شناسهٔ خبر: 68256933 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

عیار وزرا در محک مجلس

پس از معرفی اعضای کابینه توسط مسعود پزشکیان، وزرای پیشنهادی رئیس جمهور با حضور در کمیسیون‌های تخصصی مجلس به تشریح برنامه‌های خود و پاسخ به سوالات نمایندگان ملت پرداختند و از صبح روز شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ کار بررسی صلاحیت این افراد پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه‌های مختلف دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شده و تا روز چهارشنبه پیش رو ادامه خواهد داشت.

صاحب‌خبر -
درادامه، موضع موافقان ومخالفان وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در دو حوزه سیاست خارجی و اطلاعات که روز گذشته در صحن علنی مجلس مطرح شد را از نظر می‌گذرانید. 
   
موافقان و مخالفان خطیب چه گفتند؟ 
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که اعضای این کمیسیون با استماع و ارزیابی مجموعه برنامه‌ها و سیاست‌ها و بررسی سابقه عملکردی و مسئولیتی وسطوح علمی،با اکثریت آرا حجت‌الاسلام سیداسماعیل خطیب را واجد شرایط تصدی وزارت اطلاعات دانسته و از نمایندگان تقاضای رأی اعتماد به وی را دارد. 
ولی‌ا... بیاتی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور هم با ارائه گزارشی اعلام کرد که وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت چهاردهم، از نظر این کمیسیون فردی شایسته، توانمند و مطلوب جهت تصدی وزارت اطلاعات تشخیص داده شده است. 
احمد جباری،نماینده مردم بندرلنگه، بستک،پارسیان و کیش نیز دراظهاراتی تاکید کردکه خطیب به هیچ حزب، گروه و جریان سیاسی تعلق ندارد. وی در این‌باره تصریح کرد: برای ثبت‌نام نمایندگان موافق در مجلس به منظور دفاع از وی قریب ۱۵۰ نماینده از اقوام و مذاهب مختلف اعم از کرد، بلوچ، ترکمن و ترک و شیعه وسنی واقلیت‌های دینی ازاصولگرایان و اصلاح‌طلبان، مستقلین و پایداری‌ها برای دفاع از برنامه‌هایش ورود پیدا کردند. 
علاء‌الدین بروجردی، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم در دفاع از عملکرد خطیب در وزارت اطلاعات در دولت سیزدهم گفت: در این مدت وزارت اطلاعات با قدرت عمل کرده و در مقابل طراحی‌های متعدد دشمن موفق عمل کرده است. 
خطیب البته مخالفانی هم در میان نمایندگان داشت. برای نمونه مجتبی زارعی، نماینده مردم تهران گفت که بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس، به وزیر پیشنهادی رأی منفی خواهد داد. 
   
مواجهه با تغییرات محیط امنیت ملی، نیازمند رویکرد تخصصی است 
حجت‌الاسلام سیداسماعیل خطیب در ادامه جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحولات روز اظهار کرد: اکنون محیط امنیت ملی، دستخوش تغییرات شگرفی شده است که مواجهه با آن مستلزم اتخاذ رویکردی تحولی، عالمانه و تخصصی است. وزارت اطلاعات عملا این بازخوانی را پیشه و رهیافت‌های جدیدی را اجرا کرده است. اولویت اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه به جای اقدامات تدافعی و پسینی، تثبیت و تقویت موازین دینی، قانونی و اخلاقی در تعیین صلاحیت‌ها و همه فعالیت‌های اطلاعاتی، تقدم رویکرد صیانتی نسبت به همه آحاد جامعه و رویکرد برخوردهای امنیتی، توسعه اطلاعات مردمی و مردم پایه کردن اطلاعات، بهره‌برداری حداکثری از فناوری‌های نوین، تمرکز ویژه بر جنگ شناختی و نبرد روایت‌ها، مبارزه توام با کنشگران و کنش‌های ضد امنیتی و زمینه‌های وقوع ناامنی، تقویت جریان مقاومت و سرویس‌های اطلاعاتی همسو از جمله این رهیافت‌ها به شمار می‌رود.
خطیب افزود:در دوره اخیر، تعامل و تبادل اطلاعات با سرویس‌های اطلاعاتی و حمایت از دیپلماسی کشور با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پنهان و امنیتی تقویت شده و نقش‌آفرینی مؤثرتری در آن داشته که دوره جدید نیز با جدیت بر پویایی آن خواهیم افزود.
وی تاکید کرد: در صورت استمرار توفیق خدمت در پیشگاه خداوند متعال، مقام معظم رهبری و مردم سرافراز ایران همه توان خود را برای ارتقا و تعالی وزارت و امنیت کشور به کار خواهم بست تا پیشران مؤثری در اعتلای آرمان‌های جبهه انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان، ایران باشم.
   
موافقان و مخالفان عراقچی چه گفتند؟ 
پس از بررسی صلاحیت خطیب، نوبت به بررسی صلاحیت سیدعباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه رسید. ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس درگزارشی اعلام کرد که اعضای این کمیسیون با استماع مجموعه برنامه‌ها و سیاست‌ها و سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی، سیدعباس عراقچی را با اکثریت آرا واجد شرایط تصدی وزارت امور خارجه دانسته‌ است. 
حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه، نماینده مردم ملایر در موافقت با کلیات برنامه وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: عباس عراقچی، عباس عراقچی است و ادامه‌دهنده مسیر دیگری نیست و مستقل از هر جریانی است و قول داد راهکارها و سیاست‌های کلی نظام و قوانین مجلس را اجرا کرده و مطیع رهبر معظم انقلاب باشد. وی افزود: عراقچی در جلسات تاکید کرد که حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی، تأمین منافع ملی، افزایش ثروت ملی، تأمین امنیت ملی، ارتقای قدرت و حفظ عزت ملی برای ما مهم است.  امیرحسین ثابتی‌منفرد، نماینده مردم تهران به عنوان مخالف کلیات برنامه وزیر پیشنهادی امور خارجه پشت تریبون قرار گرفت و تصریح کرد: هر کدام از شما که وقت گذاشته باشید و متن توافق پُرضرر برجام را خوانده باشید، امکان ندارد با آن موافقت کنید و به عوامل آن دوباره رای اعتماد دهید. امروز عده‌ای شاید به دلیل آینده‌نگری‌های شخصی از وزیر پیشنهادی امور خارجه دفاع کنند، اما صادق باشید و بگویید کجای متن برجام قابل دفاع است؟ بند ۳۷ و مکانیزم ماشه آن؟ این‌که درصورت نقض عهد طرف مقابل، تحریم‌ها علیه ما برگردد؟ آیا این رای دادن دارد؟ ثابتی با بیان این‌که معتقدم عراقچی دیپلمات واقع‌بینی نیست، تاکید کرد: چه کسی گفت «امضای کری تضمین است»؟ این‌که «ترامپ نمی‌تواند از توافق خارج شود، چون ما طوری توافق کردیم که طرف مقابل نتواند از توافق خارج شود» جمله چه کسی بود؟همین کسی که امروز در مجلس می‌خواهد از ما رای اعتماد بگیرد. منوچهر متکی، نماینده مردم تهران به عنوان موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور خارجه، گفت: عراقچی نه تنها در حوزه بین‌الملل بلکه با ماموریت‌های خارج از کشور مسائل ایرانیان و مسائل کنسولی ایرانیان در خارج از کشور را کاملا می‌شناسد. 
میثم ظهوریان، نماینده مشهد و کلات نیز در مخالفت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: در رابطه با قانون اقدام راهبردی از عراقچی پرسیدم که ایشان اعلام کردند قانون است و باید اجرایی شود اما من گفتم این حداقل است و ما می‌خواهیم نگاه شما را بدانیم. آیا این قانون را ظرفیتی برای سیاست خارجی کشور می‌دانید. آیا اگر در مجلس بودید به این قانون رأی می‌دادید؛ نگاه شخصی شما خیلی مهم‌تر از اجبار قانون است که الان به وجود آمده است. 
   
از تمام ظرفیت‌ها برای شناساندن محور مقاومت به افکار عمومی جهانی استفاده می‌کنم 

پس از بیان نظرات نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه، سیدعباس عراقچی با حضور در جایگاه اظهار کرد: به برکت مولفه‌های قدرت درعرصه‌های مختلف،‌ اکنون تراز راهبردی ایران در منطقه و فرامنطقه ارتقای فوق‌العاده‌ای یافته است. دستگاه دیپلماسی باید این دستاورد را پاس بدارد، برآن بیفزاید وفرصت‌های حاصل ازآن رادرجهت تامین منافع، امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی، کشف و به ثروت ملی تبدیل کند.وی افزود: برای تولید ثروت، سیاست خارجی باید در مدار پیشرفت اقتصادی کشور قرار گیرد و همسو با اهداف برنامه هفتم توسعه حرکت کند. بدین منظور،تمامی ظرفیت‌های دیپلماسی برای کسب سهم شایسته ازبازارهای جهانی،گشایش مسیرهای جدید، مانع‌زدایی، تسهیل‌گری وامیدبخشی به فعالان اقتصادی اعم از دولتی و خصوصی به کار گرفته خواهد شد. عراقچی با بیان این‌که مرزهای ما ضامن امنیت و آرامش ما هستند، تاکید کرد: درامتداد سیاست همسایگی بلاواسطه و تلاش برای به حداقل‌رساندن اختلافات و پیونددهی زیرساختی باهمسایگان درحوزه‌های مختلف،دیپلماسی مناطق مرزی رابه عنوان ابتکاری جدیدبابهره‌گیری ازظرفیت شهرها و استان‌های مرزی، پیش خواهیم برد.عراقچی گفت:دولت چهاردهم، تمام ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود را برای شناساندن اهداف محور مقاومت به افکار عمومی جهانی، جلب حمایت کشورهای منطقه و به رسمیت شناخته شدن بازیگران محور مقاومت در صحنه بین‌المللی به عنوان جنبش‌های مردمی و آزادی‌بخش، به‌ کار خواهد گرفت.

بازار،منتظر وزرای کار و اقتصاد

موافقان و مخالفان دو تن از وزرای  تیم اقتصادی  کابینه دیروز در مجلس نظرات خود را بیان کردند و باید دید نمایندگان به آنها اعتماد می‌کنند؟

دیروز جلسه بررسی صلاحیت و برنامه‌های پیشنهادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اسناد بالادستی کشورمان در دستورکار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت؛ به‌طوری‌که در پایان این جلسه مشخص شدوزیر پیشنهادی اقتصاد دولت چهاردهم، اجرای اسناد بالادستی وقوانین مرتبط با بخش اقتصاد را قبول داشته و حاضر به اجرای آن است و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز موافق تکیه‌زدن عبدالناصرهمتی برصندلی وزارت اقتصاد است. همچنین در نوبت عصربرنامه‌های احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی  درصحن علنی مورد بررسی قرار گرفت و منتقدان و موافقان صحبت کردند که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید. 

عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم برای تصدی وزارت اقتصاد عمده برنامه‌هایش مبتنی بر رشد اقتصادی پایدار و ایجاد اشتغال از طریق توسعه بخش خصوصی، ایجاد محیط مناسب برای فعالیت و سرمایه‌گذاری مولد بخش خصوصی، بهبود فضای کسب‌وکار،کاهش بوروکراسی اداری وحمایت ازکسب‌وکارهای کوچک ومتوسط، سرمایه‌گذاری درزیرساخت‌ها، بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل انرژی وارتباطات برای کاهش هزینه‌های تولیدو افزایش بهره‌وری است که پیش‌نیاز رشد ۸درصدی محسوب می‌شود.همتی عنوان کرد: اصلاح بانک‌های ناتراز و متوقف‌کردن اضافه‌برداشت‌های آنها از بانک‌مرکزی و خلق نقدینگی یکی از اقدامات فوری در جهت حمایت از بانک‌مرکزی برای انجام وظیفه خود درخصوص کنترل تورم است.وی همچنین عنوان کرد: براساس قانون برنامه هفتم توسعه، از قیمت‌گذاری دستوری اجتناب و ازدخالت‌های غیرضروری درامورغیرضروری جلوگیری  خواهم کرد واقتصاد رقابت‌پذیر وپیش‌بینی‌پذیر  را که واحدهای تولیدی در آن احساس امنیت کنند وسرمایه‌گذاری در آن افزایش یابد در برنامه دارم.
 
موافقان همتی در مجلس چه گفتند؟
فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون امور اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ارائه گزارش کمیسیون درباره همتی گفت: رشد اقتصادی، اجرای برنامه هفتم توسعه، تامین اقتصادی کلان، تقویت ارزش پول ملی، توانمندسازی بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری مولد در جهت رشد ملی ازجمله دلایل تایید وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی است. 
شمس‌الدین حسینی، دیگر نماینده موافق عبدالناصر همتی بود که در این خصوص اظهار کرد: همتی اقتصاد ایران را می‌شناسد. آنان که در دانشگاه‌های ایران درس می‌خوانند، ساختار اقتصاد ایران را بهتر می‌شناسند. فرید موسوی، دیگر نماینده موافق همتی نیز اظهار کرد: دوره‌ای را که او رئیس‌کل بانک‌مرکزی شد و کشور ما شدیدترین تحریم‌ها را سپری می‌کرد، فراموش کردید؟ فراموش کردید آن زمان کرونا چه بلایی بر سر اقتصاد جهانی و کشور ما آورده بود؟ 

مخالفان همتی: آزموده را آزمودن خطاست
حسین صمصامی، نماینده مخالف برنامه‌های عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی بود و در این خصوص اظهار داشت: آزموده را آزمودن خطاست.  آقای همتی در دوران تصدی بانک‌مرکزی نشان می‌دهد که نه‌تنها نمره قابل قبولی نمی‌گیرند بلکه مدیریت ضعیف ایشان به بحران‌های جدی در جامعه منجر شده است. 
وی عنوان کرد: ایشان دائما دولت مظلوم شهید رئیسی را در ماجرای چای دبش مقصر می‌دانست، اما خودش یکی از متهمان آن است و ترک فعل کرده است‌.محسن زنگنه، دیگر نماینده مخالف همتی نیز گفت: آقای همتی معتقدند قیمت ارز باید متناسب با تورم افزایش پیدا کند. یعنی اگر تورم ۴۰ درصد افزایش یافته، قیمت ارز هم باید ۴۰درصد افزایش پیدا کند. ایشان در مناظرات ۱۴۰۰ می‌گوید که شما FATF را دو سال در مجمع تشخیص زندانی کردید، اما جالب است بدانید که سال ۹۸، خود ایشان گفت که FATF هیچ تاثیری ندارد و ما افزایش قیمت ارز داشتیم.
فاطمه محمدبیگی، دیگر نماینده مخالف نیز گفت: آقای همتی خودشان را مبارز با نجومی‌بگیران معرفی کردند، اما خبری از برخورد با مفسدان نبود که این  امر نشان می‌دهد در روحیه فسادستیزی مشکل دارند.
 
برنامه‌های میدری در ترازوی نمایندگان
دیروز کمیسیون آموزش مجلس گزارشی در صحن علنی قرائت کرد که نشان از تایید نمایندگان برای تصدی احمد میدری بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشت. روز گذشته مخالفان و موافقان او سخن گفتند که مشروح آن در ادامه گزارش آمده است. 
عباس گودرزی بروجردی، نماینده بروجرد به عنوان مخالف سخن گفت و تصریح کرد: برخی گفتند که دستگاه‌های امنیتی همه را تایید کردند. بنده می‌گویم مقام معظم رهبری به ما نگفتند که ببینید اگر دستگاه‌های چندگانه تایید کردند، سکوت کنید و رای بدهید.
در مقابل سادات ابراهیمی، نماینده دیگر مجلس و موافق میدری اعلام کرد: طیف گسترده‌ای از متخصصان با گرایش‌های سیاسی متنوع تواناترین مدیر برای ارتقای سیاست اجتماعی و خدمات رفاهی را آقای میدری می‌دانند. 
بیگلری، دیگر نماینده مجلس نیز در موافقت با تصدی میدری در وزارت کار گفت: وزارت تعاون به تنهایی یک دولت است و انواع شرکت‌ها و صندوق‌ها را دارد؛ میدری هشت سال در این وزارتخانه معاون وزیر بوده است. 
حاجی دلیگانی‌، مخالف میدری هم در جمع نمایندگان ملت گفت: میدری در مجلس ششم در کمیسیون اجتماعی بود. صریح و روشن گفتم که آیا قبول دارید اقدام مجلس ششم‌، اقدامی خلاف امنیت ملی کشور بود. می‌گویند توبه کرده، پس ایشان برود و مسئولیت دیگری بگیرد، نه این‌که در صدر وزارتخانه قرار بگیرد.
حسینی، نماینده دیگر موافق میدری گفت: اگر یک جوان 35 ساله آن روز خطا یا اشتباهی کرده و امروز اعلام می‌کند که در نگاه و افکار و اندیشه خود تجدید نظر کرده، آیا اسلام این را به ما می‌گوید که ما بگوییم حرف شما را نمی‌پذیریم و مکتب شما را قبول نداریم و امروز برای 23 سال قبل قضاوت کنیم. 
روانبخش نماینده مخالف دیگری بود که به ایراد سخن پرداخت و گفت: در مسأله کارآمدی آقای میدری، در زمان مدیریتش به عنوان معاون وزیر کار، طبق آمار بانک جهانی جمعیت زیر خط فقر ایران از 20 درصد به 1/28 درصد افزایش پیدا کرده که نوع نگاه خاص وی مسبب بروز این آمار شد.
 
دکترین حکمرانی
احمد میدری، وزیر پیشنهادی کار دولت چهاردهم پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان خود در صحن علنی مجلس گفت: دولت ما به عنوان یک دکترین حکمرانی به دنبال محدود‌سازی نهادهای مدنی در جامعه است تا زمانی که نسل‌طلبان در ایران خواهان محدود‌سازی نهادهای مدنی هستند در انتخابات غافلگیر می‌شویم. وی افزود: نکته‌ای که کمتر به آن اشاره شده توسعه منطقه‌ای است؛ توسعه منطقه‌ای و کاهش نابرابری میان استان‌های کشور اقدامی است که باعث می‌شود کارآمدی اقتصادی افزایش پیدا کند. امروز نابرابری بین شهرها و تهران موجب مشکلات عدیده‌ای برای پایتخت وکل ایران شده است. میدری معتقد است سرانه شهرداری تهران در سال‌های مختلف شش برابر شهرهای اصفهان و مشهد و ۱۰برابر آبادان است، یعنی فردی که در تهران زندگی می‌کند ۱۰ برابر بیشتر از فردی که در آبادان است از یارانه‌های شهرداری بهره‌مند می‌شود. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ۵۵ درصد وام‌های بانکی کشور در استان تهران توزیع می‌شود.

وضعیت زرد وزیر بهداشت پیشنهادی در صحن 

عبور وزیر آموزش‌و‌ پرورش از صحن بهارستان بدون مخالف 

در روزهای پر‌رفت‌و‌آمد بهارستان حالا نوبت به حضور وزرا و اظهارنظر نمایندگان موافق و مخالف آنها درصحن علنی رسیده تا هر یک بتوانند نظر سایر اعضای خانه ملت را باخودهمراه کنند.مطابق باحروف الفبا روزشنبه عصرنوبت وزیر آموزش‌و‌پرورش و روز گذشته نوبت بررسی صلاحیت وزیربهداشت درصحن علنی مجلس بودوعلیرضا کاظمی،وزیر پیشنهادی آموزش‌و‌پرورش و محمد‌رضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت به بیان برنامه‌ها و نقطه‌نظرات خودپرداختند.دراین میان گرچه یک مخالف برای وزیر پیشنهادی آموزش وپرورش ثبت‌نام کرده بودوعملا به معنای چراغ سبزبرای کاظمی بود اماوزیر بهداشت پیشنهادی مخالفان وموافقان بیشتری را برای نشستن بر کرسی سلامت جامعه در مقابل خود به صف کرده بود که با توجه به سوابق سیاسی وی قابل انتظاربود.

تلاش برای عدالت آموزشی و رفع تبعیض

برنامه‌های علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش‌و‌پرورش:
کاهش تنوع مدارس و بسط عدالت در تعلیم و تربیت با‌کیفیت به‌ویژه در مناطق مرزی 
ایجاد بسترهای آموزشی و کاهش شکاف دیجیتالی برای آموزش فناورانه بخشی 
تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مطابق با تعالیم و آموزه‌های دینی 
حفظ و ارتقای معلمان از طریق تدوین برنامه‌های حمایتی و تکریم بازنشستگان 
شنیدن صدای دانش‌آموزان
تمرکز بر فعالیت خانواده‌ها به‌عنوان بازوان اصلی مدرسه در تحقق اهداف 
تمرکز بر مدیران و معلمان به‌عنوان راهبران اصلی برنامه‌های اجرایی 
توجه به آموزش‌و‌پرورش آینده و ظرفیت‌های نوین با بهره‌مندی از امکانات جدید مانند هوش مصنوعی
ارتقای کیفیت یادگیری با عبور از نظام آموزشی حافظه‌محور به سمت رویکردهای نوین در فرآیند یادگیری و مهارت‌آموزی
به‌روز‌رسانی فعالیت‌های پرورشی و ملی 
انسجام هویت‌بخشی دانش‌آموزان با رویکرد ایرانی و اسلامی 
ایجاد محیطی امن در مدارس جهت کنشگری و شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان 
ارتقای کیفیت آموزش پیش‌دبستانی با تاکید بر مناطق محروم و دوزبانه 
توانبخشی و کیفیت‌بخشی برای شکوفایی و فعالیت دانش‌آموزان توانمند
ایجاد تحول در برنامه درسی، آموزشی و تحول در زیر‌ساخت‌های دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی به‌منظور تربیت معلمان کارآمد 
توجه به اصل شایسته‌گزینی در انتخاب مدیران و پرهیز از سیاست‌گزینی 
ایجاد نظام پرداخت مستقل، شایسته و فراگیر برای پرداخت رفاهیات 
استفاده از معلمان کارآمد و توانا در مناطق محروم و کم‌برخوردار
بهبود مشکلات معیشتی بازنشستگان 

اظهارات مخالف
حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود: 
عدم توجه به اصل ۳۰ قانون اساسی و آموزش رایگان 
​​​​​​​
اظهارات  موافقان
احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس  شورای اسلامی:
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از جامعه بزرگ معلمان کشور است و سال‌ها در مدارس مختلف تدریس کرده و تجربه مدیریت در وزارت آموزش و پرورش را دارد.
کاظمی بسیاری از چالش‌های وزارت آموزش و پرورش را می‌شناسد، اما برنامه تحولی خاصی برای حل آنها در جلسه کمیسیون آموزش مجلس ارائه نداد.
با توجه به برگزاری جلسات متعدد و قول وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مبنی بر ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع این مشکلات، کمیسیون آموزش مجلس با پیشنهاد تصدی وی برای پست آموزش و پرورش با اکثریت آرا موافقت کرد.

حل فوری بحران دارو و تجهیزات پزشکی

برنامه محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت

تولیت سلامت  با توجه به آسیب‌های وارد شده بر افراد جامعه 
اصلاح خروج از چرخه خدمت و تغییر شغل در بخش پرستاری و پزشکی 
به‌کارگیری راهکارهای فوری و تصمیمات جدی برای حل بحران دارو و تجهیزات پزشکی 
درخواست جبران 300 قلم کمبود دارو با تزریق منابع از معاون اول رئیس‌جمهور
رفع فرسودگی امکانات بستری و تجهیزات 
ارتقای سلامت مردم با حمایت رهبر ی و توجه ایشان به دانشگاه‌ها 
تشکیل دولت وفاق ملی بر مبنای خدمت به مردم بدون در نظر گرفتن سلیقه‌های سیاسی 
تاکید بر  تعامل مثبت با نمایندگان مجلس
بهره گیری از تجربه 40 سال مدیریت درحوزه سلامت 
توجه به بحران های کشور و منطقه  

اظهارات  موافقان
منصور علیمردانی نماینده مردم ابهر،خرمدره و سلطانیه، رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و آق‌قلا و احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده با حضور در پشت تریبون صحن علنی مجلس ازمحمدرضا ظفرقندی دفاع کردند.نقطه مشترک دفاعیات نمایندگان موافق به شرح ذیل است:
تایید صلاحیت از مراجع امنیتی و وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه 
تایید و حمایت جامعه پزشکی و نخبگان از جمله دکتر مرندی، دکتر وحید دستجردی و دکتر هاشمی 
حمایت انجمن‌های علمی، سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی 
50 ماه حضور در جبهه در دوران دفاع‌مقدس و اعتقاد به مسیر انقلاب و رهبری 
داشتن شخصیتی پاکدست
سابقه ریاست بهترین دانشگاه علوم پزشکی کشور و آشنایی با چالش‌های دانشجویان و حوزه سلامت 
تربیت بیش از ۴۰۰ دانشجوی متخصص تروما 

اظهارات مخالفان
محمد پاک‌مهر نماینده مردم بجنورد، مالک شریعتی نماینده مردم تهران و روح‌ا... عباس‌پور نماینده مردم بوئین‌زهرا با حضور در پشت تریبون صحن علنی مجلس مخالفت خود را با محمدرضا ظفرقندی اعلام کردند. نکات انتقادی این نمایندگان به شرح ذیل است:
تصویب افزایش تعرفه‌های درمانی در بخش خصوصی در زمان ریاست سازمان نظام پزشکی 
زمینه‌سازی مهاجرت پزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی 
نگارش بیانیه‌هایی در جهت تضعیف نظام و حمایت از اغتشاشات 
گرفتن سیاسی‌ترین مواضع از کوی دانشگاه ۷۸ تا فتنه ۸۸
قلمداد کردن اغتشاشات ۱۴۰۱ به‌عنوان جنبش پاک 
اتهام به انتخابات مجلس دوازدهم و انجام آن به‌صورت مهندسی شده 
پافشاری بر مواضع سیاسی 

چربیدن زور مخالفان به موافقان 
محمد‌رضا ظفر‌قندی،وزیر پیشنهادی بهداشت دولت چهاردهم یکی دیگرازوزیرانی بودکه روز گذشته صلاحیتش درصحن علنی مجلس به بوته نقد گذاشته شد. ظفرقندی که درموافقت و مخالفت با وی، ‌سه موافق وسه مخالف صحبت کردند وقتی برای بیان برنامه‌ها و دفاع از خود در برابر انتقادات پشت تریبون قرار گرفت با اشاره‌ای غیر‌مستقیم به کلام رهبری، گفت‌: «‌امروز آماده‌ام که با تمام توان و ظرفیت و تجربه تلاش کنم تا مردم به‌جز رنج بیماری، رنج دیگری را تحمل نکنند.»