تیم امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا درحالی با اهداف انتخاباتی تلاش دارد مذاکرات آتش بس در غزه را احیا نماید که متحدان واشنگتن در منطقه به ویژه رژیم صهیونیستی علاقه ای برای از سرگیری این مذاکرات ندارند و دستورکارهای متفاوتی از این هدف را دنبال می کنند.
به گزارش تسنیم، دولت بایدن به تاسی از دیدگاه حزب دموکرات آمریکا درخصوص لزوم پایان جنگ غزه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درحال تلاش برای دستیابی به این هدف است.
دمکراتهای آمریکایی با توجه به سبد رای مهاجران و رنگین پوستان و فضای ضد صهیونیستی شکل گرفته در میان جوانان و دانشجویان آمریکایی علاقه ندارد در بحبوحه کمپین انتخاباتی شاهد جنایاتهای افسارگسیخته متحد راهبردیاش، اسرائیل، در غزه باشد که باعث ریزش آرا آنها شود.
راهبرد دولت بایدن برای نیل به این هدف فشار همزمان سیاسی و رسانهای بر بازیگران مختلف جهت احیای میز مذاکرات در قاهره یا دوحه است. تجلی این راهبرد دولت بایدن مذاکرات پاریس و پس از آن مذاکرات در قاهره بود، ولی هربار این تلاش ها با کارشکنیهای رژیم صهیونیستی، به ویژه نتانیاهو به بن بست میخورد.
آخرین دور از این مذاکرات در دوحه در ماه گذشته برگزار شد و درحالی که همه طرفها از در دسترس بودن توافق سخن میگفتند، نمایندگان رژیم صهیونیستی در لحظه آخر با طرح شروط جدید همچون استمرار حضور در محور نتساریم که غزه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند، این مذاکرات را به شکست کشاندند.
اگرچه در داخل رژیم صهیونیستی هم در این زمینه اختلاف است و برخی از بازیگران سیاسی خواستار انعطاف مذاکره کنندگان اسرائیلی برای آزادی اسرای صهیونیست هستند، ولی برآیند دیدگاه تل آویو نشانه تلاش برای تحقق ادعای نابودی حماس به جای آزادی اسرای این رژیم است.
حمله به ضاحیه بیروت و ترور اسماعیل هنیه دو اقدام دیگر رژیم صهیونیستی بود که به نظر دولت بایدن برخلاف برنامههای انتخاباتی حزب دموکرات ارزیابی شد و از این رو انتقادات جدی را در میان اعضای این حزب نسبت به سیاستهای سیاسی تل آویو در آستانه انتخابات مطرح کرده است.
دموکرات ها از این زاویه به اقدامات اخیر دولت نتانیاهو می نگرند که نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال تشدید تنش است تا از این رهگذر، شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را افزایش دهد. این درحالی است که پیش تر نیز گزارشهایی منتشر شده بود که حاکی از حمایت پنهانی دولت نتانیاهو از کمپین ترامپ بود.
با این همه، دولت بایدن به بهانه کنترل تنش در منطقه غرب آسیا وارد میدان شده تا با کاهش سطح تنش و احیای مذاکرات، اهداف انتخاباتیاش را محقق نماید. واشنگتن برای تحقق این هدف به بازیگران فشار وارد میکند که بار دیگر به میز مذاکره بازگردند، اما مسئله اینجاست که این فشارها هنوز منتهی به نتیجه نشده است.
از یک سو، رژیم صهیونیستی چند روز بعد از ترور اسماعیل هنیه، هیئتی به قاهره اعزام کرد که بازخوردهای رسانهای آن هیئت حاکی از ناموفق بودن مذاکرات بود. رسانههای صهیونیست مخالف نتانیاهو مدعی بودند که وی با شرط و شروط عجیب، مذاکرات برای آزادی اسرای اسرائیلی را در مسیر بن بست قرار داده است.
از سوی دیگر، آمریکاییها قطر را برای میزبانی دور جدید مذاکرات توافق تبادل اسرا تحت فشار قرار دادهاند و این درحالی است که محمد بن عبدالرحمن، نخست وزیر و وزیرخارجه قطر در اولین واکنش به ترور اسماعیل هنیه تاکید کرد که چطور میتوان با طرفی که مذاکره کننده طرف مقابل را ترور میکند، مذاکره کرد؟ دوحه درحالی تحت فشار آمریکا قرار گرفته که بنظر میرسد علاقمند به میزبانی از رژیم صهیونیستی در مذاکرات نیست و باور دارد که تل آویو به دنبال پایان جنگ نیست.
علاوه بر این در طرف فلسطینی هم تغییر مهمی رخ داده و اینگونه به نظر میرسد که با شهادت شهید اسماعیل هنیه، روند مذاکرات دشوارتر شده و صهیونیستها در ادامه این مسیر با سرسختترین نیروهای حماس در پشت میز مذاکرات مواجه خواهند شد.
نظرات کاربران