به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سیروس بیکبکان در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در 62 هزار هکتار دیمزار استان، اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیمزارهای چهارمحال و بختیاری طی 2 سال گذشته با همکاری ستاد فرمان اجرایی امام خمینی(ره) اجرایی شده است.
وی گفت: هدف اصلی از اجرای این طرح ارتقا دانش بهره برداران است در صورتی که ما دانش را به بهرهبردارها انتقال دهیم عملکرد مطلوب ما که در رعایت اصول فنی در دیمزارها هست حاصل میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مزایای طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: توسعه مکانیزاسیون یکی از مزایای این طرح است که طی دو سال گذشته بالغ بر 100دستگاه از طریق اعتبارات قرضالحسنه ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) به کشاورزان تحویل دادیم.
بیکبکان افزود: مزیت دیگر این طرح تناوب است که باعث افزایش عملکرد و حاصلخیزی خاک میشود و هم تناوب نباتات علوفهای است که یک منبع علوفهای برای دام میشود چهارمحال و بختیاری نیز یک استان دام خیز است.
وی ادامه داد: بذرمال کردن بذور یکی دیگر از مزایای این طرح است سال قبل بالغ بر 4هزار تن از بذور گندم و جو دیم و نباتات علوفهای دیم که در دیمزارهای استان استفاده میشد با این بذرمالها انجام شد تا عملکرد بهتری در دیمزارها داشته باشیم.
محمود ابراهیمی نیز در ادامه اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیمزارها طرح مشترک بین ستاد فرمان اجرایی امام خمینی ره و وزارت جهاد کشاورزی است که حمایت و پشتیبانی از این طرح بر عهده ستاد فرمان اجرایی امام خمینی ره است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) گفت: در چهارمحال و بختیاری بخشهای مختلف شامل ادوات، کارشناسان، تجهیزات لجستیک و ... برعهده ستاد فرمان اجرایی امام خمینی ره بود که در سال زراعی جاری 150 میلیارد ریال به عنوان بودجه طرح در استان هزینه شد که شاهد افزایش کمیت و کیفیت در سطح محصولات کشاورزی استان باشیم.
روحالله سعیدی نیز تصریح کرد: طرح جهش تولید در دیم زارها در سطح 62هزار هکتار از اراضی استان اجرا شد در قالب این طرح حدود 70درصد کارنده کشت مستقیم و 30 دستگاه انواع ادوات دنبالهبند شامل چندل، زیرشکن، سمپاش و... خریداری و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: این ادوات از طریق تسهیلات قرضالحسنه 4درصد و 5ساله خریداری و در اختیار کشاورزان قرار گرفت همچنین در قالب این طرح حدود 100 تن بذر انواع محصولات دیم شامل گندم، جو، نخود، عدس و علوفه خریداری و رایگان در اختیار کشاورزان استان قرار گرفت.
وی بیان کرد: وضعیت بارشها و پراکنش آنها در فصل بهار و همراهی و تلاش کشاورزان و کارشناسان جهاد کشاورزی باعث شد مزارعی که در این طرح هستند افزایش عملکرد حدود 25 درصدی نسبت به مزارع خارج از طرح داشته باشند.
انتهای پیام/7540/
∎
نظر شما