صاحبخبر - به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، نیروهای مسلح یمن بامداد جمعه ۲۹ تیر ماه با پهپاد "یافا" به شهر اشغالی تلآویو حمله کرد. این پهپاد رادارگریز، پس از ورود به حریم هوایی تلآویو، یک ساختمان را در نزدیکی سفارت آمریکا در این منطقه هدف قرار داد.
به دنبال این حملات ارتش یمن، رژیم اسرائیل شامگاه شنبه ۳۰ تیرماه در عملیاتی جنایتکارانه تعدادی از تأسیسات حیاتی و غیرنظامی، به ویژه مخازن نفتی در بندر "الحدیده" را مورد حمله قرار دادند که این حملات منجر به آتشسوزی این مخازن نفتی و قطع برق در این منطقه شد.
یکی از مقامات رژیم صهیونیستی اذعان کرد که حمله جنگندههای ارتش این رژیم به بندر الحدیده با هماهنگی "آمریکا" و "ائتلاف بینالمللی ضدیمنی" انجام شده است.
یک مقام آمریکایی اعلام کرد که پیش از انجام این حمله، "یوآف گالانت" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ، "لوید آستین" وزیر دفاع آمریکا را از حمله احتمالی این رژیم به یمن باخبر کرده بوده و مسئولان صهیونیست و آمریکایی پیش از انجام این حمله چندین بار با یکدیگر صحبت کرده بودند.
در این بین اعضای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کنگره ایالات متحده نسبت به حملات ائتلاف کشورهای تحت رهبری آمریکا به یمن ابراز نگرانی کردند.
"رو خانا" یکی از نمایندگان حزب دموکرات کنگره آمریکا گفت: لازم بود رئیسجمهور قبل از حمله به یمن و درگیر کردن ما با یک جنگ دیگر در جنوب غرب آسیا، موضوع را با کنگره مطرح میکرد. هماهنگی با کنگره در چنین موضوعاتی، ماده اول قانون اساسی آمریکاست.
"مایک لی" سناتور جمهوری خواه ایالات متحده با اعلام موافقت از سخنان "خانا" گفت: قانون اساسی ایالات متحده بدون توجه به وابستگی سیاسی اعمال میشود.
پیش از این جو بایدن اعلام کرده بود که ایالات متحده و انگلیس با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند حملاتی را علیه برخی اهداف در یمن انجام دادند.
"مارک پوکان" یک عضو دیگر مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات نیز گفت: دولت آمریکا نمیتواند بدون مجوز کنگره، در دام یک درگیری دهها ساله دیگر بیافتد. کاخ سفید لازم است قبل از ادامه دادن به این حملات، با کنگره هماهنگ کند.
ناکارآمدی فشارها و حملات نظامی علیه انصارالله یمن
پیامدها و عواقب درگیری مستقیم با انصارالله یمن باعث شده است که آمریکا درصدد تشکیل ائتلاف نظامی و امنیتی دریایی موسوم به "نگهبان شکوفایی" علیه انصارالله باشد و مواجهه با یمنیها را به این ائتلاف بسپارد که خود آن را هدایت و رهبری خواهد نمود اما این تلاش نیز ناکام ماند.
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که حمله تل آویو به خاک یمن با هدف بهبود قدرت بازدارندگی این رژیم که آسیب دیده، صورت گرفته است این در حالی است که یمن این پیام را مخابره کرده که تا آخرین نفس در این نبرد باقی خواهد ماند.
آمریکا و رژیم اسرائیل بارها نسبت به تهدیدهایی که از ناحیه انصارالله یمن متوجه منافع آنهاست، اظهارات متعددی داشته و حتی تهدید کردهاند که با اقدامات یمن مقابله خواهند کرد؛ اما در وضعیتی قرار دارند که ورود به هرگونه درگیری با یمنیها آن هم درحالیکه آنها بر مناطق مهم دریای سرخ تسلط دارند، قطعاً برای آمریکا و رژیم صهیونیستی دردناکتر خواهد بود.
آماده باش در اسرائیل
سرتیپ "عبدالغنی الزبیدی"، یکی از مقامات نظامی یمن اعلام کرد: مقامات آمریکایی به عمان به عنوان میانجیگر اطلاع دادهاند که به یمن این پیام را برساند که حمله به بندر الحدیده اکنون به پایان رسیده و این عملیات در پاسخ به حمله به تل آویو صورت گرفته است.
سید "عبدالملک بدرالدین الحوثی" رهبر معنوی انقلاب یمن و جنبش انصارالله روز یکشنبه در واکنش به حملات روز گذشته رژیم صهیونیستی به استان الحدیده گفت: "اسرائیل با این حملات نشان داد که به دنبال هدف قرار دادن اقتصاد یمن و در نتیجه متضرر شدن ملت این کشور است. آمریکا هم جنگ اقتصادی و نظامی را علیه ملت عزیز ما آغاز کرده و مزدوران خود را برای تشدید محاصره یمن تحریک میکند".
"یاسر الحوری" دبیر شورای عالی سیاسی یمن نیز عنوان کرده است: "حملات تجاوزکارانهای که به الحدیده و همچنین علیه تاسیسات برق آن صورت گرفت، تاییدی بر شکست تجاوزکاران صهیونیستی است. آنها در مواجهه با پهپادهای یمنی، شکست خوردهاند و در باتلاق این شکست دست و پا میزنند. همچنین پهپاد یافا دردسر بزرگی در محافل رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است که نشانه شکست سیستم پدافندی این رژیم است. ضمن این که پاسخ یمن به این حمله قاطعتر و کوبندهتر خواهد بود".
سرتیپ "عابد ثور" کارشناس نظامی و استراتژیک یمن بیان داشت: "در مرحله بعد، شاهد تشدید عملیات نیروهای مسلح یمن و اقداماتی خواهیم بود که رژیم صهیونیستی را زمینگیر خواهد کرد. در آینده از تسلیحاتی استفاده خواهد شد که دشمن هرگز انتظار آن را ندارد. چنانچه تاکنون ارتش یمن در بیش از 9 سال این پیام را به جهان داده که ارتش یمن توان دفاعی کافی و قدرت انجام حملات را دارد".
کاخ سفید نسبت به عواقب هرگونه ماجراجویی علیه یمنیها آگاه است؛ لذا در صدد است تا هزینههای سیاسی، امنیتی و … درگیری با یمن را از جیب دولتهای عربی، اروپایی و حتی شورای امنیت پرداخت کند. ورود آمریکا به جنگ با یمن و انصارالله به هر شکلی و یک "اقدام خطرناک" برای صلح و امنیت منطقه، بینالملل و دریانوردی است که آمریکا باید مسئولیت عواقب آن را بر عهده بگیرد.
انتهای پیام/
∎
نظر شما