شناسهٔ خبر: 67879364 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واریز یارانه نقدی 1/800/000 تومانی برای خانوار سه نفره در دهک 1 تا 3 | اضافه شدن طرح یسنا برای سرپرستان خانوار دارای فرزند

کالابرگ نوعی کمک معیشتی است که در دولت شهید خدمت به مردم تعلق گرفت و شامل یک سری اقلام است که مردم میتوانند با قیمت مناسب آن را خریداری کنند. کالابرگ نوعی یارانه است که چنانچه فردی از کالابرگ خود استفاده نمیکرد به صورت نقدی به حسابش واریز میشد

صاحب‌خبر -

علاوه بر واریز یارانه نقدی در هر ماه، از نیمه دوم سال گذشته، اعتباری به مبلغ ۱۲۰ هزار تومان در قالب کالابرگ الکترونیک در حساب سرپرستان خانوار ایرانی شارژ می‌شود. اگر دولت سیزدهم طبق ماه‌های قبل عمل کند، انتظار می‌رود اعتبار کالابرگ فردا پرداخت شود.

کالابرگ نوعی کمک معیشتی است که در دولت شهید خدمت به مردم تعلق گرفت و شامل یک سری اقلام است که مردم میتوانند با قیمت مناسب آن را خریداری کنند. کالابرگ نوعی یارانه است که چنانچه فردی از کالابرگ خود استفاده نمیکرد به صورت نقدی به حسابش واریز میشد

جدولی که توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها در دسترس عموم قرار گرفته، نشان می‌دهد که یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم، بیست و پنجم هر ماه به حساب آنها واریز می‌شود. مبلغ یارانه نقدی این گروه از خانوار، ۴۰۰ هزار تومان است.

بر اساس این جدول، یارانه نقدی و معیشتی دهک‌های چهارم تا نهم هر ماه در روز سی‌ام به دست‌شان می‌رسد. آنگونه که از سال ۱۴۰۱ مقرر شده، خانواری که در این دهک‌ها جای می‌گیرند، یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند. جدول سازمان هدفمندی یارانه‌ها در عین حال نشان می‌دهد که مستمری کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور، بیستم هر ماه و یارانه دارو و هزینه حمل‌ونقل ذخیره‌سازی سوخت از ابتدای ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

علاوه بر واریز یارانه نقدی در هر ماه، از نیمه دوم سال گذشته، اعتباری به مبلغ ۱۲۰ هزار تومان در قالب کالابرگ الکترونیک در حساب سرپرستان خانوار ایرانی شارژ می‌شود. اگر دولت سیزدهم طبق ماه‌های قبل عمل کند، انتظار می‌رود اعتبار کالابرگ فردا پرداخت شود.

استفاده از کالابرگ الکترونیک اختیاری است و شامل ۱۰ قلم کالا شامل ماست، شیر، پنیر، قند و شکر، ماکارونی، روغن مایع، برنج، مرغ و تخم‌مرغ به ارزش ۵۳۰ هزار تومان می‌شود. قیمت اقلام موجود در سبد کالابرگ، به نرخ شهریور ماه ۱۴۰۰ عرضه و مابه‌التفاوت قیمت کالا توسط دولت در طول دوره پرداخت می‌شود. کالابرگ الکترونیک، دهک‌های اول تا نهم معیشتی را دربرمی‌گیرد.

طرح ملی یسنا یارانه نقدی

طرح ملی یسنا و طرح حمایت از کودکان دچار سوء تغذیه نیز دو طرح مهم حمایتی دیگری بودند که مورد توجه دولت شهید رئیسی قرار گرفت و سرانجام اجرای آن حمایت از حدود یک میلیون مادر دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌های کشور و کمک به رفع سوء تغذیه ۱۳۵ هزار کودک بود.

با اجرای این طرح مادران مشمول بسته‌های حمایتی پیش‌بینی شده شامل سبد غذایی مورد تأیید وزارت بهداشت (مشتمل بر لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزیجات) و بسته بهداشتی (مشتمل بر پوشک، شامپو، صابون، خمیر دندان، پودر بچه و شوینده‌های بهداشتی) برای کودک و مادر را به صورت رایگان از طریق تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح کالابرگ الکترونیکی دریافت کردند.

اجرای برنامه رفع سوء تغذیه کودکان ۵ تا ۵۹ ماه نیز طرح دیگری بود که با اجرای آن در ابتدا کودکان زیر پنج سال، از طریق پایش شاخص‌های تن‌سنجی (اندازه‌گیری قد و وزن و مقایسه با منحنی‌های رشد) در پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت به منظور کاهش و رفع سوء تغذیه (لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی) مورد بررسی قرار گرفتند.

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی سیستان وبلوچستان از تحقق فراتر از تعهد تعیین شده اشتغال در استان خبر داد.

خلیل احمد سلامیافزود: طی سالهای ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ با تلاشهای صورت گرفته، توانستیم فراتر از میزان تعهد اشتغال تعیین شده در استان، اشتغال ایجاد کنیم که براساس بررسی صورت گرفته، ۸۵ درصد اشتغال ثبت شده مورد تایید قرار گرفته است.

وی بیان کرد: اتفاقات بسیار خوبی در حمایت از بخش تعاون صورت گرفته است به گونه ای که در مرحله اول ۲ هزار میلیارد تومان، در مرحله دوم سه هزار میلیارد تومان و اخیرا هم هشت هزار میلیارد تومان برای حمایت از حوزه تعاون تعریف شده که از این میزان، ۲ هزار میلیارد تومان برای حوزه مسکن کارگری است.

وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در حوزه اجتماعی نیز، گفت: اتفاقات بسیار خوبی در دولت سیزدهم در حوزه معاونت اجتماعی با توجه به تلاشهای رئیس جمهور فقید و در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه رخ داد، مبلغ یارانه نقدی هر نفر از میزان ۴۵هزار و ۵۰۰ تومان برای دهک های یک تا سه به میزان ۴۰۰ هزار تومان و دهک های چهار تا نُه هم ۳۰۰هزار تومان افزایش یافت. کودکان زیر ۲ سال دهکهای یک تا سه و کودکانی که نیاز به حمایت غذایی بیشتری داشتند و در خانوارهای دهک‌های یک تا هفت بودند بصورت ویژه تر دیده شدند.

سلامی اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم اجرای طرح کالابرگ الکترونیک بود و در این زمینه نیز بالغ بر ۱۳۰۰میلیارد تومان، دولت در حمایت از اقشار آسیب پذیر دهکهای یک تا هفت تحت عنوان کالابرگ الکترونیکی ازسبد امنیت غذایی از اقشار آسیب پذیر سیستان و بلوچستان حمایت کرد

سلامی افزود: در ابتدای سال گذشته، زمان پرداخت معوقات کارگری سیستان و بلوچستان بالای ۶ ماه بود که با پیگیری‌های انجام شده و با توجه به وضعیت اقتصادی این مدت در پایان سال به ۲.۵ ماه کاهش یافت.

وی با اشاره به کاهش حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: این استان در حوزه ایمنی جزو استان‌های برتر کشور و صاحب امتیاز است.

با اجرای طرح یاور سلامت نسل ایرانی (یسنا) ۱۷۸۲۹ مادر مشمول در استان خراسان شمالی در بهار ۱۴۰۳ از سبد غذایی رایگان بهره‌مند و مورد حمایت قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: این طرح در سال گذشته در ۳ مرحله برای مادران دارای فرزند زیر ۲ سال که در دهک یک قرار داشتند اجرایی شده بود که در بهار سال جاری، جامعه هدف این طرح به سه دهک اول درآمدی گسترش پیدا کرد.

اسلام خواه افزود: این تعداد از مشمولین در استان خراسان شمالی به ۶ برابر نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش یافته و اعتبار تخصیصی به هر خانوار از ۴۰۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد./منیبان

۱.۶ میلیون تن کالا در طرح فجرانه توزیع شد

امروز سه شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۳ نشست خبری معاونت اقتصادی و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه برگزار شد. علیرضا عسگریان، معاون اقتصادی و رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با خبرنگاران به آخرین وضعیت پرداخت یارانه‌های دولتی اشاره کرد و گفت: یکی از طرح‌های اجرا شده در دولت سیزدهم یارانه تشویقی به خانوارهای دهک اول تا هفتم بود. در ابتدا ۸۰ هزار تومان بود در ادامه به ۱۲۰ هزار تومان رسید و از ۱۸ بهمن در طرح فجرانه برای ۳ ماه به ۲۲۰ افزایش یافت.

وی با بیان اینکه طرح یارانه تشویقی دولت از ۳ دهک در ابتدا به ۷ دهک ارتقا پیدا کرد، تصریح کرد: به‌این ترتیب ۶۱ میلیون نفر مشمول آن شدند که ۸۶.۴ درصد استقبال کردند. در ۳ دهک نخست تقریباً استقبال ۹۰ درصد یعنی ۵۰ میلیون نفر ثبت شد.

عسگریان درباره آمار کالاهای اساسی توزیع شده در طرح فجرانه عنوان کرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در این ۳ ماه (بهمن ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳) بین ۷ دهک توزیع شد. این نشان می‌دهد امنیت غذایی در کشور در سطح بالایی است.

معاون اقتصادی و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ۱۱ قلم کالا در این طرح اظهار کرد: در ابتدا گوشت عرضه شده در سبد معیشتی مربوط به گوشت سفید و قرمز منجمد بود و در ادامه با تدابیر انجام شده گوشت گرم به سبد افزوده شد و خانوار می‌توانستند انتخاب کنند گوشت منجمد یا گرم تهیه کنند.

اقدامات بیمه‌ای در دولت سیزدهم

معاون اقتصادی وزیر تعاون در ادامه نشست به بیمه تأمین اجتماعی برای تمام ایرانیان اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت سیزدهم به دنبال نظام فراگیر بیمه‌ای بودیم و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار بیمه شدند. یکی از شاخص‌های ما برای اشتغال بیمه اجباری افراد بود و اکنون ۱۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه اجباری قرار گرفتند و پوشش بیمه‌ای ۴ درصد افزایش پیدا کردند. همچنین مجامع بیمه‌ای وقفه ۵ تا ۶ ساله داشت؛ اما اکنون این اتفاق رخ نمی‌دهد.

عسگریان درباره اقدامات حوزه اقتصادی گفت: در این حوزه برنامه مفصلی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، البته جهش تولید باید محقق شود، اما اینکه صفت مردمی‌سازی به آن الحاق شود باید با همراهی مردم باشد.

وی ادامه داد: برنامه‌هایی وارد صندوق‌ها و حوزه‌های اقتصادی شدند تا به نتیجه برسند. امسال در وزارت تعاون ۱۲۴ پروژه بزرگ، ۳۴ بازسازی صنعتی و ۱۷ پروژه دانش‌بنیان را در دستور کار داریم. همچنین ۲۹۰ شرکت در حال انحلال، تهاتر یا واگذاری هستند.

برنامه‌های پیش بینی شده برای سال جاری

وی درباره طرح‌هایی که برای امسال برنامه‌ریزی شده است هم گفت: مهم‌ترین طرح کالابرگ الکترونکی است که به عنوان کسی که مجری این طرح است امیدوارم ادامه یابد تا تورم به نقطه خوبی برسد. همچنین نیاز است طرح کودکان و یسنا که منحصر به مادران است نیز باید از شکل پایلوت خارج و به شکل کشوری ایجاد شود.

وی افزود: طرح صندوق مادران خانه‌دار از جمله طرح‌هایی است که امیدواریم اجرایی شود. برای شناسایی این افراد به واسطه پایگاه رفاه ایرانیان مشکلی نداریم، اما باید توافق در دولت وجود داشته باشد تا ادامه پیدا کند.

عسگریان گفت: ورود شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بورس و فرابورس، پرداخت بدهی دولت به دستگاه‌ها و صندوق‌های مختلف، گسترش بیمه‌ای برای دهک‌های یک تا سه برای رایگان شدن بخش عمده‌ای از خدمات، پیوست تأمین اجتماعی برای تمام طرح‌هایی که وارد مجلس می‌شود نیز از دیگر برنامه‌هایی است که امیدواریم روند اجرایی شدن آن ادامه پیدا کند./مهر

 

نظر شما