عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی به استقبال معاملات دومین روز مرداد خواهد رفت که در روز گذشته قیمت دلار هرات کف بالاتری نسبت به روز گذشته ثبت کرد. همچنین در بازار ارز روز دوشنبه همگرایی قیمت دلار هرات و درهم از بین رفت و راه این دو بازار مانند بازار طلا و سکه از هم جدا شد. بازار ارز هرات در 9 روز گذشته در کانال 57 هزار تومان ماندگار بود و نه جان افزایش داشت که از مرز مقاومت پرقدرت عبور کند نه توان کاهش از کف 57 هزار و تثبیت زیر این نرخ را داشت.
قیمت دلار در روز دوشنبه مانند روزهای گذشته بالاتر از نرخ بسته شده روزانه بازگشایی کرد و در ادامه با کاهش به محدوده حمایتی رسید. به گزارش اقتصادنیوز، قیمت دلار هرات روز دونشبه را در مرز مقاومت 57 هزار و 600 تومان آغاز به کار گرد و با کاهش در نیمه دوم معاملات روزانه در 57 هزار و 300 تومان به کار خود پایان داد که نسبت به نرخ بسته شده روز یکشنبه 300 تومان افزایش داشت. قیمت دلار هرات در معاملات پشتخطی از این ناحیه حمایت شد و در 57 هزار و 420 تومان به کار خود پایان داد.
قیمت درهم با گپ منفی در 15 هزار و 780 تومان شروع به کار کرد و با کاهش تا مرز 15 هزار و 690 تومان پایین رفت و از این ناحیه برای دومین بار در هفته گذشته حمایت شد. قیمت درهم امارات در نهایت با کاهش در 15 هزار و 740 تومان بسته شد که نسبت به نرخ بسته شده روز یکشنبه 80 تومان کاهش داشت. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، این ناحیه حمایتی درهم کفترین نرخ این ارز در سال 1403 است.
قیمت تتر نیز در معاملات روز دوشنبه بر مدار افزایش بود و از کف 57 هزار تومان دور شد و به مرز کانال 58 هزار تومان رسید. با این افزایش قیمت، نرخ دلار تهران و تتر یر به یر شدند. به گزارش اقتصادنیوز، در مجموع قیمت تتر و دلار نسبت به روز گذشته افزایش داشتند اما نرخ درهم بر مدار کاهش بوده است.
بر این اساس معاملهگران تصور میکنند با رفتن سایه وضعیت بلوکه از سر بازار ارز هرات، نرخ دلار افزایشی شده است. همچنین یک شایعه درمورد افزایش قیمت دلار در بازار مطرح شد که مدعی بود شرکتها شروع به خرید دلار برای تامین نیازهای خود کرده اند.
با این حال این رویکرد هم در بازار وجود دارد که بازارساز با تزریق سعی در تحویل قیمت دلار در پایین ترین حالت ممکن به دولت مسعود پزشکیان دارد؛ گزارهای که بانک مرکزی آن را نادرست میخواند. گواه این مدعا اظهارات اخیر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی است که گفت: «با دیپلماسی پولی و بانکی و افزایش وصول درآمدهای نفتی و گازی کشور هم کمیت و هم کیفیت دارایی های ارزی کشور افزایش یافته است و برخلاف انتقادات و گزاره های خبری نادرست، بانک مرکزی هرگز از دارایی های ارزی کشور و ارزپاشی برای مدیریت بازار ارز از جمله در مقطع کنونی استفاده نکرده است.» همچنین در روز یکشنبه محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری نیز گفته بود «دولت سیزدهم با وجود همه فشارهایی که متحمل شد، هیچگاه اقدام به ارزپاشی نکرد، بلکه تدابیر ارزی دولت بسیار منطقی، هوشمندانه و موثر بوده است.»
با این همه، براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معاملهگران تکنیکال معتقدند اولین مرز مقاومت قیمت دلار هرات در سطح 57 هزار و 600 تومان قرار دارد که اگر بالای این مرز تثبیت ندهد تمایل قیمت دلار به سمت کف خواهد بود اما اگر قیمت دلار به بالای این نرخ برود احتمال افزایش تا مرز 58 هزار تومان وجود دارد. معاملهگران تصور میکنند قیمت دلار تا مراسم تحلیف رئیس جمهور نوسان خاصی نخواهد داشت مگر اینکه خبر خاصی به بازار برسد.
∎
نظر شما