شناسهٔ خبر: 67849059 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

نظر مخالف حکمای طب سنتی در مورد نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب/ کمبود آب بدن را با این مایعات جبران کنید

به باور این متخصصان، میزان مورد نیاز نوشیدن آب برای مزاج های مختلف متفاوت است و هر مزاج باید به تناسب مزاج خود آب بنوشد. به عنوان مثال، فردی که مزاج سرد و تر دارد بدنش نیاز به دریافت این میزان آب ندارد و حتی با مصرف مایعات دچار سوءمزاج می‌شود.

صاحب‌خبر -

متخصصان طب سنتی معتقدند هیچ مستند علمی در پزشکی برای اثبات موضوع نوشیدن هشت لیوان آب در روز وجود ندارد و فرد سالم فقط در صورت تشنگی باید آب بنوشد.

به گزارش خبرآنلاین، به باور این متخصصان، میزان مورد نیاز نوشیدن آب برای مزاج های مختلف متفاوت است و هر مزاج باید به تناسب مزاج خود آب بنوشد. به عنوان مثال، فردی که مزاج سرد و تر دارد بدنش نیاز به دریافت این میزان آب ندارد و حتی با مصرف مایعات دچار سوءمزاج می‌شود.

از دیگر پارامترهای تاثیر گذار در این زمینه میزان فعالیت بدنی افراد است و هر چه فعالیت بدنی به خصوص در روزهای گرم سال بیشتر باشد بدن به دریافت میزان بیشتری آب نیاز دارد. ضمن اینکه آب دریافتی تنها محدود به آب آشامیدنی نمی شود و می تواند شامل آب میوه، سبزی، نوشیدنی های کافئین دار و... باشد.

چرا آب بهترین نوشیدنی نیست؟

متخصصان طب سنتی اتفاق نظر دارند که آب بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی طولانی مدت نیست و دلیل آن را به طور علمی این‌گونه توضیح داده‌اند که آب در زمان تشنگی شدید با تامین سریع حجم خون می‌تواند به طور موقت به رفع تشنگی فرد کمک کند اما اگر بافت‌های بدن به جهت تشنگی طولانی مدت، خشک و کم آب شده باشند دیگر آب چاره کار نخواهد بود. چون آب به سرعت از کلیه‌ها دفع و به دلیل ماندگاری کوتاه‌مدت در بدن نمی‌تواند در تامین رطوبت و آب‌رسانی عمیق بافتی، اثرات مطلوب داشته‌باشد.

مایعات جایگزین آب

نوشیدنی‌هایی چون شیر کم‌چرب، آب‌پرتقال، آب‌سیب، آب‌آلبالو و دم‌نوش ترش‌مزه آلبالوی خشک نسبت به آب دیرتر از بدن خارج و در تامین و حفظ رطوبت در بافت‌ها موثر خواهندبود. متخصصان طب‌سنتی برای کاهش شدت عطش در روزهای بسیار گرم تابستان نوشیدن شربت سکنجبین و خیار یا مصرف فالوده سیب‌گلاب همراه با قدری عسل و گلاب و زعفران را بهترین جایگزین آب یخ و چای عنوان کرده‌اند.

توصیه بر این است در میان میوه‌های تابستانی به خصوص گرم مزاجان از خوردن خربزه، دستنبو و خرما که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب کنند. همچنین مصرف روزانه غذاهایی با طبع سرد همچون آب‌دوغ‌خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و هندوانه و سوپ جو به میزان زیادی از کم آب شدن بدن و خشکی بافت‌ها جلوگیری کرده و سبب رفع التهابات و حرارت بدن می‌شود.