شناسهٔ خبر: 67734940 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا:

ابتلای بایدن به کرونا می‌تواند کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها را با مشکل روبه‌رو کند/آرای ساکت، تعیین‌کننده نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا: کارشناس مسائل آمریکا گفت: به نظر می‌رسد شرایط به سمتی می‌رود که دموکرات‌ها از پیش بازنده محسوب می‌شوند که محور اصلی این مسأله را باید مشکلات فعلی رئیس‌جمهوری آمریکا بدانیم که البته در مناظره اول هم این موضوع مشهود بود. حالا هم مسائل دیگری مانند کرونا و ابتلای کاندیدای دموکرات‌ها به آن مطرح شده که به دلیل سن بالای وی می‌تواند برای او خطرناک باشد.

صاحب‌خبر -

امیرهوشنگ میرکوشش، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره ابتلای جو بایدن به کرونا در میانه تبلیغات انتخاباتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با ترور دونالد ترامپ و کهولت سن و مشکلات جسمی و تشخیصی بایدن وارد فضای جدیدی شده است. به نظر می‌رسد شرایط به سمتی می‌رود که دموکرات‌ها از پیش بازنده محسوب می‌شوند که محور اصلی این مسأله را باید مشکلات فعلی جو بایدن بدانیم که البته در مناظره اول هم این موضوع مشهود بود. حالا هم مسائل دیگری مانند کرونا و ابتلای بایدن به آن مطرح شده که به دلیل سن بالای وی می‌تواند برای او خطرناک باشد. درست است که مراقبت‌های شدید بهداشتی در مورد رئیس‌جمهوری ایالات متحده اعمال می‌شود اما باید توجه داشت که همین چند روز قرنطینه می‌تواند کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها را با مشکل روبه‌رو کند. از سوی دیگر، مشکلات روانی و حتی عملکرد جسمی وی باعث شده که دموکرات‌ها به سمت جایگزینی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر پیش بروند.

وی ادامه داد: در این راستا به همسر بایدن اختیار داده شد که با او در مورد کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی صحبت کند اما او همچنان مثبت عمل نکرد و حالا کسانی مانند نانسی پلوسی و باراک اوباما وارد میدان شدند تا بتوانند او را در این خصوص توجیه کنند. اینکه چه کسی به جای بایدن به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی می‌شود موضوعی است که همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اما بسیاری معتقدند که کامالا هریس یکی از گزینه‌های اصلی خواهد بود ولی مشخص نیست که او تا چه حد می‌تواند مقابل ترامپ بایستد. نفر بعدی هم میشل اوباما است اما باید دید که تا چه حد حزب دموکرات بر روی این گزینه به توافق می‌رسند. در مقابل در اردوگاه جمهوری‌خواهان، ترامپ به عنوان نامزد نهایی معرفی شد و حتی جیمز ونس هم به عنوان معاون وی انتخاب شده است که البته باید او را یک سناتور تندرو بدانیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تمامی این اتفاقات نشان از یک نظم و ترتیب شخص در حزب جمهوری‌خواه دارد و این در حالیست که ترامپ به نوعی با توجه به مانورهای سیاسی و تبلیغاتی توانسته خود را بالاتر از بایدن در نظرسنجی‌ها نگه دارد. توجه داشته باشید که در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۶۷ درصد مردم آمریکا پای صندوق‌های رأی آمدند اما به نظرم شهروندان این کشور در انتخابات نوامبر بیش از گذشته پایه صندوق خواهند آمد. در شرایط فعلی حدود سه ماه و نیم تا انتخابات فرصت باقیست و دموکرات‌ها در این مدت باقی‌مانده باید تکلیف نهایی را روشن کنند. این در حالیست که ترور ترامپ و تصاویری که از وی منتشر شد، از او یک شبه‌قهرمان ساخته است و می‌تواند اوضاع را به نفع نامزد محافظه‌کاران تغییر دهد و آرای او را تقویت کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی اعتقاد دارند که هیلاری کلینتون از سوی دموکرات‌ها می‌تواند به جای بایدن ایفای نقش کند اما واقعیت این است که حیات سیاسی کلینتون در همان سال ۲۰۱۶ و در مقابل ترامپ به پایان رسید. اینکه آیا جایگزین بایدن (کامالا هریس یا میشل اوباما) می‌تواند در سه ماه و نیم باقیمانده تا روز انتخابات اوضاع را به نفع خود جلو ببرد یا خیر، موضوعی است که خروجی آن نامشخص خواهد بود اما در کل همین مدت باقی‌مانده را نباید دست کم گرفت و فرصت بسیاری از اقدامات در این مدت وجود دارد. از منظر دیگر باید متوجه بود که جمع‌آوری کمک‌ها و همچنین حمایت‌های حزبی نقش بسیار مهمی در این راستا خواهد داشت اما با رجوع به آمارهای موجود می‌توان فهمید که مردم ایالات متحده همچنان انتخابات دو حزبی را پذیرفته‌اند که بخشی از آنها آرای ساکت به حساب می‌آیند. اساساً همین طیف هستند که بر خروجی انتخابات تأثیرگذار بوده و می‌توانند نتایج را تغییر دهند. حال باید منتظر بود و دید که این جریان چگونه عمل می‌کنند و چه کسی را راهی کاخ سفید خواهند کرد.

انتهای پیام/