«جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که ایران از تهدید خود مبنی بر حمله به اسرائیل عقب نشینی نکرده است و ایالات متحده آمریکا همچنان انتظار دارد، تهران به اسرائیل حمله کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی به شبکه خبری سی ان ان آمریکا گفت ایران از تهدید خود مبنی بر حمله به اسرائیل عقب نشینی نکرده است.
این سخنگوی دولت جو بایدن تصریح کرد که آمریکا اوضاع را از نزدیک دنبال می کند و آماده است.
سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید با این حال گفت، با وجود این، "امیدوارم که به این مرحله نرسد."
نشست دوحه امروز پنجشنبه به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شده است.
جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین ماههای ریاست جمهوری یک دوره ای خود به سر می برد و ادعا کرده است که ماههای آخر ریاست جمهوری خود را متمرکز بر تلاش برای دستیابی به صلح در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) خواهد بود، در پاسخ به این سوال که آیا آتشبس بین اسرائیل و حماس میتواند جلوی حمله ایران را بگیرد، گفت: «انتظار دارم که چنین شود.»
بایدن افزود: درباره اوضاع در خاورمیانه نگران هستم. شرایط دشوار شده است. خواهیم دید که چه کاری میتوانیم انجام دهیم و ایران چگونه پاسخ خواهد داد. انتظار دارم در صورتی که در غزه آتشبس شود، ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند.
او تصریح کرد: شرایط « در حال دشوار شدن است. ببینیم ایران چه می کند. خواهیم دید اگر حمله ای صورت بگیرد چه اتفاقی می افتد.»
پاتریک (پت) رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: «قرار نیست در مورد تاریخ و زمانی که ایران حمله ای را انجام دهد یا یکی از نیروهای نیابتی آنها حمله ای را انجام دهد، حدس و گمان یا فرضیه سازی شود. اظهارات عمومی ایرانی ها بسیار واضح بوده است، بنابراین ما باید آنها را جدی بگیریم. اما تمرکز ما بر جلوگیری از تشدید تنش ها، تلاش برای آتش بس و آزادی گروگانها است.»
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت:« ایالات متحده آمریکا همچنان به شدت بر تنش زدایی در منطقه متمرکز است و در عین حال بر تامین آتش بس به عنوان بخشی از توافق آزادی گروگان ها و پایان دادن به جنگ در غزه متمرکز است. ما این قابلیتهای اضافی را در منطقه قرار دادهایم تا از نیروهای خود محافظت کنیم و همچنین از اسرائیل نیز دفاع کنیم.»
رایدر مدعی شد: «ما می خواهیم مانع از یک درگیری منطقهای گستردهتر، جنگ منطقهای و خاورمیانه بسیار پرتنش درحالی که ایران تهدید به تلافی با استفاده از نیروی بالقوه قوی کرده است، شویم. ما در تعهد خود برای کمک به دفاع از اسرائیل بسیار صریح بودهایم.»
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده این جنبش برای توافق آتش بس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیه ای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز ( چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»
دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهوری در پیامی در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه»، نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران ، به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد. او که ۶۲ سال سن دارد ریاست جنبش حماس در نوار غزه را برعهده داشته است. السنوار در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) از سوی یک دادگاه اسرائیل به چهار بار زندان ابد به علاوه ۲۵ سال زندان محکوم شد اما در نهایت بعد از ۲۲ سال حبس در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان آزاد شد؛ وی از جمله رهبران حماس به شمار می رود که آمریکا نامش را در فهرست ادعایی افراد تحت تعقیب قرار داده است.
پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی انجام داد و شامگاه سه شنبه سی ام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محله های آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقه های ساختمان به بار آمد و فواد شکر(حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.
نشست دوحه امروز پنجشنبه به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شده است. این نخستین دور مذاکرات پس از ترور اسماعیل هنیه است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید و ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل میدهند./ایرنا