سالانه هزاران کودک، از جمله مبتلایان به سرطان، در این بیمارستان تحت درمان قرار میگیرند. به گفته مقامات، یک موشک مافوق صوت روسی صبح دوشنبه به این مجتمع و بخش سمشناسی آن که در آن کودکان دیالیز میشوند، اصابت کرد. سقف ساختمان فرو ریخت و دستکم دو تن از کارکنان بیمارستان جان باختند. گفته میشود یکی از قربانیان پزشک بوده است. مقامات گفتند که دستکم ۱۶نفر از جمله هفت کودک زخمی شدند. اولکساندرا با اشاره به بیمارستان که هنوز توسط ابری از گرد و غبار احاطه شده بود، گفت: «من خیلی ناراحت هستم.» او گفت: «آنها پسرم را دوسال پیش در آنجا نجات دادند و اکنون من از اینکه این را میبینم بسیار ناراحتم.» درحالیکه دهها داوطلب به اطراف هجوم میآوردند، آب بطری، غذا و میوه را از کامیونها و اتوبوسها به بچهها میدادند. او ادامه داد: «آنها بچه هستند، فقط بچههای کوچک. ما هر روز آنها را میبینیم. برخی از آنها سرطان دارند.»
مسکو ۳۲موشک به چند شهر اوکراین شلیک کرد. در زمان نگارش این گزارش، حداقل ۳۶نفر کشته و ۱۲۵نفر زخمی شدهاند، اما انتظار میرود تعداد این افراد افزایش یابد. یکی از امدادگران چهار ساعت پس از حمله به الجزیره گفت: «هنوز تعدادی کودک زیر آوار ماندهاند.» اما یک افسر پلیس به او اشاره کرد که دیگر حرف نزند و به این خبرنگار گفت: «همه زنده و سالم هستند. لطفا دوری کنید.»
روسیه مسوولیت را رد میکند
روسیه معمولا هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی را رد میکند. روسیه مدعی شد که بیمارستان مورد اصابت یک موشک پدافند هوایی اوکراین قرار گرفته است. وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد: «اظهارات رژیم کییف درباره حمله موشکی عمدی روسیه به سایتهای غیرنظامی کاملا غیر واقعی است.» در این بیانیه آمده است: «عکسها و فیلمهای متعدد از کییف بدون شک واقعیت انهدام ناشی از سقوط یک موشک پدافند هوایی اوکراینی پرتابشده در محدوده شهر را تایید میکند.» اما تحلیلگران نظامی بر این باورند که حمله به اوخمتدیت عمدی بوده است. ژنرال ایهور روماننکو، معاون سابق ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین گفت: «آنها از موشکهای ساخت دیگر کشورها استفاده میکنند و در طول روز هم از فشارهای اخلاقی و روانی استفاده میکنند.»
او به الجزیره گفت: «آنها به اوخمتدیت ضربه زدند تا به فشار روانی را زیاد کنند؛ بهطوریکه اوکراینیها و کییفیها احساساتی شوند و به رهبران خود فشار بیاورند تا با طرح پیشنهادی کرملین موافقت کنند و اوکراین را مجبور کنند بخشهایی از این کشور و کریمه تحت اشغال مسکو را بهعنوان بخشی از روسیه بهرسمیت بشناسد.» اوکراینیهایی که سالها بمباران را پشت سر گذاشتهاند موافق هستند که این حمله اشتباهی نبوده است. سرهی، مهندس ساختمانی که شاهد اصابت به کارخانه نظامی آرتیوم بود -که حدود یک کیلومتر با بیمارستان اوخمتدیت فاصله دارد- گفت: «اینها حمله مستقیم بودند، نه برخورد هوایی با موشکهای دفاع هوایی.» او ادامه داد: فواصل شلیک آنها برابر بود. سرهی به الجزیره گفت: «من به اندازه کافی اصابت موشک دیدهام.» او اهل شهر دونتسک در شرق روسیه است که در سال۲۰۱۴ به تصرف جداییطلبان تحت حمایت روسیه درآمد. او مانند بسیاری از اوکراینیها به موشکباران خو گرفته است.