به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در نشست خبری مشترک وزارت علوم با معاونت علمی ارائه دو واحد درسی هوش مصنوعی به دانشجویان از مهر جاری با همکاری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شد.
این واحد درسی برای آشنایی دانشجویان با هوش مصنوعی در واحدهای درسی تمام رشتهها در نظر گرفته شده است که گذراندن آن برای دانشجویان گروه فنی و مهندسی الزامی است.
شقایق حق جوی جوانمرد؛ رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری طی سخنانی در این نشست به اهمیت هوش مصنوعی پرداخت و گفت: هوش مصنوعی در بین فناوری نوظهور، همه ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد و سبک زندگی روزمره را تغییر داده و تنها فناوری است که مقام معظم رهبری برای ما هدفگذاری کمّی کرده است تا بین 10 کشور برتر قرار گیریم.
حق جوی جوانمرد افزود: ویژگی موجهای فناوری این است که زمین بازی کسبوکارها را تغییر میدهد و اگر به اندازه کافی آمادگی برخورد با آن را نداشته باشیم شکننده و از بین برنده است، اگر همه مشاغل تخصصی آمادگی مواجهه با هوش مصنوعی را نداشته باشند آسیب خواهند دید.
وی تصریح کرد: معاونت علمی در سالهای اخیر اقدامات ویژهای داشته که ایجاد ستاد توسعه فناوری و تدوین سند ملی هوش مصنوعی از جمله آنها است و اولین بند سند به لزوم توسعه و تربیت سرمایه انسانی متخصص و ماهر اشاره دارد.
حمایت 100 میلیون تومانی از 100 استاد
حق جو اضافه کرد: اضافه کردن دو واحد هوش مصنوعی به واحدهای درسی دانشگاهی، یکی از اقدامات هوشمندانه، کلیدی و با ارزش وزارت علوم است و البته برای آنهایی که بخواهند کاربرد هوش مصنوعی را در رشته خودش داشته باشد، سه واحد را در نظر گرفتیم تا کاربرد هوش مصنوعی در رشتههای مختلف را از طریق یک کار بین رشتهای انجام دهد و درصورت تایید برگزاری مسابقهای در همین زمینه، مبلغی تا سقف یک صد میلیون تومان به استاد اختصاص داده میشود که افراد تا مهرماه فرصت ارائه خواهند داشت.
حمایت یک میلیارد تومانی از استادانی که به تعریف پروژه در حوزه هوش مصنوعی بپردازند
وی توضیح داد: این امتیاز برای استادی است که قبلاً موضوع هوش مصنوعی را استفاده کرده باشد، با همکاری بنیاد علم ایران، یک کرسی یک میلیارد تومانی هم در دسترس گذاشتهایم و آن برای استادانی است تا کتاب و پروژه را در نظر بگیرند و این موضوع در سایت بنیاد علم قرار داده شده است و هدف اصلی، تربیت نیروی انسانی متخصص و ایجاد آمادگی در تمام فارغالتحصیلان دانشگاهی به منظور استفاده بهینه از هوش مصنوعی است.
انتهای پیام/
∎
نظر شما