شناسهٔ خبر: 67971176 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

کنسولگری افغانستان در مشهد فعال شد/ طالبان شرایط را پذیرفت

اقتصادنیوز: سرانجام حکومت سرپرست افغانستان درخواست جمهوری اسلامی ایران را برای انجام فرایند معرفی، موافقت و پذیرش دیپلمات‌ها براساس سازوکار کنوانسیون وین پذیرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، سرانجام حکومت سرپرست افغانستان درخواست جمهوری اسلامی ایران را برای انجام فرایند معرفی، موافقت و پذیرش دیپلمات‌ها براساس سازوکار کنوانسیون وین پذیرفته و در نتیجه آن «سرپرست» معرفی‌شده از سوی طالبان برای کنسولگری افغانستان در مشهد مقدس از سوی ایران، پذیرفته شده که از اعضای همین هیأت نمایندگی است.

مأموریت عبدالجابر انصار، سرکنسول افغانستان در مشهد مقدس به پایان رسید و حکومت سرپرست طالبان براساس سازوکار حقوقی تعریف‌شده در کنوانسیون وین، جانشین انصار را به‌عنوان «سرپرست» این کنسولگری معرفی کرد. به گزارش اقتصادنیوز و بر اساس مطلبی که ایسنا منتشر کرده است، یک منبع موثق گفت سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد مقدس توسط ایران پذیرفته شده و به زودی رسما معرفی و جانشین عبدالجابر انصار بود.

این در حالی است که پیش از این، جمهوری اسلامی ایران، دیپلمات معرفی شده از سوی طالبان برای سرپرستی کنسولگری مشهد را رد کرده بود و دلیل آن، طی  نشدن مراحل قانونی روند معرفی او براساس کنوانسیون وین از سوی طالبان بود.

خبر مرتبط
تکلیف کنسولگری طالبان در مشهد مشخص شد/شرط ایران برای طالبان

اقتصادنیوز: یک منبع معتبر خبر داده که سرانجام حکومت سرپرست افغانستان درخواست جمهوری اسلامی ایران برای انجام فرایند معرفی، موافقت و پذیرش دیپلمات‌ها براساس سازوکار کنوانسیون وین را پذیرفته و در نتیجه آن، «سرپرست» معرفی‌شده از سوی طالبان برای کنسولگری افغانستان در مشهد مقدس از سوی ایران، پذیرفته شده که از اعضای همین هیأت نمایندگی است.

در آن زمان، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت هرگونه تغییر در کادر کنسولی افغانستان در مشهد باید مطابق با کنوانسیون ۱۹۶۳ وین در باره روابط کنسولی باشد. به گزارش اقتصادنیوز، واکنش کنعانی به تغییرات گزارش شده در کارمندان سرکنسولگری افغانستان در مشهد بود که بدون اطلاع مقامات ایرانی از سوی وزارت خارجه طالبان انجام شده بود.

 

 پذیرش سرپرست معرفی‌شده از سوی طالبان در کنسولگری افغانستان در مشهد اما صرفا به منظور تسهیل ارائه خدمات کنسولی به میلیون‌های مهاجر افغانستانی در ایران صورت گرفته و به معنای شناسایی رسمی دولت طالبان از سوی تهران نیست. موضع ایران درباره لزوم تشکیل یک دولت فراگیر و مبتنی بر مشارکت و مشروعیت داخلی در افغانستان تغییر نکرده است.

 

 

نظر شما