شناسهٔ خبر: 68141478 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردای اقتصاد | لینک خبر

برای افزایش توان ماشین‌های حفاری عمیق تلاش می‌کنیم

مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: برای افزایش توان دستگاهی در زمینه حفاری، شرکت مذاکراتی جهت تسهیل واردات دستگاه با توان بیش از ۲هزار متر جهت اکتشاف عمیق آغاز کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش فردای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، فرشاد ژولیده‌سر تصریح کرد: اکتشاف به عنوان حلقه اول از زنجیره معدن کشور اگرچه طی سال‌های گذشته از طرف مسئولان مورد تاکید بوده اما اکتشافات عمیق و در عمق بیش از دو هزار متر در کشور ما مغفول مانده است.

وی افزود: یکی از الزامات توسعه اکتشافات که به دلیل ریسک بالای آن کمتر مورد توجه بخش خصوصی قرار گرفته، سرمایه‌گذاری علی‌الخصوص در اکتشافات عمیق است که شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان یک شرکت دولتی تمام تلاش خود را در زمینه توسعه اکتشافات در شهرها و استان‌های مختلف کشور به کار بسته است.

مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران درباره عملکرد بخش اکتشاف ایمپاسکو طی چهار ماهه سال جاری خاطرنشان کرد: از ابتدای فروردین تا پایان تیر ماه از ۱۷ قرارداد جاری ۶ قرارداد در سال جاری منعقد و ابلاغ شده و ۹ درخواست انجام معامله قرارداد مشاور در حال انجام تشریفات اداری است.

وی افزود: همچنین در بخش حفاری ۱۹ مناقصه با مجموع ۲۴۵ هزار متر در قالب فهرست بهای حفاری‌های اکتشافی انجام شده که ۱۱ قرارداد به متراژ  ۱۲۰ هزار متر ابلاغ و ۸ قرارداد به متراژ ۱۲۵ هزار متر در حال انجام تشریفات اداری است.

ژولیده‌سر ادامه داد: از مجموع قراردادهای مشاور و پیمانکار سال جاری ۴۱ هزار متر حفاری مغزه گیری، ۱۵ هزار نمونه برداری و ۱۹ هزار برداشت ژئوفیزیک به روش‌های منیومتری،  RS و IP بوده است.

وی افزود: بر روی 21 هزار نمونه ارسالی به آزمایشگاه ۵۹ هزار آنالیز انجام شده به این مفهوم که بر روی هر نمونه بیش از ۲ نوع آنالیز انجام شده است.

مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بیان کرد: در زمینه طرح‌های پژوهشی به منظور پیشبرد سیاست‌های کلی کشور در زمینه اکتشاف عناصر استراتژیک تعریف ۵  طرح پژوهشی در زمینه‌های مس – طلا، سرب و روی، افیولیت، تبخیری و زغال در دستور کار قرار  گرفته که 2 قرارداد در سال جاری ابلاغ و 3 قرارداد در حال انجام تشریفات اداری در سامانه ساطع جهت انتخاب پژوهشگر است.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در سال جاری مناقصه جهت انجام برداشت ژئوفیزیک با پهپاد به عنوان یک روش نوین در اکتشاف برگزار شد که پس از انجام تشریفات اداری، اجرایی خواهد شد.

نظر شما