به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حکایت ورود فاضلاب خام به خور گورسوزان بندرعباس، ایجاد بوی بسیار بد و نامطبوع، کلافگی مردم و ایجاد محیط غیربهداشتی در این خور برای مردم شهر بندرعباس حکایتی آشناست که کاملاً آن را لمس کردهاند.
قرار گرفتن بخش عمده بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی شهر بندرعباس در اطراف خور گورسوزان و عدم امکان اجرای شبکه فاضلاب در این محلات بهدلیل بافت نامناسب، توپوگرافی ناهمگون و معابر باریک سبب شده است روانفاضلابهای این منطقه که عمدتاً فاضلاب خام هستند از طریق کانالها به خور گورسوزان وارد شوند.
از طرفی عدم لایروبی خور در سالهای گذشته یکی از عوامل اصلی بوی نامطبوع در این منطقه بود، در این خور بر اثر جمعشدن گلولای و ماندن فاضلاب محلات فاقد شبکه جمعآوری بوی نامطبوعی ایجاد میشد که اعتراض ساکنان را بههمراه داشت.
در سالهای اخیر با تشدید بوی نامطبوع در این محلات، پروژه لایروبی خور با همکاری شهرداری و شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اجرا شد که در نتیجه بخشی از مشکل حل شد اما مشکل اصلی و ورود فاضلاب خام به این خور مهم همچنان ادامه داشت.
بر همین مبنا با تلاشهای صورتگرفته و نظر استاندار هرمزگان، تفاهمنامهای میان شرکت توسعه زیرساخت خلیج فارس و شرکت آب و فاضلاب هرمزگان منعقد شد تا مطابق این تفاهمنامه مشکل جمعآوری فاضلاب در این محلات حاشیهای بهصورت جامع و کلی حل شود.
4هزار میلیارد تومان صرف ساماندهی کامل فاضلاب بندرعباس شد
این تفاهمنامه با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان، عبدالحمید حمزهپور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان و شهروز شجاعی مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت خلیج فارس در استانداری هرمزگان به امضای طرفین رسید تا این مشکل و معضل چندینساله شهر بندرعباس با آغاز عملیات اجرایی بازسازی 7 کیلومتر از شبکه فاضلاب در مرحله مرتفع شدن قرار بگیرد.
در همین راستا استاندار هرمزگان با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب هرمزگان و شرکت توسعه و تأمین زیرساخت خلیج فارس خدمات بسیاری در استان هرمزگان انجام دادهاند، گفت: 4 هزار میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه ساماندهی طرح کلی فاضلاب بندرعباس شده است و از 6 فاز کل پروژه 3 فاز به اتمام رسیده است و بقیه طرح نیز طی سال آینده به پایان خواهد رسید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود رهاسازی فاضلاب در دریا را کفران نعمت دانست و گفت: تلاش ما بر این است که کل فاضلابهای ورودی به خورها در بندرعباس را به صفر برسانیم و لولههای فاضلاب ورودی به خورها و دریا کاملاً بسته شود.
استاندار هرمزگان تأکید کرد: در ادامه طی یک طرح ترکیبی با مشارکت شهرداری بندرعباس خورها زیباسازی خواهد شد و از این بستر برای ایجاد رودخانههای شهری و مکانهای تفریحی استفاده خواهد شد.
فاضلاب کدام محلات جمعآوری میشود؟
عبدالحمید حمزهپور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز در همین راستا در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: تفاهمنامه امروز در راستای درخواستهای مکرر مردم ساکن در بافتهای فرسوده در محلات چاهستانیها، آیت الله غفاری و کمربندی بندرعباس بود در این محلات بهعلت بافت فرسوده و و عدم وجود معابر، شبکه فاضلاب کار نشده است و فاضلاب بهصورت خام وارد خور پیرامونی این مناطق میشد.
وی افزود: با این تفاهمنامه از ظرفیت شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج فارس بهره بردیم و بهزودی عملیات اجرایی شبکههای جمعآوری فاضلاب این مناطق شروع خواهد شد و مشکل دیرینه این مناطق هم با اجرای این پروژه در آینده مرتفع خواهد شد.
50میلیارد برای ساماندهی خور گورسوزان تخصیص یافت
شهروز شجاعی مدیرعامل شرکت تأمین و توسعه خلیج فارس نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ابراز کرد: بخشی از فاضلاب محلات حاشیهای بندرعباس از طریق کانالهای فرعی وارد خور گورسوزان میشد در این حوزه برای حل مشکل همکاری داشتیم تا این میزان فاضلاب را که چهره بدی هم برای شهر ایجاد میکند، مرتفع کنیم.
وی اضافه کرد: بهدنبال جمعآوری کامل فاضلاب ورودی به این خور هستیم تا خوری عاری از فاضلاب و بوی نامساعد داشته باشیم، در این طرح در گام اول شرکت زیرساخت 50 میلیارد تومان در نظر گرفته است و در گامهای بعدی در صورت لزوم تخصیص افزایش مییابد.
انتهای پیلم/864/.+
∎
نظر شما