به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، دولت سیزدهم در مدت 33 ماه فعالیتش تلاش کرد تا آنچه در طول سالهای سال بر روی زمین مانده بود را به انجام برساند تا امید و اعتماد مردم که به واسطه بیعملی برخی از دولتها از دست رفته بود را احیا کند.
نقد به دولتهای مختلف و مسئولان همواره وارد است اما در خصوص عملکرد کوتاه مدت دولت سیزدهم دستکم در استان گلستان نباید از مدار انصاف خارج شد.
هرچند به انتصابات در استان و عملکرد برخی مدیران نقدهایی هم وارد است اما در مجموع دولت شهید رئیسی در استان گلستان کارهایی را به انجام رساند که دولتهای گذشته نه فقط قدمی برای برداشتن این موانع نکرده بودند بلکه در مسیر کار سنگ اندازی میکردند و اگر هم طرحی یا موضوعی را مصوب میکردند بیشتر جنبه فرمایشی و نمایشی داشت. نمونه این واقعیت را میتوان در اقدام دولت یازدهم و دوازدهم در خصوص خلیج گرگان به خوبی مشاهده کرد.
دولت یازدهم و دوازدهم به بهانههای زیست محیطی هیچ اقدام عملی برای نجات خلیج گرگان از خشکی و نابودی انجام نداد و در نهایت برای اینکه تعهدی برای دولت بعد از خود ایجاد کند در اوایل سال 1400 و درست چندماه مانده به پایان عمر دولت دوازدهم اعتبار 900 میلیارد تومانی برای نجات خلیج گرگان مصوب کرد. در حالیکه تا روز آخر فعالیت دولت وقت، حتی یک ریال هم به این طرح اختصاص نداد.
نمونه دیگر را میتوان به سرنوشت پتروشیمی گلستان اشاره کرد، پروژهای که حدود 90 هزار سهامدار داشت و دولت یازدهم و دوازدهم با این بهانه که پتروشیمی توجیه اقتصادی ندارد، قدم از قدم برای این پروژه برنداشت تا این گره کور نیز با تعامل دولت سیزدهم و قوه قضائیه باز شود.
هرچند پیش از شهادت آیتالله رئیسی و همراهان ایشان، برخی از شبهرسانهها در فضای مجازی به بهانه انتقاد، تخریب زیادی را علیه فعالیت دولت سیزدهم در استان انجام میدادند اما پس از حادثه تلخی که برای رئیس جمهور شهیدمان رخ داد و به ویژه در ایام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و این روزها، نه تنها این افراد و شبه رسانهها دست به تحریف و تخریب دستاوردهای دولت سیزدهم در استان میزنند بلکه جریانی در مجازی به راه انداختهاند که به راحتی دروغهایشان را به خورد افکار عمومی میدهند.
اما دولت سیزدهم برای بازشدن گرههای کور و تعیین تکلیف برخی پروژههای زیربنایی در این استان چه کرد؟ آن طور که استاندار گلستان میگوید سیزده کلان پروژه تحولآفرین در استان، در سایه اتحاد و همدلی ایجاد شده در حال پیگیری و اجرا قرار دارد.
یکی از این کلان پروژهها اجرای سیکل ترکیبی نیروگاه استان به عنوان یکی از نیازهای اصلی استان در حوزه تکمیل زیرساختها و تامین برق موردنیاز شهرک هزار هکتاری اترک و منطقه آزاد اینچه برون است.
پروژهای که بنا به گفته « علیمحمد زنگانه» با انجام آن، ظرفیت تولید برق نیروگاه از 1000 مگاوات به 1500 مگاوات افزایش و راندمان نیروگاه از 30 درصد به بیش از 50 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
این پروژه با سرمایهگذاری حدود 25 هزارمیلیارد تومانی بنیاد مستضعفان و توسط شرکت مپنا در حال اجراست که در سفر دور دوم دولت سیزدهم به استان گلستان با حضور وزیر نیرو و وزیر اقتصاد عملیات اجرایی آن آغاز شده بود.
دیگر کلان پروژه علاجبخشی خلیج گرگان و لایروبی کانال آبرسان آشوراده ( احداث کانال آبرسان و تسهیل تبادل آب بین دریای خزر و خلیج گرگان) به طول 11 کیلومتر و 5400 متر دیواره چوبی سازگار با محیط برای مراقبت از کانال در برابر رسوبات احتمالی ( با اعتبار بیش از 550 میلیاردتومان) و احیای حوضچه بندرترکمن، نصب و راه اندازی اسکله شناور جهت رونق گردشگری بود.
استاندار گلستان در این باره نیز میگوید: بعد از دو دهه، احیای اسکله چوبی بندرترکمن و جزیره آشوراده نیز توسط دولت سیزدهم انجام شد.
گزارش مجله ساینس ( Science ) پروژه علاج بخشی خلیج گرگان را به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای احیایی و زیست محیطی دنیا اعلام کرده است.
طرح احیای کلان پروژه پتروشیمی گلستان که دارای بیش از 91 هزار سهامدار ناامید و بلاتکلیف بود، در یک ماراتن 18 ماهه در دولت سیزدهم، پس از 18 سال بلاتکلیفی به انجام رسید و در سفر دور دوم ریاست جمهور به استان گلستان عملیات اجرایی برای تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه با سرمایهگذاری بیش از 40 هزار میلیارد تومانی توسط هلدینگ خلیج فارس آغاز شد.
استاندار گلستان میگوید: منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی اینچه برون به عنوان یکی دیگر از کلان پروژههای استان گلستان در دولت سیزدهم پیگیری و راهاندازی شد. از جمله اقدامات صورت گرفته برای ایجاد این منطقه میتوان به انتصاب مدیر اجرایی و اعضای هیئت مدیره، استقرار گروه اجرایی در دفتر منطقه آزاد اینچهبرون، انجام مطالعات طرح جامع منطقه، تصویب اساسنامه منطقه، تهیه نقشه ممهور به مهر هیئت دولت، اخذ اسناد مالکیت اراضی، اخذ مجوز فاز اول گمرک منطقه، تشخیص کاربری اراضی و زون بندی، تهیه مطالعات و ارزیابی اثرات زیست محیطی، پیگیری ماده 23 قانون ششم توسعه در خصوص اجرای زیرساختهای منطقه آزاد توسط دولت، پیگیری ماده 65 قانون احکام دائمی توسعه کشور اشاره کرد.
یکی دیگر از کلان پروژههای استان، سد نرماب است. از آنجایی که بیش از 98 درصد آب شرب مردم استان با استفاده از چاه تامین میشود و علیرغم داشتن 14 سد در استان، هیچ کدام از سدها قابلیت استفاده به عنوان منبعی برای ذخیره آب شرب مردم را ندارند.
زنگانه خروج استان از رویکرد تک منبعی در تامین آب شرب مردم را از مهمترین موضوعات در این بخش عنوان میکند و میگوید: تکمیل، تجهیز و بهره برداری از سد نرماب به عنوان تامین کننده آب شرب بیش از 535 هزار نفر از مردم شرق استان و روستاهای مرزی مورد توجه ویژه قرار گرفته و تاکنون بیش از 1000 میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص داده شده است و در دور دوم سفر رئیس جمهور شهید نیز مبلغ 1500 میلیاردتومان برای تکمیل آن مصوب شد.
انتهای پیام/582/.
∎
نظر شما