شناسهٔ خبر: 68046106 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

کاشت تراشه نورالینک در مغز دومین بیمار

ایلان ماسک رسماً تأیید کرد که دومین بیمار نورالینک تراشه مغزی این شرکت را با موفقیت دریافت کرده است.

صاحب‌خبر -

«ایلان ماسک» در قسمت جدید پادکست «لکس فریدمن» تأیید کرد که دومین بیمار نورالینک تراشه مغزی این شرکت را با موفقیت دریافت کرده است. اطلاعات زیادی درباره زمان انجام این جراحی ارائه نشد، اما ماسک می‌گوید همه‌چیز فعلاً بسیار خوب پیش رفته است.

به گزارش دیجیاتو، ایلان ماسک در گفتگو با لکس فریدمن درباره دومین بیمار دریافت‌کننده تراشه مغزی نورالینک گفت: «به نظر می‌رسد همه‌چیز درباره بیمار دوم فوق‌العاده خوب پیش رفته است. سیگنال‌های زیاد و الکترود‌های زیادی وجود دارد.» او اطلاعاتی بیشتری درباره جراحی بیمار دوم ارائه نکرد. ابتدا قرار بود یکی از بیماران ژوئن عمل شود، اما به‌دلایل پزشکی نامعلوم از این برنامه آزمایشی خارج شد.

برنامه ایلان ماسک برای نورالینک در ادامه ۲۰۲۴

گفته شده دومین بیمار نورالینک نیز مانند بیمار اول آسیبی در طناب نخاعی خود داشته است. ماسک گفت ۴۰۰ الکترود در مغز این بیمار فعال است. نورالینک در وب‌سایت خود اعلام کرده تراشه مغزی‌اش از ۱۰۲۴ الکترود استفاده می‌کند. مدیرعامل نورالینک همچنین پیش‌بینی کرد در ادامه سال جاری میلادی ۸ بیمار دیگر نیز این تراشه مغزی را در کارآزمایی‌های بالینی دریافت کنند.

ایلان ماسک کاشت تراشه در مغز دومین بیمار نورالینک را تأیید کرد

تراشه نورالینک

در بخشی از پادکست لکس فریدمن، گفته شد نورالینک در زمینه بازیابی عملکرد اندام‌ها در افراد درگیر با معلولیت‌های فیزیکی پیشرفت‌هایی کرده است. این ویژگی با قابلیت تراشه فعلی این شرکت که به بیمار اجازه می‌دهد با ذهن خود نشانگر ماوس را روی صفحه حرکت دهد، فرق می‌کند. پیشتر اولین بیمار نورالینک تجربه خودش درباره استفاده از این تراشه را به اشتراک گذاشته بود.

«متیو مک‌داگال»، رئیس بخش جراحی نورالینک، در همین پادکست گفت: «ما در واقع پیشرفت بزرگی در اتصال الکترود‌ها به طناب نخاعی به‌عنوان راهکاری برای آسیب طناب نخاعی داشته‌ایم.» او توضیح داد که ایمپلنت مغزی می‌تواند با ایمپلنت نخاعی تعامل داشته باشد تا در بیمارانی که دست و پای آن‌ها فلج شده، انقباضاتی ایجاد کند. نورالینک در این زمینه در آزمایش روی حیوانات موفقیت‌هایی کسب کرده و حیوانات توانسته‌اند پاهایشان را با الگوی راه رفتن تکان دهند. بااین‌حال این آزمایش‌ها هنوز در مراحل ابتدایی است.