به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در گزارش آکسیوس آمده است: این مقام آمریکایی اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتر مطلع شده بود که حمله به (رژیم) اسرائیل قرار است در ۲ موج، یکی از سوی ایران و دیگری از سوی حزبالله انجام شود.
بر اساس گزارش آکسیوس، این مقام آمریکایی در ادامه تاکید کرده است که تاکنون به جز همین نکته که حمله به (رژیم) اسرائیل در ۲ موج صورت خواهد پذیرفت هیچ اطلاعات دیگری در دست نیست و ایران و حزبالله هنوز در حال بررسی چگونگی انجام این حمله هستند و در مورد نحوه اجرایی کردن آن به تصمیم قطعی نرسیدهاند.
به گزارش ایرنا، چند مقام آمریکایی که خواستند نام آنها فاش نشود پیش تر اعلام کردند که ایالات متحده در تلاش است تا ائتلاف جدیدی برای دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر حمله احتمالی ایران تشکیل دهد اما این بار با مانعی بزرگ بر سر راه تشکیل این ائتلاف مواجه است.
به گفته مقامهای آمریکایی، ایالات متحده قصد دارد تا بار دیگر ائتلاف جدیدی مشابه ائتلافی که قبل از حمله ماه آوریل (۲۵ فروردین ۱۴۰۳) ایران به رژیم اسرائیل تشکیل داد به وجود آورد اما بسیاری از شرکای بینالمللی واشنگتن برخی از اقدامات بنیامین نتانیاهو نخستوزیر (رژیم) اسرائیل را تحریکآمیز میدانند.
این مقامهای آمریکایی با اشاره به ترور اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس در ایران، این اقدام نتانیاهو را به ویژه اقدامی بسیار تحریکآمیز و غیرضروری خوانند که بر سر راه تشکیل ائتلاف جدید برای دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر حمله جدید ایران مانع بزرگی ایجاد کرده است.
پیش از این متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که وزارت خارجه آمریکا چه اقدامی برای آماده سازی گسترش احتمالی تنشها در خاورمیانه انجام داده است؟ گفت: ما از ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون نگران گسترش درگیریها در غزه در منطقه بودهایم. اکنون احتمال گسترش تنشها قوت گرفته است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما در وزارت خارجه در حال ارتباط با رهبران منطقهای بودیم تا این پیام را منتقل کنیم که تشدید تنش به نفع هیچکس نیست و از کشورهای منطقه خواستهایم تا از نفوذ دیپلماتیک خود استفاده کنند و برای کاهش تنش اقدام کنند.
او گفت: وزارت دفاع آمریکا اقداماتی در تغییر استقرار نیروها در منطقه انجام داده است و این اقدامات دفاعی هستند.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیهای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز (چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»
پزشکیان رئیسجمهور در پیامی در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه»، نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل، اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی انجام داد و شامگاه سهشنبه سی ام جولای ۲۰۲۴ (نهم مرداد) به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محلههای آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله ویرانی زیادی در برخی طبقههای ساختمان به بار آمد و فواد شکر (حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.
∎