كاروان ورزش ایران با کسب ۱۲ مدال به کار خود در المپیک ۲۰۲۴ پاریس پایان داد و بهترین عملکرد خود را بعد از المپیک 2012 لندن بهجا گذاشت.
کاروان ورزش ایران با نام «خادمالرضا(ع)» متشکل از 40 ورزشکار در سیوسومین دوره بازیهای المپیك 2024 پاریی 12 مدال شامل 3 طلا، 6 نقره و 3 برنز به دست آورد.
المپیک 2024 بهترین عملکرد کاروان ایران بعد از 2012 لندن از نظر تعداد مدالهای کسبشده است، از لحاظ تعداد مدال طلا نیز این دوره بعد از لندن کنار المپیک 2000 سیدنی، 2016 ریو، 2020 توکیو جزو برترین دورهها برای کاروان ایران محسوب میشود.
دو فدراسیون تکواندو و کشتی عملکرد موفقی در بازیهای این دوره داشتند و مطابق انتظار امیدهای اصلی مدال کاروان ورزش ایران به انتظارات پاسخ دادند.
کسب ۸ مدال در کشتی و ۴ مدال ارزشمند تکواندو نمره قبولی را برای ورزش ایران در این بازیها به همراه داشت اما در برخی دیگر از رشتهها از جمله وزنهبرداری بر خلاف انتظار و حتی روال ادوار گذشته توفیقی حاصل نشد.
آرین سلیمی، سعید اسماعیلی و هادی ساروی المپینهای طلایی ایران در این دوره ،حالا پدیدههای افتخار آفرین ورزش ایران محسوب میشوند که در سالهای آتی فرصت تکرار این موفقیت را خواهند داشت. در بخش بانوان مدال نقره ناهید کیانی در ٥٧ كيلوى تكواندو ارزشمندترين موفقيت تاريخ ورزش زنان ايران محسوب مىشود.
کیانی با شکست کیمیا علیزاده به این مدال دست یافت که پیش از این اولین بانوی ورزشکار ایرانی با کسب مدال برنز بود اما با تغییر تابعیت در همین وزن مقابل نماینده ایران شکست خورد و دستاوردی بهتر از تکرار همان برنز نداشت.
تاریخسازی تکواندو
تیم ملی تکواندوی ایران در این دوره با کسب 4 مدال و قرار گرفتن در صدر جدول مدالهای تکواندو، به عنوان موفقترین تیم کاروان ایران در المپیک پاریس شناخته شد و افتخار بزرگی را برای ورزش ایران به ارمغان آورد.
در پایان مسابقات تکواندی المپیک پاریس، بیشترین مدال تکواندوی این رقابتها به ایران رسید.
تیم چهار نفره تکواندوی ایران با کسب مدال طلای آرین سلیمی عملکرد درخشان خود را تکمیل کرد و با رکورد 100 درصدی کسب مدال بهترین نتیجه تاریخ تکواندو در المپیک را کسب کرد و موفقترین کاروان ورزشی کشورمان در پاریس بود.
تکواندوی ایران در این مسابقات موفق شد پس از 16 سال مجدداً صاحب نشان طلای المپیک شود و پس از تجربه تلخ المپیک 2020 توکیو مجدداً به جایگاه واقعی خود بازگردد. آرین سلیمی نیز پس از هادی ساعی تبدیل به دومین تکواندوکاری شد که مدال طلای المپیک را کسب کرده است.
عملکرد تکواندوی ایران در پاریس بهترین دستاورد تاریخ تکواندو در هفت حضور رسمی در تاریخ المپیک بود. مجید افلاکی سرمربی تیم ملی کشورمان نیز لقب موفقترین سرمربی تاریخ تکواندوی ایران در المپیک را به خود اختصاص داد. این در حالی است که پیش از این تنها غلامحسین ذوالقدری با دو تکواندوکار موفق شده بود در المپیک 2004 آتن یک مدال طلا و یک برنز کسب کند.
در پایان مسابقات اما تیم ملی تکواندوی ایران با کسب 4 مدال بهترین عملکرد را در میان تمامی کشورها از لحاظ کسب مدال داشت و کرهجنوبی با 3 مدال در جایگاه دوم و فرانسه و چین نیز با دو مدال در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
همچنین تیم ملی کشورمان پس از کرهجنوبی که با کسب دو مدال طلا و یک برنز بهترین عملکرد مدالی را داشت، با کسب یک مدال طلا، دو نقره و یک برنز در جایگاه دوم قرار گرفت. پس از ایران نیز ازبکستان با یک مدال طلا و یک مدال نقره و تونس و فرانسه با یک مدال طلا و یک برنز در رتبه سوم قرار گرفتند.
۸ مدال از ۱۱ کشتیگیر
کاروان کشتی ایران هم در این دوره با کسب ۸ مدال رنگارنگ از ۱۱ سهمیه اعزامی بیشترین مدال را در تاریخ المپیک به دست آورد. هر چند در کشتی آزاد دست ملی پوشان کشورمان به مدال طلا نرسید.
پرونده رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ به پایان رسید و گوششکستههای ایران با ۸ مدال رنگارنگ به کار خود در این رقابتها پایان دادند. تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ۶ سهمیه کامل راهی مسابقات شد و فرنگیکاران ایران با کسب ۲ مدال طلا، ۱ مدال نقره و ۱ مدال برنز برای اولین بار با کسب ۴ مدال در المپیک تاریخ ساز شدند و بهترین عملکرد را بین تیمهای حاضر از خود به جای گذاشتند.
سعید اسماعیلی در وزن ۶۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم مدال آوران طلای کشتی فرنگی ایران بودند. علیرضا مهمدی در وزن ۸۷ کیلوگرم و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم هم به ترتیب به مدال نقره و برنز این رقابتها دست پیدا کردند. امین کاویانی نژاد کشتیگیر وزن ۷۷ کیلوگرم و مهدی محسن نژاد در وزن ۶۰ کیلوگرم از دور رقابتها کنار رفتند.