به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم آیتالله سعیدی در مراسم اختتامیه بیست و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که شامگاه 12 تیرماه در حرم بانوی کرامت برگزار شد، ضمن خوشامدگویی و ابراز خوشحالی از اینکه در ایام مهم مباهله و نیز نزول آیه «هَلْ أَتَیٰ» هستیم، اظهار داشت: شما بزرگوارانی که در جایگاه دانشجویی و اساتید و مسئولیت در امور قرآنی دارید و در حرم بانوی کرامت گردهم آمدید، باید در جهت تحقق اهداف بلند و ارزشمند قرآن، پیامبر اکرم(ص) و نیز اهل بیت(ع) تلاش کنید.
وی ضمن تجلیل از کسانی که در قول و عمل از قرآن و ولایت اهل بیت(ع) دفاع کردند، افزود: اینها نشانه ولایتمداری اهل قرآن و اهل ولایت است. در سوره مبارکه نحل آیه 98 آمده است: «فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ، پس، چون قرآن مىخوانى از شیطان مطرود به خدا پناه بر.» خداوند متعال برای ارتباط برقرار کردن مؤمنین و پیروان قرآن و عترت، به آنها توصیه کرده که با قرائت قرآن پیش از آن، حین آن و حتی بعد از آن از شر شیطانی که رانده شده است، به خدا پناه ببرند.
آیتالله سعیدی تصریح کرد: قرآن حریمی دارد و این حریم، دشمنان متجاوزِ در کمین نشستهای دارد. پس این آیه به خوبی نشان میدهد که قاری پیش از قرائت قرآن، نه حین آن و نه پس از آن در امنیت نیست. چون اگر این قرائت آنگونه که حق قرائت و تلاوت است، انجام شود؛ هجوم شیاطین برای انصراف قاری از آنچه که قرائت میکند، فراوان است. قرآن«هدیً للناس» است و به همین دلیل در تمام لحظات مورد تعقیب شیاطین واقع میشود.
امام جمعه شهر مقدس قم گفت: در داستان حج ابراهیمی شنیدیم که وقتی حضرت ابراهیم حج واقعی بجا میآورد، سپس تأسی کنندگان حج ابراهیم(ع) در یک جا با شیطان برخورد شدیدی داشتند. هنگامی که حاجی قصد داشت بهترینها را با ذبح اسماعیل توسط به درگاه خداوند قربانی کند، شیطان برای فریب حضرت ابراهیم(ع) بجای اسماعیل بدلی آورد که در واقع سختترین مرحله برای حضرت ابراهیم(ع) بود، زیرا که حضرت ابراهیم (ع) از ثمره عمرش گذشته بود و میخواست او را در خدا قربانی کند که حج واقعی ابراهیم(ع) مانع از فریب خوردن وی از شیطان شد.
وی گفت: شما که در عرصه قرآنی فعالیت دارید، باید پیش، حین و پس از انجام فعالیتهای خود مراقبه داشته باشید، زیرا که انجام اینگونه فعالیتها هدفمند است. حالا که در علوم قرآنی فرهیختگان و نخبگانی هستند و حضور پیدا کردند، باید تأمل داشته باشند. همانطور که در آیه 98 سوره مبارکه نحل ذکر شد که نهتنها قرائت با زبان منظور است بلکه قرائت از لحاظ معنوی نیز مطرح است.
آیتالله سعیدی درباره جلوههای مختلف قرائت بیان کرد: در بیانات رهبر معظم انقلاب خوانده ام که فرمودند:«زمانی که من قاریان قرآن سر و کار داشتم، قرائت همه را دوست داشتم تا زمانی که قرائت شخصی را شنیدم و فقط مستمع قرائت ایشان شدم چرا که جوری قرائت میکرد که گویا خداوند متعال با مستمع سخن میگوید.» اولین فایده شناخت و آشنایی با قرآن توسط قاری، حسن قرائت اوست و سپس در مستمع تاثیر میگذارد.
وی افزود: من و شما که در این راه گام برمیداریم، باید تحقق این مراقبه را ابتدا از خود شروع کنیم و سپس این را در دیگران محقق کنیم. ممکن است کسی قاری قرآن و نیز اهل سنت باشد، اما نهج البلاغه را بهتر از کسی که اهل ولایت باشد، بخواند. چون او هدفمند نهج البلاغه را میخواند و هدف ضربه زدن را دارد.
تولیت حرم مطهر حضرت معصومه سلاماللهعلیها ضمن تاکید بر داشتن بصیرت در انتخابات، یادآور شد: حضرت امام(ره) زمانی که در نجف بودند، یکی از اعضای مجاهدین خلق خدمت امام میآید و شروع کرد به خواندن نهج البلاغه. نقل شده است که امام میگوید: «چنان میخوانید که من آنقدر نهجالبلاغه حفظ نبودم.» بنابراین انتخابات نزدیک است، مراعات کنید.
انتهای پیام/
∎
نظر شما