرزاده دارای تفکر راهبردی هستند و در سطوح علمی با نظریهپردازی فضای ژئوپلیتیک قدرت هوایی برای جامعه علمی کشور، تفکر علمی خودشان را اثبات کردند.
بابایی کارنامی: باید به وضعیت معیشتی کارکنان نیروهای مسلح توجه شود
علی بابایی کارنامی بهعنوان دومین مخالف امیر نصیرزاده گفت: تقاضای ما از وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح این است که به کارکنان نیروهای مسلح بیش از پیش توجه شود. همچنین بانکها باید اعطای تسهیلات به کارکنان مسلح را مورد توجه قرار دهند و باید به وضعیت مسکن آنان نیز توجه جدی شود.
سلیمانی: خون فرماندهان جبهه مقاومت این جبهه را مستحکمتر کرده است
یاسر سلیمانی، نماینده مردم بافت در مجلس شورای اسلامی بهعنوان اولین مخالف با وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، عنوان کرد: صهیونیستها اسلام را نشناختند و نمیدانند این خونهاست که اسلام و شیعه را نگه داشته است. خون فرماندهان جبهه مقاومت، این جبهه را مستحکمتر و در مقابل صهیونیستها استوارتر کرده است. ذات صهیونیستها بر اساس ترس و دلهره است و آنان مثل موش میمانند.
آغاز ششمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم
دقایقی پیش و با اعلام محمدباقر قالیباف، جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
پنجمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت تمام شد
پنجمین جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، دقایقی پیش و با اعلام محمدباقر قالیباف پایان یافت.
گفتنی است، نمایندگان صبح امروز صلاحیت غلامرضا نوری قزلجه، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری را بررسی کردند.
جلسه نوبت عصر مجلس شورای اسلامی ساعت ۱۴ امروز و با ادامه بررسی صلاحیت امیر عزیز نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار خواهد شد.
سعیدی: کمیسیون صنایع مجلس با وزیر پیشنهادی دفاع موافقت کرد
زهرا سعیدی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره برنامهها و صلاحیت امیر عزیز نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اعضای این کمیسیون پس از بررسی برنامهها و سوابق وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با رأی قاطع، امیر نصیرزاده را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی این وزارتخانه دانستند.
موافقت کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزیر پیشنهادی دفاع
ابراهیم رضایی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره برنامهها و صلاحیت امیر عزیز نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را قرائت کرد.
وی گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پس از بررسی برنامهها و سوابق وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اکثریت آرا، صلاحیت امیر نصیرزاده را برای تصدی این وزارتخانه تأیید کردند.
رحیمی: تمام سمتهای قضائی را طی کردهام
امیرحسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری دولت چهاردهم به توضیح برنامههای خود پرداخت.
وی عنوان کرد: من قاضی دادگستری هستم و تمام سمتهای قضائی را طی کردهام. به عنوان رئیس دیوان محاسبات انتخاب شدم و از طرف مجلس به عنوان رئیس کل دیوان محاسبات انتخاب شدم. لذا هیچ زمانی از مجلس جدا نشدم. زمان ریاست قوه قضائیه آقای رئیسی معاون ایشان شدم.
رحیمی خاطرنشان کرد: ریاست محترم قوه قضائیه اعتماد کاملی به تعامل مجلس و دولت دارند. اگر ریاست قوه قضائیه اعتقادی به تعامل نداشته باشند وزیر دادگستری نمیتواند این تعامل را ایجاد کند. در دوره قبل رئیس قوه قضائیه با همه کمیسیونها و فراکسیونها جلسه داشتند. نقص بسیار جدی ای در تعامل با نمایندگان مجلس در سطح شهرستانها وجود دارد. برنامه ما تثوبت تعامل با نمایندگان در سطح شهرستان است که برای اجرای حق و عدالت، وزیر دادگستری با مدیران قضائی ارتباط داشته باشد.
صباغیان: رحیمی تعامل خوبی با مجلس دارد
محمدرضا صباغیان بافقی بهعنوان آخرین نماینده موافق با برنامههای وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: ما به وزیر پیشنهادی دادگستری رأی میدهیم، اما انتظاراتی هم از وی داریم چرا که مهمترین رسالت وزارت دادگستری ایجاد ارتباط و تعامل بین قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی است. وزارت دادگستری باید پویایی و چابکی لازم را داشته باشد.
توسلی: وزیر پیشنهادی مسئولیت خود را از دادیاری آغاز کرده است
فتح الله توسلی در موافقت با امیرحسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: رحیمی الان وزیر دادگستری است و مسئولیتهای خود را از دادیاری آغاز کرده و به بالاترین مسئولیتها در قوه قضائیه رسیده است.
وی تاکید کرد: از وزیر دادگستری میخواهیم که با مردم تعامل داشته باشد. وزارت دادگستری اهمیت زیادی دارد. در سیاستهای کلی نظام به صراحت، اصلاح ساختار نظام قضائی کشور در جهت تنظیم عدالت و تحقق حقوق فردی همراه با سرعت و دقت آمده است. کاهش مراحل دادرسی و یکسان سازی آئین دادرسی هم در سیاستهای کلی آمده است و قریب به ۲۲ سال از این قانون میگذرد و ما از رحیمی میخواهیم که به این موضوعات اهتمام داشته باشد.
شهرکی: هیچ انسان منصفی قادر به دفاع از وضعیت سیستان و بلوچستان نیست
فرهاد شهرکی، نماینده مردم زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند در مخالفت با امیرحسین رحیمی اظهار کرد: وضعیت استان سیستان و بلوچستان نسبت به آنچه که باید اتفاق میافتاد، از سال ۵۷ تاکنون فاصله زیادی دارد. با توجه به حجم عقب افتادگی نیروها در این استان مطابق شایسته سالاری به کار گرفته نشدهاند. هیچ انسان منصفی قادر به دفاع از وضعیت استان سیستان و بلوچستان نیست. این به واسطه مدیرانی است که هیچگاه چه در زمان فعالیت و چه در زمانی که صندلیها را ترک کردهاند شاهد رسیدگی به رفتار و اعمال آنها نبودهایم.
نقدعلی: رحیمی مورد حمایت رئیس قوه قضائیه است
حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در حمایت از برنامههای رحیمی گفت: به جرأت میتوان گفت ۵۰ درصد رضایتمندی یا نارضایتی مردم در جامعه ناشی از عملکرد قوه قضائیه است و اگر قوه قضائیه خوب عمل کند، دست کم ۵۰ درصد مردم نسبت به مدیریت و حاکمیت کشور راضی خواهند بود و برعکس.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در مجلس یازدهم تعامل بسیار خوبی بین مجلس و قوه قضائیه برقرار شد و انصافاً نسبت به همه دورههای قبل مثال زدنی بود. رئیس قوه قضائیه یک مسئول و رابط حقوقی را مشخص کرده است و تعامل بین مجلس و قوه قضائیه بسیار خوب است و از سوی دیگر وزیر دادگستری هم توانسته است نیازهای جامعه و نقدهایی را که به قوه قضائیه وجود دارد، به خوبی منعکس کند.
وی افزود: بر اساس اصل ۱۶۰ قانون اساسی، رئیس قوه قضائیه است گزینه وزارت دادگستری را معرفی میکند و اعتماد رئیس قوه قضائیه به امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری ملاک ارزشمندی و ارزندگی شخصیت او است.
اسحاقی: درد ما تحریم نیست بلکه سوء مدیریت و بیتوجهیها است
سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مخالفت با وزیر پیشنهادی دادگستری اظهار داشت: آقای دکتر عارف! اگر به مدیریت و توانمندی شما ایمان نداشتم درد مردم را امروز و اینجا بیان نمیکردم. درد ما تحریم نیست که ابزار خباثت دشمن است، بلکه درد ما سو مدیریتها و بی توجهیها است که مشکلات مردم را بیشتر میکند.
حاجی دلیگانی: امکان استعلام برخط و آنی در برنامه وزیر پیشنهادی دادگستری نیست
حسینعلی حاجی دلیگانی بهعنوان اولین مخالف وزیر پیشنهادی دادگستری پشت تریبون مجلس رفت و عنوان کرد: امکان استعلام برخط و آنی باید در وزارت دادگستری و قوه قضائیه فراهم باشد اما در برنامه وزیر دادگستری نیامده است. در بند «پ» همین ماده قانونی آمده است که سامانه شفافیت عملکرد وکلا و کارشناسان رسمی برای مردم شفاف باشد اما در برنامه جنابعالی نیامده است و ما مؤمن و برادر هستیم و به شما میگوئیم این برنامه را بیاورید.
رسایی: عراقچی فکر میکند نقد او به معنای زیر سوال بردن ولایتپذیری مجلس است
حجت الاسلام حمید رسایی در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، طی تذکر شفاهی، گفت: روز گذشته سید عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه با خطاب قرار دادن امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس به گونهای صحبت کرد که گویا نقد برنامه و کارنامه وی به معنای زیر سوال بردن ولایت پذیری مجلس است.
در ادامه، محمدباقر قالیباف خطاب به رسایی، گفت: تذکر شما وارد نیست و لطفاً در دستور صحبت کنید.
رسایی در ادامه تذکر دیگری داد و گفت: بر اساس آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، باید در اولین جلسه رأی اعتماد موافقان و مخالفان همه وزرای پیشنهادی ثبت نام کنند، نه آنکه نیم ساعت قبل از بررسی صلاحیت یک وزیر، از موافقان و مخالفان وی ثبت نام به عمل آید.
وی ادامه داد: آقای قالیباف لطفاً توجیه نکنید، چرا که این موضوع نص قانون است و باید رعایت شود.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: این تذکر شما هم در دستور نبود، شما که پیشکسوت هستید باید این موضوع را مدنظر قرار دهید و بدانید که قبلاً اسامی همه موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی یعنی آخرین وزیر پیشنهادی هم در همان روز اول ثبت نام میکردند و برای مثال، حتی موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش هم که آخرین نفر بررسی میشود، از همان ابتدا مشخص بود.
قالیباف ادامه داد: در آن زمان موافقان و مخالفان همگی تا آخر مشخص بود و نتیجه این میشد افرادی که لابی میکردند، میریختند سر مخالفان وزرای پیشنهادی.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: الان کاری که انجام شده دقیق، درست و منظم است و چند ساعت قبل از بررسی صلاحیت یک وزیر پیشنهادی از موافقان و مخالفان وی ثبت نام به عمل میآید.
موافقت کمیسیون حقوقی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی دادگستری
به گزارش خبرنگار مهر، علی آذری، سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز از موافقت اعضای این کمیسیون با صلاحیت امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری خبر داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی: برنامه هفتم تبدیل به قانون شده است و همه وزرا مکلف به اجرای آن هستند
حجت الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی طی اخطار قانون اساسی، اظهار کرد: بر اساس گزارش رسمی معاونت قوانین مجلس برنامههای برخی از وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم بعضاً ۶۰ تا ۷۰ درصد با برنامه هفتم و اسناد بالادستی منطبق نیست.
محمد باقر قالیباف در ادامه جلسه خطاب به این نماینده، گفت: اخطار شما وارد نیست چرا که قانون برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون شده است و هر فردی که از مجلس رأی اعتماد بگیرد، باید این قانون را اجرایی کند و نباید کسی بر خلاف آن عمل کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کار خوبی از سوی مرکز پژوهشها و معاونت نظارت مجلس انجام شد مبنی بر اینکه مغایرتهای برنامههای وزرای پیشنهادی با برنامه هفتم و اسناد بالادستی به آنان اعلام شد تا آنان برنامههای خود را اصلاح کرده و به صحن مجلس ارائه دهند.
غلامرضا نوری قزلجه: وجوه مختلف بخش کشاورزی را میشناسم و زوایای پیدا و پنهان آن را هم میدانم
غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه رأی اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی گفت: در مخالفت با من اعلام شده بود که با بخش آشنایی ندارم و ممکن است در این موضوع دچار مشکل شوم، آشنایی من با کشاورزی بیش از ۳۰ سال است. به عنوان یک روستایی و کشاورز و عضو شورای نظام مهندسی و تحصیل کرده به بخش کشاورزی نگاه کردهام.
وی همچنین، افزود: از وجوه مختلف به بخش کشاورزی نگاه کردهام و جز معدود کسانی هستم که وجوه مختلف بخش کشاورزی را میشناسند و زوایای پیدا و پنهان آن را هم میدانم.
جلالی: نوری قزلجه با سابقه بخش روستاییاش میتواند موفق باشد
محمد جلالی، نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در حمایت از نوری قزلجه عنوان کرد: آقای نوری قزلجه با سابقهای که در بخش روستایی دارند میتوانند با همکاری و مساعدت نماینده محترم ولی فقیه در جهاد کشاورزی در سکانداری این نهاد بزرگ موفق باشند. قطعاً با به کار گیری منابع ارزشمند جهاد کشاورزی و بهره برداران بخش کشاورزی و تولید کنندگان که سرمایههای این بخش هستند میتوانند با تکیه حداکثری به تولید داخل و حفظ پایداری منابع پایه موفقیت حاصل کنند.
بیات در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی نکات خود را بیان کرد
محمد بیات، نماینده مردم خمین، در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی نکات خود را بیان کرد.
رحمت الله نوروزی در مخالفت با نوری قزلجه پشت تریبون رفت
رحمت الله نوروزی، نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با نوری قزلجه پشت تریبون رفت.
کوثری بهعنوان مخالف نوری قزلجه صحبت کرد
اسماعیل کوثری در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی صحبت کرد.
سبزی: نوری قزلجه روستازاده است و درد کشاورز را میفهمد
محمد سبزی نماینده مردم زرندیه و ساوه در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهار کرد: وزیر پیشنهادی روستازاده است و درد کشاورز را میفهمد و مشکلات را با پوست و گوشت خود درک میکند. در تصویب قوانین برنامه هفتم توسعه نقش داشته است و همینطور که رهبری هم گفته بودند، او معتقد به مبانی انقلاب اسلامی است و اعتقاد قلبی دارد.
سید ابوالحسن مصطفوی اولین موافق نوری قزلجه
سید ابوالحسن مصطفوی، نمینده مردم رزن و درگزین، بهعنوان اولین موافق با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز مجلس صحبت کرد.
بخشایش: برنامه نوری قزلجه چارچوب فکری ندارد
نماینده مردم اردستان در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تصریح کرد: بنده علاقه مند بودم که گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی حداقل یک شاخص به ما دهد تا ما حداقل وی را با همان یک شاخص ارزیابی کنیم اما وی همه مسائل حوزه کشاورزی را در برنامه خود آورده است، گویا سنگ بزرگ علامت نزدن است.
حجت
الاسلام ذاکر: نوری قزلجه برنامه خود را برای کاهش مصرف آب ارائه نداده است
سیدسلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه بهعنوان اولین مخالف غلامرضا نوری قزلجه پشت تریبون مجلس رفت.
وی گفت: بنده از استانی آمدهام که قریب به ده میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد و اقتصاد ما نوعاً از کشاورزی است. در برنامه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اصلاح نظام بازار و بهبود بهرهبرداری آمده اما توضیح نداده چگونه میخواهد صادرات کشاورزی را به بهره برداری برساند و از چه روشی در این زمینه استفاده کند.
موافقت کمیسیون کشاورزی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی
سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامهها و صلاحیت غلامرضا نوری قزلجه، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را قرائت کرد.
وی اعلام کرد: اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سوابق و برنامههای نوری قزلجه، وی را حائز صلاحیت لازم برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی دانستند.
آغاز پنجمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم
دقایقی پیش و با اعلام محمدباقر قالیباف، جلسه علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی آغاز شد.