این وزارتخانه در بیانیهای تصریح کرد که بمب افکنهای استراتژیک «Tu-۹۵MS» نیروهای هوافضای روسیه و بمب افکنهای راهبردی «Hun-۶K» نیروی هوایی چین گشتزنی مشترک بر فراز دریاهای «چوکچی» و «برینگ» و همچنین بخش شمالی اقیانوس آرام انجام دادند.
نیروهای مسلح آمریکا روز چهارشنبه در بیانیهای از شناسایی و رهگیری ۴ هواپیمای نظامی روسیه و چین در نزدیک حریم هوایی این کشور در آلاسکا خبر داد.
وزارت دفاع روسیه افزود: در طول پرواز، خدمه روسی و چینی تعامل گشت هوایی را تمرین کردند؛ هواگردهای روسی «Su-۳۰SM» و «Su-۳۵S» نیز پوشش هوایی را فراهم کردند.
بر اساس این بیانیه، مدت زمان پرواز مشترک هواگردهای روسیه و چین بیش از پنج ساعت به طول انجامید. در مراحل خاصی از مسیر، گروه هوایی با جنگندههای کشورهای خارجی همراهی میشد.
این وزارتخانه تاکید کرد که هواگردهای هر دو کشور هنگام انجام وظایف خود، بر اساس مقررات بینالمللی عمل کرده و هیچ حریم هوایی خارجی نقص نشده است.
طبق این گزارش، بمب افکنهای راهبردی «Tu-۹۵MS» بخشی از هوانوردی دوربرد «نیروهای هوافضای روسیه» و جزئی از سه گانه هستهای این کشور هستند. این بمب افکنهای موسوم به «Bear» یا همان «خرس»، معمولا سلاحهایی مانند موشکهای کروز دوربرد «Kh-۵۵» را حمل میکنند.
خبرگزاری «رویترز» نیز گزارش داد که فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی موسوم به «نوراد» با صدور بیانیهای اعلام کرد که جتهای جنگنده آمریکایی و کانادایی، هواگردهای روسیه و جمهوری خلق چین (PRC) را در منطقه شناسایی دفاع هوایی آلاسکا (ADIZ) رهگیری کردند.
نوراد همچنین توضیح داد: هواگردهای روسیه و چین در حریم هوایی بینالمللی باقی ماندند و وارد حریم هوایی آمریکا یا کانادا نشدند.
به گزارش ایرنا، وزارت دفاع روسیه اواسط خرداد ماه نیز گزارش داده بود که بمب افکن راهبردی «Tu-۹۵MS» نیروی هوایی این کشور و بمب افکنهای راهبردی «H-۶K» چین، بر فراز آبهای دریای ژاپن، دریای چین شرقی و غرب اقیانوس آرام پرواز کردند.
نظر شما