شناسهٔ خبر: 67910501 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات قدیمی | لینک خبر

روس‌ها با همستر به ایران ضربه می‌زنند؟

آنچه که فارغ از همه هیاهوها میتواند کمی بازی همستر محبوب را نگران کننده جلوه بدهد این است که وب‌سایت رسمی بازی، در مسکو، پایتخت روسیه، ثبت شده است.گفته شده در بدترین حالت، همستر کامبت می‌تواند کل داده‌های کاربران را جمع‌آوری کند، از جمله فهرست مخاطبین، گالری عکس‌ها و حتی موقعیت گوشی با به‌روزرسانی‌های منظم.

صاحب‌خبر -

نرگس خانعلی زاده در ضمیمه خانواده امروز روزنامه اطلاعات نوشت: پیام‌رسان تلگرام، روزهای پر تب و تاب و شلوغی را پشت سر می‌گذراند؛ موضوعی که برای اثباتش، کافی است نگاهی به لیست پیام‌هایمان در این برنامه بیندازیم و ببینیم که در همین چند روز اخیر، چندین نفر به جمع تلگرامی‌ها اضافه شده‌اند! دلیلش را هم که احتمالا خوب می‌دانید؛ همه‌چیز زیر سر یک همستر است.  

تپ تو ارن! یا همان ضربه بزن و به دست بیاور خودمان؛ این عبارتی است که به مجموع بازی‌هایی القا می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهند با ضربه زدن روی صفحه نمایش گوشی هوشمند خود و انجام وظایفی ساده، توکن‌های بازی را جمع‌آوری کنند؛ اما آنچه که این بازی‌ها را محبوب کرده این است که چنین بازی‌هایی به کاربرانش این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه، درآمد دلاری کسب کنند و با چنین توصیف و تعریفی، چه‌کسی از انجام این بازی‌ها بدش می‌آید؟ تقریبا هیچکس !

گذشته شیرین

این اتفاق برای همین روزهای اخیر و حتی چند ماه گذشته نیست. این بازی‌ها سابقه‌ای قدیمی‌تر از این حرف‌ها دارد. پرچمدار این دست از بازی‌های کریپتویی که اتفاقاً سود بسیار خوبی هم به کاربران خود داد، نات کوین بود که همین چند وقت پیش، ارز نات کوین در صرافی‌های بزرگی مثل صرافی و بیت‌پین لیست شد و مخاطبان این بازی را به سرانجام خوشی رساند.

نایت‌کوینی که پیش از این خیلی‌ها برای جمع کردنش به صورت دیجیتال وقت گذاشته بودند و حالا می‌توانستند آن را تبدیل به پول کنند. همین شد که تب همستری که از فروردین ماه راه‌اندازی شده بود و به طور کلی، سری بازی‌های ضربه بزن و بدست بیاور، یک‌دفعه و ناگهانی بالا گرفت و محبوب شد؛ چرا که همه بر این باورند که سرنوشتی واقعی مانند نایت‌کوین در انتظار سکه‌های جمع‌شده‌شان در بازی همستر و دنیای ارزش دیجیتال است. 

دو راهی!

آنها فقط ضربه می‌زنند و هر ضربه‌ای که می‌زنند را شبیه به دلار می‌بینند. البته که اصلا هم بعید نیست که همین تپ تپ زدن‌های روی گوشی، در همین روزهای نزدیک و آینده‌ای نه‌چندان دور، تبدیل به ارز دیجیتال شود و به ازای سکه‌های هر فرد، مبلغی برایش به همراه داشته باشد؛ اما چقدر؟ دو میلیون؟ پنج میلیون؟ 10 میلیون؟ 20 میلیون؟ همین؟ بله خب می‌ارزد اما به چه قیمتی؟

اگر قیمتش برایتان به اندازه از دست دادن زمان و سلامتی و دارایی‌تان نیست، به تپ تپ زدن‌هایتان ادامه بدهید؛ شاید به نتیجه رسیدید و پولدار که نه اما مثلا به اندازه یک برج حقوق جلو افتادید! اما اگر نبود و نشد چه؟ اگر چیزی را از دست نمی‌دهید، همچنان ادامه بدهید. در واقع برای انتخاب اینکه کدام تصمیم و مسیر درست است، فقط لازم است که فارغ از همه همه‌گیری‌ها و حرف‌های دیگران، کمی ترازوی ارزش‌های زندگی‌تان را بالا و پایین کنید و ببینید که کدامیک برایتان سنگینی خواهد کرد. 

در مسیر واقعگرایی!

حالا آدم‌ها دو دسته شده‌اند! یا خودشان مشغول ضربه زدن هستند و امید دارند به روزهای روشن آینده یا  اینکه در جبهه مخالف قرار گرفته‌اند و از تجربه تاریخ می‌گویند که پول آنجایی است که کسی نیست و نیاز به فکر و خلاقیت دارد و کسی از تلاش نکردن به جایی نرسیده است. البته که بیراه هم نمی‌گویند و واقعیت این است که کسی تا به حال با چنین روش‌هایی، یک «پولدار» به معنای واقعی نشده است؛ مثل همه کسانی که در قرعه‌کشی‌ها  و جوایز مختلف بانک‌ها و ... برنده شده‌اند، پولی بدست آورده‌اند ولی آیا همه‌شان امروز پولدار و ثروتمندند؟ البته که نه! تنها در دوره‌ای از زمان، مقدار مشخصی پول بدست آورده‌اند که شاید امروز اصلا ندانند با آن پول چه‌کار کرده‌اند. 

آمارها برای سازندگان این بازی هیجان‌انگیزتر از آن چیزی است که فکرش را می‌کردند؛ حالا بیشتر از ۶۰میلیون کاربر در سنین مختلف عضو این بازی هستند که ۲۴میلیون نفر از آنها به‌صورت روزانه در این بازی فعالیت دارند! چرا؟ چون همه کسانی که عضو این بازی شده‌اند، قرار است سکه‌هایشان را به ارز دیجیتال و بعد از آن هم  به پول نقد تبدیل کنند.

اما واقعا این اتفاق می‌افتد؟ بله شاید بیفتد؛ اما ما در مشت‌مان، به جز همین شایدها و اگرها چه چیز دیگری داریم؟ اگر عرضه شود، قیمت هر سکه چقدر خواهد بود؟ با همه این سکه‌های جمع‌آوری شده، نهایتا چقدر پول دستمان را خواهد گرفت؟ در روز چقدر برای این کار وقت می‌گذاریم و ضربه می‌زنیم؟ خلاصه همه این سوال و ابهام‌ها این است که به دنبال بدست آوردن پول باشیم، اما هوشیارتر از همیشه؛ نه فقط قطره‌ای در مسیر یک موج به راه افتاده! 

برای حواسی جمع

البته که این فراگیر شدن مخصوص به کشور ما نیست و یک موج فراگیر در تمام دنیا و میان همه کاربران است؛ اما آنچه که مهم است این که کاربران از ریسک‌های احتمالی کلاهبرداری و ملاحظات حریم خصوصی این گونه بازی‌ها آگاه باشند؛ گهگاهی ممکن است بازی‌هایی با نتایج خوشایند قبلی، بهانه‌ای باشند برای سوء استفاده از اطمینان کاربران و کلاهبرداری‌های جدید! پس این شما هستید که تصمیم می‌گیرید، اختیارتان را به دست چه کسانی بدهید و حواس‌جمع‌تر از هر وقت دیگری، پول بدست بیاورید.

آنچه که فارغ از همه هیاهوها میتواند کمی بازی همستر محبوب را نگران کننده جلوه بدهد این است که وب‌سایت رسمی بازی، در مسکو، پایتخت روسیه، ثبت شده است.

کاربران با استفاده از شماره تلفن‌های خود در بازی ثبت‌نام می‌کنند و این اطلاعات، به همراه نام کاربری، حداقل میزان داده‌هایی است که برنامه ممکن است به آن دسترسی داشته باشد. گفته شده در بدترین حالت، همستر کامبت می‌تواند کل داده‌های کاربران را جمع‌آوری کند، از جمله فهرست مخاطبین، گالری عکس‌ها و حتی موقعیت گوشی با به‌روزرسانی‌های منظم. نگرانی اصلی امنیتی مربوط به قانونی است که دولت روسیه در سال ۲۰۱۵ تصویب کرد. «قانون ذخیره‌سازی داده» به دستگاه‌های امنیتی روسیه اجازه می‌دهد تا هر زمان که لازم باشد، به داده‌های کاربران دسترسی پیدا کنند.

این می‌تواند شامل داده‌های کاربران بازی همستر کامبت هم بشود. وجود این قانون باعث نگرانی‌هایی در مورد حفظ حریم خصوصی کاربران به خصوص کاربران اوکراینی شده و البته میتواند شامل حال ایرانی ها هم باشد