شناسهٔ خبر: 67760128 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کلهر مطرح کرد؛

رشد ۲۵ درصدی سمن‌ها در دولت سیزدهم

معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: ما حدود ۲۵ درصد رشد در تشکیل سمن‌ها داریم و حمایت‌ها از تشکل‌ها و سمن‌ها ۴ برابر شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم «رونمایی از سامانه صدور مجوز فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد جوانان» صبح یکشنبه برگزار شد.

در این مراسم سینا کلهر معاون جوانان وزیر ورزش و جوانان با اشاره به سامانه صدور مجوز فعالیت تشکل‌ها گفت: این سامانه نقطه عطفی در موضوع مشارکت‌های اجتماعی و تشکیل سمن‌ها و تشکل‌ها است.

وی افزود: در سه سال گذشته تحولات مهمی رقم خورده است که این سامانه نقطه مهم و نهایی در حوزه تشکیل سمن‌ها است. ما حدود ۲۵ درصد رشد در تشکیل سمن‌ها داشتیم. قبلاً در برخی موارد صدور مجوز مدت یک سال و نیم طول می‌کشید. امروز حمایت‌ها از تشکل‌ها و سمن‌ها ۴ برابر شده است.

کلهر با اشاره به اینکه برای اولین بار در ۲۹ استان کشور یک دوره توانمندسازی برای سمن‌ها اتفاق افتاده است اظهار داشت: این سامانه تشکیل سمن را آسان کرده است زیرا در آن با حداقل سه نفر می‌شود سمن تشکیل داد. در این کار از الگویی که در وزارت کشور وجود داشت استفاده کردیم.

وی در ادامه بیان کرد: مراحل صدور مجوز در این سامانه از ۲۵ مرحله به ۵ مرحله کاهش یافته است. از طرفی اگر کارمندان در تأیید مراحل سامانه کوتاهی کنند سامانه به صورت خودکار تأیید کرده و مراحل صدور مجوز ادامه خواهد یافت.

کلهر با تاکید بر اینکه ما در دستورالعمل جدید مدل مجمع عمومی که تجربه گذشته در سازمان ملی جوانان بود را حفظ کرده‌ایم گفت: این سامانه با کار کارشناسی به روز شده و ویرایش ۲۷ آن نهایی شد.

وی افزود: ما در برخی موارد دستورالعمل مکتوب نداشتیم. از این رو یکی از موارد مهم و مدل‌هایی که زمان زیادی برای بررسی آن گذاشته شد تجربه هیئت‌های ورزشی است. برای این کار از همه ظرفیت‌ها استفاده کردیم که باید در دو سه ماه آینده ببینیم که در عمل چطور خواهد بود تا بتوانیم کار را کامل‌تر کنیم.

کلهر در ادامه گفت: اتفاق مهمی که در سه سال گذشته افتاد همکاری و روابط میان وزارت ورزش و وزارت کشور بود که در گذشته اتفاق نمی‌افتاد. امیدوارم در قانونی که در مجلس در خصوص اختلافاتی که در حوزه دستگاه‌های متولی مطرح است سهم و نقش وزارت ورزش در نظر گرفته شود.

وی ضمن بیان اینکه مسئله مشارکت صرفاً در موضوعات سیاسی یا بحران‌ها نیست اظهار داشت: منظور از مشارکت مسئولیت پذیری و بی تفاوت نبودن است. روحیه بی تفاوت نبودن و آماده مشارکت بودن یکی از ویژگی‌های اساسی است که در نبود آن جامعه را دچار چالش می‌شود.

وی افزود: مسئله امر به معروف و نهی از منکر نیز همین است که روح حاکم بر آن بی تفاوت نبودن است که بی تفاوت نبودن نسبت به مسئولین در صدر امور است. مسئولیت پذیری باید از خانواده شروع شده و در آموزش و پرورش تکمیل شود.

کلهر با اشاره به اینکه در حال حاضر فرصت مشارکت برای نوجوانان وجود ندارد بیان داشت: ما با نسلی مواجهیم که آگاهی‌های بیش از سن خودش داشته و از سن پایین قدرت استدلال دارد که باید زمینه و فرصت مشارکت را برای آنها فراهم کنیم. در همین سامانه به دلیل محدودیت‌های قانونی ما موضوع نوجوانان را نداریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تشکل کار داوطلبانه، جمعی و غیر انتفاعی است. یک نفر به عنوان یک واحد حقوقی حتی اگر مجوز گرفته باشد نمی‌تواند مورد قبول بوده و با روح تشکل مغایر است.

فرایند صدور و انحلال مجوز به صورت استانی و شهرستانی

علی پارسانیا مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: بر مبنای ماده چهار قانون اخلاق و وظایف وزارت که به بحث صدور مجوز و نظارت بر سازمانهای مردم نهاد پرداخته شده است، دستورالعمل جدیدی تنظیم شد که در مراحل ثبت سمن، نظارت بر فعالیت‌ها و…، در این دستورالعمل دیده شده است.

وی افزود: در گذشته حقوق تکالیف و فرایند صدور و انحلال تنها در محدوده فعالیت استانی مجوز ارائه می‌شد و اکنون محدوده فعالیت شهرستانی، استانی و ملی در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است.

پارسانیا همچنین گفت: متقاضیان در محورهای اجتماعی، فرهنگی، علمی و آموزشی و مذهبی در ۱۳۰ موضوع تخصصی تعریف‌شده در این سامانه می‌توانند درخواست مجوز دهند که در صورت نیاز، مرتبط با فعالیت‌ها و شرایط روز این موضوعات می‌تواند به روز شود.

وی با اشاره حمایت از ارتقا و آموزش در این سامانه اظهار داشت تاکید ما در تسهیل فرایند صدور مجوز بوده است در گذشته صدور مجوز حداقل حدود ۵ ماه زمان می‌برد اما با دستورالعمل جدید آن را به ۵ مرحله کاهش داده و متقاضیان می‌توانند ظرف مدت دو هفته به شکل هیئت امنایی و با حداقل سه نفر به عنوان عضو شورای مرکزی درخواست مجوز تشکیل سمن بدهند. این فرایند به صورت کاملاً الکترونیک و بدون مراجعه حضوری است.

پارسانیا همچنین بیان داشت: محورهای مرتبط با مباحث حوزه جوانان در این دستورالعمل پیش‌بینی شده تا صدور مجوز صورت گیرد و صرفاً بر مبنای علاقه‌مندی جمعی از جوان‌ها در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال در تمامی حوزه‌های مرتبط با امور جوانان، مجوز بدون هیچ قید و شرطی به این افراد داده شود. هویت حقوقی تشکل‌ها تا زمانی که این بازه سنی در شورای مرکزی باشند معتبر خواهد بود.

سهولت کاربری سامانه صدور مجوز فعالیت تشکل‌ها

سحر زارع رئیس مرکز فناوری و اطلاعات وزارت ورزش گفت: هر سازمانی در حرکت به سمت بهره گیری از سامانه‌ها است. از این رو در حوزه امور جوانان این نیاز احساس می‌شد که بعد از شناسایی فرایند ها به سمت سامانه‌ای شدن برویم. این فرایند از سال ۹۵ آغاز شد و امروز صدور مجوزها به صورت کاملاً الکترونیک انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سامانه در چندین نسخه به روز رسانی شده است بیان داشت: با تلاش همکاران اصلاحاتی در دستورالعمل‌های اجرایی اتفاق افتاد که سامانه در حوزه کاربری بهبود یافته است.

زارع در خصوص قابلیت‌های سامانه گفت: در این نسخه امکان بهره برداری افراد کم توان از لحاظ بینایی فراهم شده است. همچنین کاربری ساده آن قابل ذکر است که با کلیه دستگاه‌ها مانند تبلت و گوشی امکان استفاده از آن وجود دارد. علاوه بر این سامانه به پنجره واحد هوشمند خدمات دولت نیز مثل شده است که می‌توان با اتصال آن به کلیه خدمات وزارت ورزش دست یافت.

نظر شما