شناسهٔ خبر: 67735570 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با محمدجواد نوبندگانی

پزشکیان تحت فشارهای زیاد سهم‌خواهانه قرار دارد

فعال سیاسی گفت: شعارهای آقای پزشکیان درباره به کاری گیری صنوف و اقوام مختلف نیز توقع ها را بالاتر برده که آقای پزشکیان را تحت فشار زیادی قرار داده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - گرچه زمان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به پایان رسید اما یک کشمکشی بین حامیان و اردوگاه رقیب مسعود پزشکیان برای چینش کابینه به چشم می خورد. اصلاح طلبان سبد 16 میلیونی پزشکیان را منتسب به خود می دانند و معتقدند دولت او باید رنگ و بوی اصلاح طلبی بدهد اما سایر حامی همچون اصولگرایان و اعتدالی ها نیز به استناد اظهارات پزشکیان در زمان مناظرات، حمایت خود را در کسب این پیروزی موثر می خوانند و حالا توقع دارند دیدگاه های آنها نیز هنگام چینش کابینه مورد توجه قرار گیرد. البته کار به اینجا ختم نمی شود اردوگاه رقیب در فضای رسانه ای به مسعود پزشکیان این پالس را می دهد که الوعده وفا، الان زمانی است که باید ثابت کند همه سلایق و دیدگاه ها را برای همکاری به کار می گیرد.

محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفت‌وگو با خبرنگار نامه نیوز درباره چالش های مسعود پزشکیان در انتخاب اعضای کابینه اش گفت: این یک مشکل برجسته و آشکاری است که آقای پزشکیان رئیس جمهور منتخب برای حل آن باید تدبیر مناسبی را بیاندیشد تا از این مرحله عبور کند و با کمترین چالش دولتش وارد فاز اجرایی شود.

وی افزود: متأسفانه چون ما در کشور تحزب و کار تشکیلاتی قوی نداریم، وقتی رئیس جمهور منتخب وارد فاز انتخاب اعضای کابینه می شود، از مجموعه های مختلف سیاسی و صنفی مورد مطالبه و درخواست قرار می گیرد. آقای پزشکیان در زمان مناظرات انتخاباتی اعلام کرد متعلق به هیچ حزب و جناحی نیست و از این رو مشاهده می کنیم این روزها از طرف شخص او و ستادش به گروه های صنفی اعلام می شود «وزیر پیشنهاد دهید» چنین رویکردی برای تشکیل کابینه فقط منحصر به ایران است.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اختلاف نظرهای شدید بین مجموعه های حامی مسعود پزشکیان یادآور شد: زمان انتخابات ریاست جمهوری گروه های متنوعی از اصلاح طلبان، اعتدالی ها و اصولگرایان در ستادهای دکتر پزشکیان فعال بودند و علاوه بر آنها مجاهدین شنبه نیز برای کسب کرسی های ارشد مدیریتی در دولت فشار می آورند که این سم خطرناکی برای دولت دکتر پزشکیان است.

وی ادامه داد: مجموعه های حامی دکتر پزشکیان مدعی هستند که زمان انتخابات ما کمک و حمایت کردیم و حالا باید در انتخاب وزرا، مسئولان سازمان های دولتی، استانداران، معاونان وزرا و مدیران کل دولتی  نیروهای ما به کار گرفته شوند بنابراین درگیری ها شروع شده است که اگر مدیریت نشوند این مسئله می تواند به پاشنه آشیل دولت چهاردهم تبدیل شود.

این نماینده ادوار مجلس درباره تمدید حضور مخبر بر جایگاه معاون اولی اظهار کرد: درباره معاون اولی همان مسئله اختلاف نظرها وجود دارد. اسامی مختلفی مطرح می شوند که فعلا همه در حد گمانه زنی است. دو روایت به گوش می رسد، یکی آنکه آقای مخبر مدتی در جایگاه معاون اولی می ماند تا بتواند کار را تحویل دولت جدید دهد. در واقع این یک ابتکار برای پشت سرگذاشتن دوره انتقالی است.

وی با بیان اینکه مخبر در زمان ریاست جمهوری شهید رئیسی نیز فعال بود، افزود: او در 50 روزی که مسئولیت کفالت ریاست جمهوری را برعهده داشت، نگذاشت کار اداره کشور زمین بماند و عین حال زمان انتخابات ریاست جمهوری استقلال رویه اش را حفظ کرد.

محمدجواد جمالی نوبندگانی یادآور شد: البته روایت دیگری هم درباره نقش آقای مخبر در دولت آینده وجود دارد و آن اینکه یک دوره چهارساله در جایگاه معاون اولی ابقا شود اما آن طور که شنیدم این موضوع مخالفان زیادی دارد. استناد مخالفان نیز به انتصاب همشهریان دزفولی و اندیمشکی آقای مخبر در مسئولیت های مهم دولتی طی 3 سال گذشته است. متأسفانه سنت بدی از گذشته وجود دارد و آن اینکه اگر دولتی عوض شد همه مدیران قبلی باید برکنار شوند

وی با بیان اینکه عزل همه مدیران دولت قبلی تیغ برنده ای برای عملکرد دولت بعدی خواهد بود، افزود: در مجموع یک درگیری نهانی امروز بین حامیان پزشکیان به چشم می خورد. البته شعارهای آقای پزشکیان درباره به کاری گیری صنوف و اقوام مختلف نیز توقع ها را بالاتر برده که آقای پزشکیان را تحت فشار زیادی قرار داده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به توئیت های چهره های اصلاح طلب همچون محمدعلی ابطحی و بهزاد نبوی درباره عواقب منفی فشارهای سهم خواهانه بر عملکرد دولت مسعود پزشکیان گفت: کارگروه های انتخاب وزرا شلوغ است، رفت و آمدهای زیادی به آنجا می شود. البته آقای پزشکیان برای چینش اعضای کابینه اش یک نکته مهم دیگر را نیز باید درنظر بگیرد و آن اینکه وزرای را انتخاب کند که نظر مجلس ناهمسو نیز تأمین شود. امیدوارم آقای دکتر پزشکیان با تدبیر شایسته ای این چالش را پشت سر بگذارد. 

نظر شما