به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه امشب (سهشنبه 12 تیرماه) در دومین مناظرهی انتخاباتی دور دوم که با موضوع «اقتصادی» برگزار شد، طی سخنانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای ظریف گفته که آقای جلیلی پشت تحریمها ایستاده و آقای عبدالعلیزاده رئیس ستاد آقای پزشکیان گفته یک پای قطعنامهها آقای جلیلی است؛ شما برای رفع تحریمها چه تلاشی میکنید؟ و میتوانید به توافق برسید؟ بیان کرد: ما امروز مهمان لرستان بودیم و آن عزیزان متأثر بودند از تعبیر نادرستی که درباره شهید سلیمانی در مناظرهی دیشب بکار برده شده بود و از من خواستند که این ابراز ناراحتی را بیان کنم.
وی خطاب به پزشکیان گفت: من متأسفم که شما کشور ما را قفس مینامید؛ کشوری که اینهمه فرصت و تعاملات ارزشمندی دارد و میتواند بیشترین و گستردهترین تعاملها را داشته باشد، شما میگویید قفس؟ شما در بحث تحریم راهی را میدانید، میگویید، میروید و جواب نمیگیرید و امتیاز میدهید و امتیازی نمیگیرید و دوبار میگویید که باید برویم و امتیاز دهیم؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ما میگوییم باید با تحریم مقابله کرد؛ شما راهحلی درباره تحریم نمیدهید و راهحل شما این است که امتیاز بیشتر دهید و به نتیجهای هم نمیرسید. شما هنوز یک راهحل ارائه ندادهاید و میگویید که با کارشناسان صحبت میکنم. ما برای رشد اقتصادی برنامهی جدی داریم و نباید روابط اقتصادی را منوط به دو-سه کشور کنید اتفاقاً که با ما بیشترین مشکل را دارند.
جلیلی خطاب به پزشکیان گفت: چرا یک برنامه برای رشد اقتصادی و مقابله با تحریم ارائه نکردهاید؟ شما مدعی هستید که کشور در بنبست است و ما مشکل را حل میکنیم. من معتقد به وجود بنبست نیستم و در شرایطی که شما بهخاطر تحریم رو به قبله مینشینید، ما امروز صادرات نفت و سرمایهگذاری داریم و در عرصههای مختلف پیشرفت داریم. شما آمار غلط میدهید.
وی اضافه کرد: شما دیشب در مناظره درباره روند نقدینگی اشتباه گفتید و برعکس میگویید؛ شما حجم نقدینگی را با رشد نقدینگی اشتباه میگیرید؛ وقتی کارشناسی بلد نیستید و میگویید باید با کارشناسان صحبت کرد. چیری که اقتصاد را رشد میدهد این است که در مقابل تحریم فعال باشید؛ رفتار شما منفعلانه است و شما میگویید به اتکای فشار بیرونیِ تحریم، در داخل چانهزنی کنم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: مجلس یک قانون را مصوب کرده و باید بدانید که آن را باید دنبال کرد.
جلیلی خاطرنشان کرد: ما در برجام تعهداتمان را انجام دادیم؛ شما باید طلبکار باشید نهاینکه به ملت فشار بیاورید و بگویید که ملت کوتاه بیاید و پیشاپیش میگویید به ملت فشار میآورم. طرف مقابل باید تعهدات خود را انجام دهد و ما نه. وقتی طرف مقابل تعهدات را انجام نداده، میخواهید چه امتیازی بدهید؟ به مردم بگویید. اینهمه امتیاز دادید و 15 بار اعلام شد که بر ایران بر تعهدات خود عمل کرده ولی میگویید امتیاز میدهیم؛ بگویید میخواهید چه کنید؟
وی ادامه داد: آیا روند کار شهید رئیسی خوب است؟ شما سخن از صداقت مطرح میکنید و دولت آقای هاشمی، خاتمی و روحانی دوستان شما بودند که در ستاد شما هستند و دوباره طلبکارید؛ شماها 40 سال بر سر کار بودید. شهید رئیسی نگفت 700 نفر از مردم ما میمیرند و حرفی از افایتیاف نمیزد و ملت را نجات داد ولی سخنگوی دولت آقای روحانی گفت که بدون FATF نمیتوان واکسن آورد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت شهید رئیسی سرمایهگذاری را به داخل آورد، تصریح کرد: دنیا مگر سه کشور است؟ متأسفم که چهار سال دیگر اسم کشور قفس خواهد شد و دنیا هم سه کشور است و گفته شود باید از بنبست خارج شویم.
جلیلی عنوان کرد: آقای روحانی در 8 سال دولت خود یکبار هم به آفریقا نرفت ولی دیدیم که شهید رئیسی به آن قاره رفت و گشایش ایجاد کرد. آقای پزشکیان؛ شما پزشک هستید و تشخیص غلط، تجویز غلط میآورد.
شما بقیه را متهم به طالبان و حکم اعدام برای سایرین صادر میکنید
جلیلی در ادامه سخنانش اظهار داشت: آقای پزشکیان از پاسخ به سوالات طفره رفتند و تنها راهبرد ایشان این بود که میرویم امتیاز میدهیم و بر داخل فشار میآرویم. اینکه من در همه مذاکرات تحریم آوردم دروغ است و این مطلبی که از قول شهید سلیمانی هم درباره من گفته شده دروغ است. آقای پزشکیان دیشب هم عوض اینکه برنامههای خودتان را توضیح بدهید چیزهای دیگر به دروغ میگفتید.
وی افزود: شما سی و دو سال عملکرد را میخواهید کنار بگذارید و تنها سه سال را در نظر بگیرید که د ر مقایسه با آن سی و دو سال قبل درخشان بوده است. شما میگفتید صادرات نفت امکان ندارد اما میزان صادرات نفت در سال 98 با سال 1402 را مقایسه کنید. میزان سرمایهگذاری خارجی را درسال 97 با 1402 مقایسه کنید. شما فقط کارشناسان خودتان را قبول دارید. کسانیکه که در دوسال پیش نامهای نوشتند و پیش بینی تورم 100 درصدی کردند اما محقق نشد، حالا امروز مدعی هستند. شما سایر کارشناسان که عضو لابیها نیستند را قبول ندارید. آقای دکتر شیبانی رئیس بانک مرکزی دولت اصلاحات یکی از کارشناسان ما است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: افرادی که در هشت سال تلخ قبل افتخار میکردند که مسکن نمیسازند و امروز در ستاد شما قرار دارند. مشکل مردم مذاکره نیست مشکل آنها مسکن است. با فرافکنی نمیشود کار را حل کرد؛ مردم من نگران هستم. اینها دارند رویکردشان را صریح بیان میکنند، اما رویکرد دیگر آن است که باقدرت وارد عرصه شد و کار کرد. راه حل مشکلات این نیست که دوباره برویم امتیاز دهیم این کار قبلا شده است و جواب نداده است رشد اقتصادی در دولت روحانی صفر شده است و شما میخواهید دولت سوم روحانی را تشکیل دهید.
جلیلی تصریح کرد: در حوزه تحریمها ما در موضوعاتی مثل برجام طلبکاریم و باید برویم مشکل را حل کنیم و حق ملت را بگیرید. راه جایگزین آن است که بروید و کار کنید و تحریم را بی اثر کنید. در دولت شهید رئیسی تحریم بی اثر شد و دشمن به این اعتراف کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمد و گفت راهبرد دشمن شکست حداکثری خورده است. باید کاری کرد طرف را از لحاظ اقتصادی از تحریم کردن منصرف کنیم تا فکر نکند میتواند به ما فشار وارد کند.
وی گفت: برنامه هفتم میگوید باید رشد 8 درصد اتفاق بیافتد اما شما پیشاپیش میگویید این رشد اتفاق نمیافتد شما بقیه را متهم به طالبان میکنید و حکم اعدام برای سایرین صادر میکنید.
آقای پزشکیان میخواهد دولت سوم روحانی را تشکیل دهد
جلیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آیا غیر از وزرای دولت آقای روحانی در ستاد آقای پزشکیان هستند؟ آقای ظریف با آن عملکرد غلط و بینتیجه که باعث شد 15 بار همه بگویند تعهداتمان را در برجام انجام دادیم و یکبار نشد که درباره این مسئله به طرف مقابل شکایت کنید؛ بهدلیل بلد نبودن ابتداییترین چیزها. ما میگوییم قرارداد غلط برجام این بود ماشینی که 100 تومن نمیارزید را به 100 میلیارد خریدید و همان را هم به شما نمیدهند؛ شما باید دربارهی این مسئله طلبکار باشید.
وی خطاب به مسعود پزشکیان اضافه کرد: شما درباره قانون راهبردی مجلس که قانون دقیقی بود که حق ملت را استیفا میکرد و مصوبه مجلس بود و به دولت قدرت میداد که حق مردم را دنبال کند، چه نظری دارید؟ شما دهها امتیاز دادید، نتیجه هم نگرفتید؛ ما قائل نیستیم که باید امتیاز بدهیم و طرف مقابل هم کاری نکند. اینها نگاه واقعبینانه در سیاست خارجی نیست.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: در ستاد شما گفته شد به مردم 300 هزار تومان پول دادند که به فلانی رأی دهند و این توهین و تهمت است. شما نمیدانید اطرافیانتان چه میگویند. کسی که میگوید مسکن مهر مزخرف است، با شما همراه است.
جلیلی خاطرنشان کرد: شما مردم را قبول ندارید و جوانان و متخصصان را قبول ندارید و میخواهید یک ظرفیت عظیم را کنار بگذارید. هزاران جوان و استاد فقط چون از حزب شما نیستند را قبول ندارید و میگویید دولت سایه هستند. دولت سایه کیست؟ غیر از هزاران جوان و استادی که پایکار بودند و به جمعبندی رسیدند؟ ممکن است بگویید این جمعبندی را قبول ندارم ولی شما میگویید سیاستگذاری از بالا را قبول ندارم. شما جمعبندی اساتید و دانشجویان را قبول ندارید.
وی ادامه داد: اگر میگویید سیاستگذاری از پایین یعنی باید با دهها صنف جلسه میگذاشتید و از نقاط مختلف کشور بازدید میکردید؛ کاری که ما کردیم. دولتی که شما میخواهید آن را ادامه دهید میتوانست امنیت سفارت عربستان را محقق کند و من درباره آن ماجرا به آقای روحانی هشدار داده بودم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: شما میگویید چند صد اقتصاددان از برنامهتان حمایت کردند؛ شما برنامهتان را به مردم نشان دهید. چرا اِبا دارید که برنامه خود را معرفی کنید؟ بگویید نسبت اقتصاددانان شما با رشد 8 درصدی چیست؟ آیا رشد 8 درصد کلاهبرداری است؟ این ضرورت کشور و قانون است.
جلیلی خطاب به پزشکیان گفت: ما در محضر 80 میلیون جمعیت هستیم و وقتی جوانان بر یک موضوع کار میکنند، چون با شما نیستند، حساب نمیشوند. 32 سال کشور در دست اطرافیان شما بوده و الان هم طلبکارید.
وی ادامه داد: خداوند ناظر و شاهد است که این مباحثی که مطرح میشود چقدر صِدق است. پروندهی ایران در دوران چه کسی به شورای امنیت ارجاع داده شد که شما درباره این مسئله حرف میزنید؟ شما این مسئله را نمیدانید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: نمیشود اگر مسئلهای را ندانید، برای آن راهحل داشته باشید. آقای پزشکیان؛ در عمل با مردم صداقت نشان دهید؛ امروز و فردا باید به مردم و خدا جواب دهید.
در حوزه انرژی هیچ قیمتی اضافه نمیشود
جلیلی در ادامه تصریح کرد: معلوم شد که مردم، رئیس جمهور سابق و اسبق در کدام ستاد هستند و چگونه از آقای پزشکیان حمایت میکنند.
وی خطاب به پزشکیان گفت: امروز در دانشگاه صحبت نمیکنید و در جایگاه یک رئیس جمهور هستید. اینکه بیان میکنید باید راه حل پیدا کنیم یعنی چه؟ اینکه نمیشود. از همین الان نوسانات این صحبت شما شروع شده و مثل همان حرف همان آقایی است که گفت صبح جمعه فهمیدم. رئیس ستاد شما درباره بنزین یک چیز میگوید شما یک چیز میگویید. ما باید این مطالعات را از قبل انجام داده باشیم چون دولت محل آزمون و خطا نیست و هر دورهای که میگذرد به مردم فشار میآید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در حوزه ناترزای انرژی ما طرح وان راغ در این حوزه ارائه دادهایم و پای اجرای آن میایستیم.
جلیلی اظهار داشت: نگاه روحانی در حوزه بنزین این بود که میگفت نباید به همه یکسان سهمیه دهیم؛ هرکس ماشین داشت به او سهیمه میدهیم و هرکس نداشت سهمیهای به او نمیدهیم این یعنی بی عدالتی و ظلم به مردم است.
وی ادامه داد: ما باید برای ناترازی انرژی برنامه داشه باشیم و باید خود مردم را در این طرح بزرگ ملی مشارکت دهیم. اگر مردم را در مدیریت مصرف انرژی دخالت دهید آن موقع مردم چون احساس نفع میکنند مشارکت میکنند و باید در این طرح به مردم اعتماد کرد. این طرح در برق و گاز و بنزین اجرا خواهد شد و هر قدر کمتر انرژی مصرف کنند پول آن در جیب خودشان میرود. این روند زیرساختش در کشور فراهم است و حتی اینکه از کدام دهک باید شروع شود هم مشخص است. در طرح ما مردم با مدیریت مصرفی که اعمال میکنند مصرف انرژی را مدیریت کرده و هیچ قیمتی هم اضافه نمیشود.
بازار سرمایه باید تقویت شود/ چند پیشنهاد بورسی
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که منتقدان شما میگویند اگر شما رئیسجمهور شوید بورس ریزش خواهد داشت؛ میگویند شما طرفدار اقتصاد دستوری هستید؛ توضیح دهید که وضعیت بورس در دولت شما چگونه خواهد بود؟ عنوان کرد: میلیونها نفر از مردم ما با بورس درگیر هستند و در این ایام بسیاری از مردمی که از این قضیه بهخاطر سوءمدیریت ضربه خوردهاند با من سخن گرفتهاند. بورس باید نماد اقتصاد کشور باشد و مردم خُرده سرمایهدار بیشترین ضررها را کردند.
جلیلی خاطرنشان کرد: بنده سال 1399 به آقای روحانی نامه نوشتم و 22 نکته را درباره مسائل بورس مطرح کردم؛ اگر اطرافیان آقای پزشکیان درباره بورس طرح داشتند، چرا به دولت همسویشان ندادند؟
وی گفت: بورس بهترین ابزار برای اقتصاد، تولید و ارتقای اقتصاد است. بورس بستر تولید است و بازار ثانویه نقش موثری برای تضمین فعالیت درست بازار اولیه است. بورس مدیریت میخواهد؛ این یعنی لازم است شورای ثبات داشته باشیم و نمیشود بانک مرکزی تصمیمی بگیرد که به بورس لطمه بزند و همچنین بیمه به بورس بیتفاوت باشد. چرا نباید برای بورس بیمه داشته باشیم؟ از پیشنهادات ما این است که باید برای سهام، بیمه داشته باشیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: باید بیمه سهام و ایجاد شرکت پروژههای بزرگ و کوچک مقیاس داشته باشیم تا مردم بتوانند مشارکت داده شوند. عدهای که دنبال رانت و پولهای بادآورده هستند دوست دارند بورس متلاطم باشد و سود ببرند. باید شفافیت توسعه یابد و نباید کسی بتواند 500 میلیون سهم بخرد ولی یک نفر نتواند یک سهم هم بخرد. چرا شفافیت در بورس وجود ندارد؟
جلیلی بیان کرد: نظر ما تقویت بورس است و یکی از مباحث اصلی، تسهیل تامین مالی تولید است. اگر میگوییم تولید و باید جهش تولید با مشارکت مردم را طبق شعار سال داشته باشیم، شرط این نیز تسهیل تأمین مالی تولید است. برخی بانکها خلق پول کردند و همچنان به آنها تأمین مالی شده ولی برای تولید تأمین ملی وجود نداشته باشد. باید برنامه داشت تا سرمایهی مردم جهتدهی شود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که پروژهی پتروپالایشگاهها را مطرح کردیم، گفتیم تأمین مالیِ آن از سرمایهی مردم باشد و سود آن هم به مردم برسد؛ نباید بگوییم که مردم به بورس پول بدهند و عدهای رانتخوار سود آن را ببرند.
مردم همان قدر که به نان نیاز دارند به تفریح نیاز دارند
جلیلی عنوان کرد: اینکه آقای پزشکیان آیات و احادیثی میخواند خیلی خوب است و جلسه ما را متبرک میکند اما این احادیث را ائمه جماعات مساجد هم میخوانند ولی اینها باید امتداد پیدا کند و به عمل تبدیل شود.
وی ادامه داد: ما زمانیکه طرح هدفمندی یارانهها را شکل دادیم 45 دلار به مردم یارانه داده میشد این به مردم کمک میکرد. اما در هشت سال دولت قبل ارزش پول ملی را پایین آوردند و تورم 60 درصد شد و کماکان به مردم همان 45 هزار تومان را میدادند و همین افرادی که کنار شما هستند میگفتند برای پرداخت همین هم عزا میگیریم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: اما شهید رئیسی تورم 60 درصد را کاهش داد و یارانه را ده برابر کرد. طرح ما این است که یک سبد کالایی خانوار مطرح کردیم تا 2500 کیلو کالری برای هر فرد تامین شود و اطمینان حاصل شود تا 10 کالای اساسی که برای سلامت نیاز است به مردم برسد. این برای هفت دهک اول مشخص شده است و بخشی از این طرح در دولت فعلی اجرا میشود.
جلیلی اظهار داشت: خانواده کرامت دارد و همان قدر که به نان نیاز دارد به سفر و تفریح نیاز دارد. اگر مردم در انتخابات مشارکت نمیکنند یک دلیلش همین مشکلات است. چند روز پیش یک جوان به من میگفت مدتی است با خانواده سفر نرفتم؛ اما اینکه بخواهیم تازه 4 سال دیگر هم برویم برنامه ریزی کنیم تا مشکلات حل شود کاری از پیش نمی رود. ما طرح کالابرگ فرهنگی را هم برنامه ریز کردهایم و برای این حوزه هم برنامه داریم. باید به سمت اینکه ضریب جینی ما در بهترین حالت خودش باشد برویم. متاسفانه در آن هشت سال، ضریب جینی به بدترین حالت خودش رسید.
ساخت و تأمین مسکن ضرورت دارد
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما گفته بودید مسکن مهر را ادامه خواهید داد؛ هنوز بسیاری از مردم در این مسکنها ساکن هم نشدهاند، شما وعدهی ساخت یک میلیون مسکن در سال را دادهاید؛ در اینباره توضیح دهید؟ اظهار داشت: مردم میخواهند بدانند دولت در 4 سال آینده میخواهد درباره این موضوع چه کاری کند. مسئول ستاد آقای پزشکیان که وزیر مسکن هم بوده، سال 1384 گفته "وزارت مسکن تعهدی درباره قیمت مسکن ندارد، بالا بودن قیمت خانه ربطی به ما ندارد و دنبال کاهش قیمت مسکن نبودهایم". آیا این روند ادامه مییابد؟ ممکن است بگویید این نظر شخصی اوست ولی رئیس ستاد شما این مسئله را مطرح میکند.
جلیلی عنوان کرد: ما در کشور سالی 800 هزار ازدواج داریم و این نیازمند مسکن است؛ برخی دوستان میگفتند مسکن مهر مزخرف است، شما چه طرحی در اینباره داشتید؟ یک نگاه میگوید دولت مسکن نسازد. با این نگاه، متوسط قیمت مسکن در تهران چند برابر شد؟ چند درصد مردم امروز اجارهنشین هستند؟
وی ادامه داد: درباره مسکن گفته میشود که مشکل، زمین است. یکی از مشکلات اساسی عدم حل مشکل مسکن، مسئلهی زمین است؛ بههمین خاطر قیمت مسکن گران میشود. مثلاً اگر ساخت یک متر مسکن 15 میلیون تومان است، آن مسکن متری 80 میلیون قیمت دارد، چون مشکل زمین داریم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه میگوید 0.2 درصد از اراضی کشور که حدود 300 هزار هکتار و چند برابر یک شهر بزرگ است؛ برای ساخت مسکن، زمین بدهیم. رئیسجمهور باید اینها را بداند، نه اینکه بگوید میرویم و بررسی میکنیم. این مصوبهی برنامه، گره اساسی را باز کرد.
جلیلی گفت: مسکن یک بحث تکبُعدی نیست و ابعاد اقتصادی و راهبردی دارد؛ باید در آمایش سرزمینی به آن توجه کرد و در نظر گرفته شود که اگر کسی مسکن دارد چه شغلی خواهد داشت؟
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری سیاستهای اقتصاد دریامحور را ابلاغ کردند و باید با نگاه راهبردی در این زمینه اقدام کرد. بحث دیگر نیز ابعاد فرهنگی است و معماری مسکن مهم است؛ مسکن فقط یک خوابگاه نیست و ابعاد دیگری هم دارد.
پزشکیان اطلاعات ابتدایی ندارد میخواهد رئیس جمهور شود
جلیلی در ادامه اظهار داشت: در رابطه با مسکن باید گفت که علاوه بر زمین، دولت هم باید کمک کند و طبق قانون بیست درصد تسهیلات باید در حوزه مسکن پرداخت شود که الان هشت درصد بیشتر نیست.
وی افزود: تورم مشکل اصلی است و دولت شهید رئیسی تورم 60 درصد را به ارث برد و تمام تلاشش را کرد و آن را کاهش داد. امروز در کشور مطالعه کردن و کار کردن، ضد فضیلت است و این که بگوییم برنامه نداریم فضیلت است. آقای پزشکیان در بسیاری از موضوعات اطلاعات شما کم است و در برخی موضوعات اطلاعات ابتدایی هم ندارید و بعد میخواهید رئیس جمهور شوید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: تورم یک هسته مرکزی دارد و موضوع دیگر جهش تورمی است. اگر شما در بودجه ناترازی داشته باشید و اعتبارات و خلق پول درست هدایت نشود موجب تورم میشود. راهکار ناترازی بودجه این است که منابع را افزایش داده و مصارف را کاهش دهیم. ارز آوری باید تبدیل به ماموریتی برای همه دستگاههای کشور شود تا منابع ارزی زیاد شود. دولت نباید به مردم فشار وارد کند و بسیاری از هزینههای غیرضرور خود را کاهش دهد.
جلیلی تصریح کرد: اگر شما میخواهید بر پول کشور حاکمیت داشته باشید باید بر ریال حاکمیت داشته داشته باشد. باید در این قضیه سامانهها را شکل داد و شفافیت مالی در سرمایههای بزرگ ایجاد کنید و اگر در ریال حاکمیت داشته باشید باید آن را به سمت تولید هدایت کنید نه اینکه به سمت مال سازی بروید.
وی ادامه داد: آنچه مردم را اذیت میکند جهشهای ارزی است و اگر ندایند فرآیند تخصیص ارز کجا ایراد دارد نمیتوانید راه حل ارئه دهید. برای بازار ما ثبات ارز خیلی مهم است و در بازار سالم می شود ثابت نرخ داشت زیرا بازارا ناسالم موجب جهش ارزی می شود. همه احکام اصلاح این موضوع را تهیه کردهایم و از روز اول دولت اگر انتخاب شویم اجرا میکنیم.
واردات خودرو و مدیریت بازار دنبال خواهد شد
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سخنگوی ستاد شما گفته که با واردات کنترل شده خودرو موافقید، تعریف شما از این چیست و ارز آن را چطور تأمین میکنید؟ خاطرنشان کرد: موضوع خودرو از مسائلی است که مردم دربارهی آن سوال دارند. ما این همه رشتههای اقتصاد در کشور داریم و موضوع خودرو و مسکن ابعاد دیگر هم دارد و باید این ابعاد دیده شود.
جلیلی بیان کرد: باید از دانشگاهها و وزارت علوم خواسته شود که رشتههای اقتصاد وارد مباحث کارشناسی به اسم اقتصاد خودرو و مسکن و غیره بشوند و دربارهی آن برنامه داشته باشند.
وی با بیان اینکه قیمت و کیفیت خودرو اهمیت دارد، اظهار داشت: ما در 10 سال گذشته جلسات متعددی داشتیم و نشست گذاشتیم و به این جمعبندی رسیدیم که از مهمترین مباحث اصلی موضوع تیراژ است. باید تیراژ خودرو را بهگونهای افزایش دهیم این مشکل پیش نیاید. یکی از این راهها، تولید است و باید تولید اقتصادی شود. دو خودروسازی سایپا و ایرانخودرو داریم و نمیشود که هرکدام برای خود چند پلتفرم دارند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: یکی از راههای افزایش تیراژ، واردات است. بنده زمانی که معاون اروپای وزارت خارجه بودم، یکی از سُفرای ما میگفت برخی کشورها ششماه در صف خرید خودروی سمند ایران هستند. واردات اتفاقاً یک ابزار بسیار خوب و مهم برای این است که بازار را مدیریت کنیم. برخی مواقع باید واردات انجام بگیرد تا تولید کننده فکر نکند که همهی کار دست اوست؛ از طرف دیگر باید ایرادات خودروهای داخلی رفع شود. همچنین صادرات به کشورهای همسو باید دنبال شود؛ کاری که در 8 سال منتهی به 1400 متوقف شد. واردات برای تعادل بازار اهمیت دارد.
پزشکیان نظام سلامت را هم نمیشناسد
جلیلی در ادامه گفت: آقای پزشکیان ظاهرا با این موضوع مشکل دارند که جمعی از نخبگان بنشینند و برای مشکلات کشور راه حل ارائه کنند چون در تفکر اطرافیانشان این است که فکر کردن بدون پول نمیشود اما افتخار من این است که هزاران نفر با تخصصهای مختلف را دعوت کرده و با آنها صحبت کردم که هیچ چشمداشتی به پول نداشتهاند.
وی خطاب به پزشکیان گفت: شما 32 سال کار کردید و برخی اشخاصی که بخوبی میشناسید در هیئت مدیره شرکتهای بازنشستگی قرار گرفتند. شما فکر میکنید هیچکس نمیتواند بدون پول یک نقش با شکوه ارائه کند. هزاران نفر بهتر از شما هستند که حاضر هستند برای کشور کار کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در همین نظام سلامت آقای دکتر شهرام یزدانی سرپرست تیم نظام سلامت ما است و آقای دکتر میبدی هم جز تیم ما است. در زمان آقای پزشکیان تعرفههای خصوصی چند برابر تعرفههای عمومی شد. آقای پزشکیان شما نظام سلامت را هم نمیشناسید دلیلش همان عملکرد شما است که همان مجلس هسمو با شما، شما را استیضاح کرد.
جلیلی عنوان کرد: تکریم بازنشستگان یک وظیفه اصلی دولت و کشور است. وقتی همسان سازی حقوق مطرح میشود باید منابع آن مشخص باشد. شما باید جلوی فساد را بگیرید؛ ببینید در همین هشت سال قبل در این صندوقهای بازنشستگی چه کسانی حقوقهای نجومی گرفتند ولی بازنشستگان گرفتار بودند. برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی یکی از راهکارها این است که دولت باید بدهیهای خود به صندوقها را پرداخت کند.
به حساب فساد شرکتهای دولتی خواهم رسید
جلیلی در جمعبندی این مناظره خاطرنشان کرد: مردم عزیز ایران؛ هماکنون وقت انتخاب بین بازگشت به تعطیلی کشور و یا امتداد راه کشور شهید رئیسی در احیای کارخانههاست؛ وقت انتخاب بین اداره کشور با لابی سیاسی و یا امتداد راه رهبر انقلاب به سپردن نقشها به جوانان؛ وقت انتخاب بین بازگشت به بهانهها و یا مسئولیتپذیری؛ وقت انتخاب بین ترسیدن از اخم کدخدا و ایستادگی هوشمندانه است.
وی اظهار داشت: هماکنون وقت نقشآفرینی برای جبران 8 سال رکود، نابود کردن فناوریها، از بین اعتمادها و جبران فرار از مسئولیت است. میگفتند نمیشد بدون افایتیاف واکسن کرونا خرید اما شد و گفتند نمیشود بدون توافق جدید نفت فروخت اما شد. میگفتند نمیشود به مردم زمین داد و شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: هماکنون وقت بهانهتراشی نداریم؛ یک جهان فرصت داریم و با دستکم گرفتن فرصتها و نشناختن ظرفیت مردم، این ظرفیت از بین میرود.
جلیلی گفت: بنده از مسائل مردم درباره مسکن، خانواده، دغدغهها درخصوص اقتدار ایران اطلاع دارم و تجربه 35 سال کاریام در سیاست خارجی من را به این باور رسانده که این مسائل با نگاههای دمدستی حل نمیشود. ایستادن مقابل فساد شجاعت میخواهد، وقتی میشود مسائل را حل کرد که در تولید، عدالت، فناوریها، روابط گسترده با جهان و جهش در فرهنگ جهش داشته باشیم.
وی اظهار داشت: هنوز هیچ چیز نشده، علیه من فریاد میزنند چون میدانند به حساب آنها و فساد شرکتهای دولتی خواهم رسید. من به حضور مردم نیاز دارم و با پشتیبانی مردم این مسائل را دنبال میکنم. جریانی که توانایی ایران را در حد آبگوشت بزباش میداند، همچنان در حال تخریب تواناییهای ماست.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: این جریان مردم را نمیشناسد، به آن تکیه ندارد، جوانان را به سخره میگیرد و وقتی میگوییم هزاران نفر 10 سال مطالعه کرده و راهحل دارند، آن را به سُخره میگیرند. وقتی توطئه را شکست میدهیم، میگویند خودِ دشمن نخواست. من کسی نیستم که با اولین مشکل بهانه بیاورم و دست از مقابله بافساد بکشم و دست از حق مردم ایران از داشتن فناوری بکشم.
جلیلی در پایان بیان کرد: این حرکت نیازمند پشتیبانی همهی مردم است. مردم ایران انتخابهای بزرگ داشتهاند اختیار یعنی انتخاب بهترین. یک جهان فرصت، یک ایران جهش با ایفای نقش پرشکوه هر ایرانی. فردا در مصلای تهران سایر مسائل را بیان خواهم کرد.
انتهای پیام/
∎
نظر شما