نبرد مستقیم و علنی یمن با صهیونیستها
در حالی که یمنیها با عملیاتهای مستمر خود ضد کشتیهای صهیونیستی و کشتیهایی که بهمقصد بنادر فلسطین اشغالی حرکت میکنند، یک محاصره دریایی سنگین را علیه اشغالگران تحمیل کرده و دریای سرخ را بهروی آنها بستهاند و علاوه بر آن همچنان به انجام عملیاتهای مستقیم علیه مواضع صهیونیستها در فلسطین اشغالی ادامه میدهند، حمله پهپادیای که نیروهای یمنی چند روز قبل در قلب تلآویو انجام دادند، یک شوک بزرگ برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن بود و نشان داد که یمن در درگیری با این رژیم، هیچ قاعده و خط قرمزی نمیشناسد.
بعد از این حمله پهپادی غافلگیرکننده یمن، جنگندههای رژیم اشغالگر تجاوز وحشیانهای را به بندر الحدیده در یمن انجام دادند که طی آن ۶ غیرنظامی به شهادت رسیدند و دهها نفر هم مجروح شدند. رژیم اشغالگر پیش از این برای مقابله نظامی با عملیاتهای نیروهای مسلح یمن، به ائتلاف متجاوز آمریکایی ـ انگلیسی متوسل شده بود و این ائتلاف، مأموریت محافظت از اسرائیل و حمله به اهداف یمنی را بهعهده داشت، اما این بار اشغالگران به حمله مستقیم ضد یمن روی آوردند که قطعاً پیامدهای سنگینی برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت.
همانطور که مقامات یمنی تأکید کردهاند، این تجاوز وحشیانه صهیونیستها، نهتنها موجب عقبنشینی یمن از موضع خود در حمایت از فلسطین نمیشود؛ بلکه تبدیل به انگیزهای مضاعف برای تشدید و گسترش این عملیاتها گشته است و صهیونیستها همچنان باید منتظر شوک و غافلگیریهای جدید باشند.
در این میان کارشناسان مسائل نظامی و جنگی معتقدند حملاتی که یمنیها بهطور منظم علیه رژیم صهیونیستی انجام میدهند و سازوکاری که به این منظور پیش گرفتهاند، به مرحلهای رسیده است که فراتر از مشغول کردن ارتش اسرائیل در یک جبهه بوده و به یک نبرد علنی و مستقیم تبدیل شده است.
سردرگمی تشکیلات پدافندی اسرائیل مقابل حملات مقاومت
برآوردهای صهیونیستها نشان میدهد که آمریکا و ائتلافی که در دریای سرخ ایجاد شده است، تاکنون نتوانستهاند کارآیی مؤثری در مقابله با حملات نیروهای یمنی در دریای سرخ علیه کشتیهای اسرائیلی و کشتیهای مرتبط با این رژیم داشته باشند.
بر اساس این برآوردها، هرچند اسرائیل و ائتلاف آمریکایی توانستهاند بخشی از موشکها و پهپادهای شلیکشده توسط یمنیها را ساقط کنند، اما تأثیرات نظامی مهم این حملات یمن همچنان باقی مانده است و بهویژه تشکیلات پدافند هوایی اسرائیل که در سایه حملات مکرر حزبالله از جبهه شمالی، و مقاومت فلسطین از جبهه جنوبی، در وضعیت سردرگمی شدیدی قرار دارد، بهشدت در برابر حملات یمنیها گیج شده است و قادر به تمرکز در جبهههای شمال و جنوب نیست.
وحشت صهیونیستها از پاسخ یمن
از طرف دیگر، در سایه گسترش توانمندیهای پهپادی یمن بهویژه بعد از حمله اخیر به تلآویو و تهدید یمنیها به غافلگیریهای بزرگ دیگر علیه اسرائیل، نگرانی این رژیم از حملات مشابه دیگر یمن بهشدت افزایش یافته است، بهخصوص اگر حملات بعدی بهشکل فشرده و همزمان در چندین منطقه انجام شود یا مراکز و تأسیسات صنعتی و اقتصادی اسرائیل را که تأثیر زیادی بر ساختار جامعه این رژیم دارد، هدف قرار دهد.
بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به الحدیده یمن، «محمد عبدالسلام» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله وعده پاسخی دردناک را به صهیونیستها داد و تأکید کرد که تجاوز اسرائیل به استان الحدیده یمن، اراده و عزم یمنیها در حمایت از نوار غزه را بیش از قبل خواهد کرد.
اما در سطح روحی و روانی، عملیاتهای مکرر یمنیها بهویژه حمله پهپادی که به تلآویو انجام شد، حالتی از وحشت و شوک را در جامعه صهیونیستی ایجاد کرده و تردیدها را درباره تواناییهای ارتش اسرائیل برای مقابله با تهدیدات خارجی، بیش از پیش افزایش داده است؛ آن هم در شرایطی که طبق نظرسنجیهای صورتگرفته، درصد بالایی از شهرکنشینان اعتمادی به قدرت ارتش ندارند و اعلام کردهاند اگر فرصت داشته باشند حتماً از فلسطین اشغالی مهاجرت میکنند.
وبسایت عبری والا درباره پیامدهای حمله یمن به تلآویو در گزارشی اعلام کرد: اتفاقی که در حمله یمن به تلآویو افتاد، در واقع شکست نیروی هوایی در محافظت از جبهه داخلی است و ما میپرسیم؛ ارتش اسرائیل طی یک دهه گذشته، دقیقاً خودش را برای مقابله با چه تهدیدی آماده کرده بود؟
«یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی هم بهنوبه خود گفت: انفجار ناشی از حمله پهپادی در تلآویو، دلیل دیگری بر این است که کابینه اسرائیل نمیداند باید چهکار کند و نمیتواند امنیت اسرائیلیها را فراهم سازد.
«آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» هم در همین زمینه گفت: کسی که نمیتواند از فروریختن موشکها بر کریاتشمونه و ایلات جلوگیری کند، نباید از انفجار در تلآویو غافلگیر شود.
ضربهای که یمن به اقتصاد اشغالگران زد
تحلیلگران بر این باورند که مشارکت یمنیها در نبرد طوفان الاقصی، صرفنظر از اندازه و میزان تأثیر نظامی آن بهمعنای فشار بیشتر بر ارتش اسرائیل و به هم ریختن تمرکز آن است؛ بهطوری که این ارتش نمیتواند تلاشهای خود را در جبهه اصلی جنگ متمرکز کند، آن هم ارتشی که اساساً آمادگی جنگهای طولانی و فرسایشی را ندارد و خود صهیونیستها بارها درباره عدمآمادگی این ارتش در مواجهه همزمان با چند جبهه هشدار داده بودند.
از طرف دیگر عملیاتهای یمنیها در دریای سرخ، خسارات اقتصادی هنگفتی به رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است؛ جایی که بندر ایلات اشغالی عملاً تعطیل شد و هزاران کارگر در چندین بخش که بهشکل مستقیم و غیرمستقیم برای این بندر کار میکنند، بیکار شدند.
دو سال قبل از آغاز جنگ غزه، بندر ایلات اشغالی شاهد دورهای از رونق قابلتوجه بود و میزان کالاهای عبوری از این بندر بهشکل چشمگیری افزایش یافت و این بندر اصلیترین نقطه ورود وسایل نقلیه به فلسطین اشغالی محسوب میشد؛ بهطوری که در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۶۶ هزار وسیله نقلیه وارد بندر ایلات شد و این تعداد در سال ۲۰۲۳ به ۱۵۰ هزار وسیله نقلیه رسید، این در حالی است که در سال ۲۰۲۴ و در حالی که میان جنگ غزه قرار داریم، طبق دادههای رسمی صادرشده از سوی اداره بندر ایلات، هیچ خودرو و وسیله نقلیهای وارد این بندر نشده است.
با تشدید عملیاتهای نیروهای مسلح یمن علیه کشتیهای صهیونیستی و همه کشتیهایی که عازم بنادر فلسطین اشغالی هستند، بندر ایلات کاملاً تخلیه و تعطیل شده است و کارکنان باقیمانده آن هم تهدید به اخراج میشوند.
در این میان «گدعون گولبر» مدیرعامل بندر ایلات اشغالی که با چالشهای زیادی دست و پنجه نرم میکند گفت: هیچگونه فعالیت تجاری و کشتیرانی در بندر ایلات وجود ندارد و این بهدلیل سوءمدیریت یا غیرحرفهای بودن کارکنان آن نیست؛ بلکه دلیل اصلی این امر جنگ غزه و عملیاتهای نیروهای یمنی است؛ جایی که ما ماهانه بین ۶ تا ۱۰ میلیون شیکل معادل با دو و نیم میلیون دلار خسارت میدهیم.
این مسئول ارشد صهیونیست در ایلات اشغالی، در ادامه تأکید کرد: اقدامات نیروهای ائتلاف بینالمللی بهرهبری آمریکا در دریای سرخ، تأثیری قابلتوجه ندارد و شرکتهای کشتیرانی به این ائتلاف اعتماد ندارند و نمیتوانند کشتیهای خود را بهسمت بنادر اسرائیل (فلسطین اشغالی) بفرستند.
جنگ بدون مرز یمن با صهیونیستها؛ هیچ خط قرمزی وجود ندارد
همچنین اثرات شدید حملات یمنیها را میتوان در باتلاق جنگ فرسایشی که اسرائیل در چندین جبهه گرفتار آن شده است، بهخوبی مشاهده کرد؛ جایی که همه گروههای محور مقاومت یکپارچه در برابر دشمن صهیونیستی ایستادهاند و از هر سو این رژیم را تحت فشار قرار میدهند.
در این زمینه «امیر بوحبوط» تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی در مقالهای در روزنامه عبری هاآرتص اعلام کرد: حمله پهپادی یمن قواعد بازی را در جنگی که اسرائیل در چندین جبهه گرفتار آن است، تغییر داد.
بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به الحدیده یمن، ناظران امور بر این باورند که اسرائیل باید خودش را برای غافلگیریهای نظامی جدید آماده کند؛ چرا که یمنیها ثابت کردهاند در مقابله با اسرائیل هیچ خط قرمزی نمیشناسند و طبق قاعده خاصی عمل نمیکنند، همین مسئله موجب میشود صهیونیستها قادر به پیشبینی حرکت بعدی یمن نباشند و همچنان در حالت نیمخیز بمانند؛ یعنی وضعیتی که اسرائیل از چند ماه قبل تاکنون در جبهه شمالی مقابل حزبالله گرفتار آن شده است.
کارشناسان امور نظامی در منطقه معتقدند؛ درگیریهای حزبالله و ارتش صهیونیستی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی علیرغم اینکه گاهی تشدید میشود، اما همچنان در چارچوب قواعد تعیینشده درگیری قرار دارد، این در حالی است که حملات یمنیها مشمول هیچ قاعدهای برای درگیری نمیشود و همواره غیرقابل پیشبینی است؛ همانطور که هیچکس پیشبینی نمیکرد یمنیها در قلب تلآویو عملیات انجام دهند.
از طرف دیگر بهخاطر موقعیت جغرافیایی یمن و مسافت زیادی که در مقایسه با دیگر جبههها، میان این کشور با فلسطین اشغالی وجود دارد، جنگندههای رژیم صهیونیستی نمیتوانند بهراحتی به اهداف یمن حمله کنند و انجام چنین عملیاتهایی نیازمند امکانات لجستیکی زیاد، آمادگی مداوم و همچنین عبور از حریم هوایی دیگر کشورهاست که مشکل را برای اسرائیل چندبرابر میکند.
از طرف دیگر رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده است که ائتلاف آمریکا و انگلیس با وجود برخورداری از قابلیتها و شرایط لجستیکی بسیار بهتر از اسرائیل، طی ۹ ماه حملات یمنیها نتوانسته است کاری برای مقابله با این حملات و توقف آنها انجام دهد؛ مسئلهای که عملاً یمن را تبدیل به یک جبهه شکستناپذیر کرده است.
در این شرایط صهیونیستها بهشدت نگران تشدید عملیاتهای یمن هستند که ممکن است تلآویو و دیگر شهرها یا تأسیسات حیاتی در فلسطین اشغالی را با دهها پهپاد و موشک هدف قرار دهد، بهخصوص اینکه تشکیلات سامانه پدافندی اسرائیل طی دوره اخیر ناکارآمدی خود در برابر پهپادها را بهوضوح ثابت کرده است؛ همانند اتفاقی که در جبهه شمالی فلسطین اشغالی هم شاهد آن هستیم و پهپادهای حزبالله هر زمان که بخواهند وارد فلسطین اشغالی میشوند.
وبسایت صهیونیستی «اینتل تایمز» درباره شکست پدافندی ارتش اسرائیل در مقابله با پهپاد یمنی «یافا» در تلآویو اعلام کرد: این اتفاق میزان توانایی اسرائیل برای جلوگیری از حملات مشابه در آینده را زیر سؤال میبرد و علاوه بر آن ائتلافهای غربی هم در این زمینه شکست خوردهاند.
امیر بوحبوط، تحلیلگر امور نظامی در وبسایت عبری والا هم اعلام کرد: تهدید واقعی که در برابر چشمان همه وجود دارد، جنگ بزرگ و همهجانبه است که یمنیها یک طرف آن خواهند بود.
وی اضافه کرد: برآوردهای کارشناسان حاکی از آن است که حدود ۵۰۰۰ پهپاد و موشک از انواع مختلف به منطقه گوش دان که مرکز حیاتی تلآویو است، از چندین نقطه شلیک خواهد شد.
در پایان، در غیاب راهکار نهایی اسرائیل برای مقابله با حملات یمنیها، نیروهای مسلح یمن ماههاست که به جنگ علنی خود علیه اسرائیل ادامه میدهند و بعد از حمله پهپادی که یمن در تلآویو انجام داد، رژیم صهیونیستی باید منتظر شوکها و غافلگیریهای جدیدی باشد که قطعاً شدیدتر از ضربه پهپادی در تلآویو خواهد بود.
نظر شما