شناسهٔ خبر: 67877530 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات قدیمی | لینک خبر

کنایه‌های مدیرعامل خانه هنرمندان به انتخابات عجیب ساترا! +توضیحات ساترا

عسگرپور گفت: انتخابات اخیر برای این است که ساترا می‌خواهد به برخی از نهادها نشان دهد که من دایره تنظیم‌گری‌ام را به قدری گسترده کردم که همه در آن جا می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، هفته گذشته، ساترا اعلام کرد چون تعداد پلفترم‌ها زیاد است، تصمیم دارد تا در ششم اردیبهشت انتخاباتی برگزار کند و مجمعی تشکیل دهد و این مجمع از بین هشت عضو هیئت رییسه خود و یا سایر سکوهای دارای مجوز از ساترا، اعضای دارای رای را برای حضور در ۱۶ شورای مشورتی ساترا مانند شورای صدور مجوز، تعیین مقررات، حمایت‌های محتوایی و... معین و معرفی می‌کند.

انتخابات برگزار شد اما نتیجه جالب بود. از بین ۳۶۷ سکو یا همان پلتفرم، تنها ۱۶۵ سکو به صورت برخط یا فیزیکی در این جلسه شرکت کردند و نتیجه جالب‌تر اینکه تعداد آرای برگزیده تنها ۳۰ رای بوده است.

خبرآنلاین به همین بهانه با محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه هنرمندان گفتگو کرده که بخش‌هایی از آن را در ادامه می‌خوانید

*اساسا یکی از مسائل نهادهای حاکمیتی همین بوده و هست که اگر پیگیر نکته‌ای هستند، حتما سعی می‌کنند به هر طریقی که شده، بر مبنای چیزی که فکر می‌کنند، آن را اجرایی کنند و تقریبا کم دیدم که در نهادهای حاکمیتی اگر یک‌جا متوجه اشتباهشان شدند، بخواهند آن را متوقف کنند یا به زمان دیگری موکول کنند. این لجاجتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، فقط مختص ساترا نیست، بلکه در طول این سال‌ها، نمونه‌های بسیاری از آن را در نهادهای دیگر هم دیده‌ایم و متاسفانه این موضوع جزو ذات مدیریت در فرهنگ کشور ماست.

* اگر این موضوع را به هرکسی که در این حوزه‌ها فعالیت می‌کند یا حتی فعالیت نمی‌کند، حتی کسی که خارج از کشور است بگوییم که ما در کشورمان تعدادی پلتفرم داریم که هر کدام در بخش خصوصی فعالند و تولید محتوا می‌کنند و سازمان صداوسیما هم یک نهاد حاکمیتی است و آن‌جا هم در حال تلاش است که تولید محتوا کند. بعد این را هم بگوییم که صداوسیما قرار است تنظیم‌گر باشد. حالا از هرکسی بپرسیم که آیا این نهاد می‌تواند تنظیم‌گر مناسبی باشد؟ قطعا جواب خیر است.

*ما مسئولیت ساترا را هم از اعضای تلویزیون می‌بینیم، حالا پرسش این است که آیا صداوسیما از رونق بیش‌تر شبکه نمایش‌خانگی آن هم در زمانی که توانایی‌اش در حوزه سریال‌سازی کاسته شده، خوشحال می‌شود یا ناراحت؟ که جواب این پرسش کاملا مشخص است.

*از چندسال پیش یک انحرافی در این بحث ایجاد شده و آن واژه صوت و تصویر فراگیر است ولی یافته‌های من این را می‌گوید که زمانی که این واژه توسط عده‌ای اختراع شد، منظور، پخش زنده بوده، متاسفانه این واژه به مرور گسترش پیدا کرد، درواقع می‌توانم بگویم این واژه به این دلیل ابداع شد که بعدا بتوانند تعریف‌های دیگر را روی این ماجرا سوار کنند.

*از تعداد چهارصد رسانه عضو ساترا، ۱۶۵ سکو در انتخابات شرکت کردند و بالاترین رای ۳۰ تا بوده است. چگونه چنین چیزی ممکن است؟ قطعا در این میان مواردی با هم مغایرت دارند. در همین صنف‌ VOD ها که ۳۶ عضو داریم، موقع رای‌گیری‌، رای‌ها سی و خورده‌ای است و این ماجرا همه چیز را نشان می‌دهد.

*شما به هرکسی بگویید که در ایران و با این سرعت اینترنت، نزدیک ۴۰۰ مجوز صادر شده است، باور نمی‌کند. این به موضوعی باز می‌گردد که ساترا در دوره‌ای جریان صدور مجوز را تسهیل کرد و الان تعداد زیادی از افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند فقط مجوز دارند، نه چیز دیگر.

نخستین نشست مشترک شورای راهبری مجمع رصتا و ساترا

علیرضا بهادری، مدیرکل فناوری و سامانه‌های نوین ساترا، ضمن ارائه گزارشی از نحوه برگزاری انتخابات شورای راهبری مجمع رسانه‌های صوت‌ و تصویر فراگیر ایران گفت:‌ از ۷۷ نامزد عضویت در شورای راهبری رصتا، ۲ نفر پیش از آغاز فرایند رای‌گیری به‌صورت مکتوب انصراف دادند که در نهایت رای‌گیری در روز ششم اردیبهشت ماه به‌ صورت برخط و با حضور نمایندگان سکوهای دارای مجوز از ساترا و با نظارت سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد. تعداد ۱۶۵ مدیر رسانه در فرایند رای‌گیری مشارکت کردند که از این میان ۳۵ رای به دلایل مختلف از جمله عدم تایید نهایی (عدم ارسال نهایی رای الکترونیک) توسط رسانه باطل شد.

وی افزود: با توجه به اینکه برای تمام سکوهای دارای مجوز از ساترا برای فرایند رأی‌دهی یک کد اختصاصی بی‌همتا صادر شده بود و تمام اشخاص حتی اشخاصی که در روز رأی‌دهی در محل رأی‌گیری حاضر شده بودند از طریق سامانه اقدام به رأی‌دهی کرده بودند، تمام مستندات و اسامی رأی‌دهندگان قابل ارائه است و با توجه به اینکه کد اختصاصی شرکت در انتخابات صرفا به شماره تماس مدیر هر سکو ارسال شده بود، بنابراین آماری که ساترا ارائه کرد کاملا دقیق است.

بهادری خاطرنشان کرد: تعداد ۷۵ نفر برای عضویت در شورای راهبری مجمع رصتا کاندیدا شده بودند که رای نفر آخر صفر بود اما ۷۴ نفر دیگر هر یک موفق به کسب تعدادی از آرا شدند و با توجه به تقسیم آرای کل رای‌دهنده‌ها میان ۷۴ سکو، نفر اول موفق به کسب ۳۲ رای شد.

وی با بیان اینکه جمعا ۱۶۵ سکو در انتخابات رای دادند و ۱۳۰ سکو هیچ نقصی در فرآیند رای‌دهی نداشتند، تاکید کرد: با توجه به آمار و تعداد رسانه‌های دارای مجوز از ساترا و تایید سازمان بازرسی کل کشور می‌توان گفت در انتخابات مجمع رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران، بیشتر از یک سوم دارندگان مجوز از ساترا در انتخابات شرکت کردند و رای دادند.

در ادامه این نشست مشترک اعضای شورای راهبری مجمع رصتا به مرور اساسنامه مجمع پرداختند و مقرر شد با انتخاب دبیر مجمع توسط اعضای شورای راهبری، مجمع رصتا فعالیت خود را در محل مرکز نوآوری رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر در ایستگاه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف آغاز کند.