شناسهٔ خبر: 67629982 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

امنیتی و دفاعی

توافق اسرائیل و حماس با طرح «حکومت موقت» در نوار غزه/ نتانیاهو: جنگ ادامه خواهد داشت

روزنامه آمریکایی گزارش داد که اسرائیل و حماس با طرح «حکومت موقت» در نوار غزه موافقت کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش انتخاب، روزنامه واشنگتن پست گزارش داد اسرائیل و حماس در مذاکرات غیر مستقیمی که این هفته با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا در دوحه از سرگرفته شده، با طرح «حکومت موقت» در نوار غزه موافقت کرده‌اند.

این طرح بخشی از مرحله دوم یک توافق احتمالی است که قرار است جنگ را به پایان برساند و اسرائیلی‌های گروگان را آزاد کند.

همزمان، یک سخنگوی آمریکا نسبت به دستیابی به پیشرفت در مذاکرات غیر مستقیم اسرائیل و حماس ابراز خوش‌بینی محتاطانه کرد.

واشنگتن پست پنج‌شنبه ۲۱ تیر به نقل از یک منبع آگاه در دولت جو بایدن نوشت اسرائیل و حماس موافقت کرده‌اند هیچ‌یک از آن‌ها حکومت موقت در غزه را در جریان مرحله دوم از توافق برعهده نداشته باشند.

طرح حکومت موقت در غزه در مرحله دوم توافق احتمالی تشکیل نیرویی شامل ۲ هزار و ۵۰۰ تن از فلسطینیان حامی تشکیلات خودگردان در غزه را پیشنهاد کرده که پس از آموزش آن‌ها از سوی مقامات نظامی آمریکایی، اداره امور امنیتی غزه به آن‌ها واگذار خواهد شد.

منبع آمریکایی که واشنگتن‌پست با او گفت‌وگو کرده، تصریح کرده که هویت حامیان تشکیلات خودگردانی در غزه قبلاً توسط اسرائیل شناسایی و تأیید شده است. این منبع افزود کشورهای عربی میانه‌رو از این تشکیلات حمایت خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، حماس به میانجی‌گران مصری و قطری گفته که «آماده است تا کنترل بر غزه را در چارچوب حل و فصل موقت سرنوشت این باریکه کنار بگذارد».

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت واشینگتن محتاطانه نسبت به مذاکرات جاری آتش‌بس غزه خوش‌بین است.

او چهارشنبه به سی‌ان‌ان گفت «مذاکرات در مسیر درستی پیش می‌رود» و «معتقدیم می‌توان شکاف‌هایی را که بین طرفین باقی‌مانده، کاهش داد».

به گفته جان کربی، این همان هدفی است که برای دستیابی به آن ویلیام برنز، رئیس سی‌آی‌ای و برت مک‌گورک، نماینده ویژه کاخ سفید از شورای امنیت ملی، در حال حاضر در مذاکرات دوحه حضور یافته‌اند.

داوید برنئا، رئیس موساد اسرائیل که سرپرست تیم این کشور در دور تازه مذاکرات دوحه است، چهارشنبه با همتایان آمریکایی و مصری خود و همچنین با نخست‌وزیر قطر در یک نشست چهارجانبه شرکت کرد.

به نوشته هاآرتص، نشست چهارجانبه روز چهارشنبه «تعیین‌کننده» بود تا درک کرد که آیا می‌توان به تکمیل توافق در روزهای آتی امیدوار بود یا نه.

جنگ ارتش اسرائیل در غزه در پی حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر پارسال آغاز شد. جنگ اکنون وارد دهمین ماه خود شده است.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، چهارشنبه از دستیابی به توافق برای آتش‌بس در جنگ حمایت تلویحی کرد.

او در پارلمان اسرائیل گفت اسرائیل از توان کافی برخوردار است تا با عواقب و مخاطرات ناشی از یک وضعیت تازه مقابله کند.

وزیر دفاع اسرائیل همچنین به کنست اطلاع داد که ارتش در ۹ ماه جنگ حدود دو سوم از شبه‌نظامیان حماس را از پای درآورده است.

در حالی که حماس برای قطع کامل جنگ در غزه اصرار دارد، اسرائیل امیدوار است در معامله با این گروه، زنده یا مرده ۱۲۰ گروگان خود را که در دست حماس در غزه است، تحویل بگیرد.

بتسال‌ئل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، چهارشنبه به شبکه کان گفت شمار شهروندان ربوده‌شده اسرائیلی که در گروگان حماس زنده مانده‌اند، «بسیار کمتر» از ارقامی است که در رسانه‌ها بیان می‌شود.

ارتش اسرائیل ارزیابی کرده بود که حدود ۷۰ تن از گروگان‌ها هنوز زنده باشند.

سخنگوی کاخ سفید: در مورد آتش بس در غزه خوشبین هستیم

آمریکا نسبت به مذاکرات آتش بس غزه «محتاطانه خوشبین» است.

رویترز نوشت: جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید به سی ان ان گفت: ایالات متحده به طور محتاطانه نسبت به مذاکرات آتش بس غزه خوش بین است؛ شکاف ها بین دو طرف ممکن است کاهش یابد.

کربی در پاسخ به این سوال که آیا توافق آتش‌بس نزدیک است یا خیر، گفت: «ما محتاطانه خوش‌بین هستیم که اوضاع در مسیر خوبی پیش می‌رود. هنوز شکاف هایی بین دو طرف باقی مانده است. ما معتقدیم که این شکاف ها را می توان کاهش داد و این همان کاری است که برت مک گورک(فرستاده خاورمیانه) و بیل برنز، مدیر سیا در حال حاضر تلاش می کنند انجام دهند.

جو بایدن در اواخر ماه مه پیشنهادی شامل سه مرحله را با هدف دستیابی به آتش بس، آزادی گروگان ها در غزه و اسرای فلسطینی در دست اسرائیل، عقب نشینی اسرائیل از غزه و بازسازی منطقه محصور ساحلی پیشنهاد کرده بود. با وجود موافقت اولیه توسط هر دو طرف درگیر، این پیشنهاد تاکنون عملیاتی نشده است.

برنز و مک گورک، فرستاده ایالات متحده در خاورمیانه در دیدار با همتایان منطقه ای خود در خاورمیانه حضور دارند تا در مورد توافق آتش بس گفتگو کنند. حماس بخش مهمی از طرح ایالات متحده را پذیرفته است و از این خواسته که اسرائیل قبل از امضای توافقنامه، ابتدا متعهد به آتش بس دائمی شود منصرف شده است.

در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تاکید کرده است که این توافق نباید مانع از سرگیری جنگ اسرائیل شود تا زمانی که به اهداف جنگی خود دست یابد. در آغاز جنگ، او متعهد شده بود که حماس را نابود کند. دفتر وی اعلام کرد که نتانیاهو روز چهارشنبه به مک گورک گفت که او متعهد به تضمین یک توافق آتش بس در غزه است، مشروط بر اینکه خطوط قرمز اسرائیل رعایت شود.

ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر غزه را صادر کرد

ارتش اسرائیل روز چهارشنبه ۱۰ ژوئیه (۲۰ تیر) همزمان با ادامه حملات خود که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر در ۴۸ ساعت گذشته شده است، از تمامی فلسطینی‌ها خواست شهر غزه را ترک کرده و به سمت جنوب حرکت کنند.

ژنرال هرزی هالوی، فرمانده نظامی اسرائیل، در جریان دیدار از مرکز غزه گفت که نیروهای ارتش به روش‌های مختلف و در بخش‌های مختلف این منطقه «برای انجام یک مأموریت بسیار مهم در حال عملیات هستند.»

وی اضافه کرد: «ما به عملیات برای بازگرداندن گروگان‌ها به خانه ادامه خواهیم داد.»

اسرائیل با پرتاب اعلامیه‌هایی هوایی، از همه کسانی که در شهر غزه هستند خواسته است دو «مسیر امن» را در امتداد جنوب به سمت اطراف شهر مرکزی دیرالبح طی کنند. در این اعلامیه‌ها آمده است که شهر غزه «یک منطقه جنگی خطرناک محسوب می‌شود».

نتانیاهو: جنگ ادامه خواهد داشت، حتی اگر زمان‌بر باشد

«بنیامین نتانیاهو» عصر امروز (پنجشنبه) در سخنانی عنوان کرد ارتش اسرائیل جنگ را تا رسیدن به اهدافش که از بین بردن حماس و بازگرداندن «ربوده‌شدگان» به خانه‌هایشان است، ادامه می‌دهد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: ما در این جنگ هزینه های سنگینی می پردازیم، اما کلید پیروزی شکست حماس است.

نتانیاهو همچنین مدعی شد: تل آویو به پیشنهاد توافق برای بازگرداندن «افراد ربوده شده» (اسرای صهیونیست نزد مقاومت) متعهد است. متعهد هستیم تعداد بیشتری از این افراد را در مرحله اول توافق آزاد کنیم.

وی در سخنانی تهدیدآمیز علیه حزب الله لبنان گفت: هرکس از جبهه شمالی به ما حمله کند، سرنوشتش مرگ و نابودی است.

یاشار سلطانی بیوگرافی یاشار سلطانی