شناسهٔ خبر: 67471323 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

هشدار روسیه درباره انتقال سامانه پاتریوت اسرائیل به اوکراین

نماینده روسیه در سازمان ملل در آغاز دوره ریاست کشورش بر شورای امنیت، با هشدار به مقامات اسرائیلی در خصوص پیامدهای سیاسی احتمال انتقال سامانه‌های پاتریوت به اوکراین، گفت: تاکنون هیچ‌یک از مفاد قطعنامه آمریکایی درباره آتش‌بس در غزه اجرا نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در رابطه با آغاز دوره ریاست روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل در ماه جولای، هشدار داد که انتقال احتمالی سامانه‌های موشکی پاتریوت توسط اسرائیل به اوکراین می‌تواند پیامدهای سیاسی خاصی برای رژیم صهیونیستی داشته باشد. 

این دیپلمات روس گفت: «تصمیمی که ممکن است در این خصوص از سوی مقامات اسرائیلی اتخاذ شود، قطعاً می‌تواند پیامدهای سیاسی خاصی داشته باشد.» 

پیش از این، در اواخر ماه ژوئن، روزنامه "فایننشال تایمز" گزارش داد که آمریکا، اسرائیل و اوکراین در حال مذاکره برای تحویل هشت سامانه پاتریوت به کی‌یف هستند. طبق اطلاعات این نشریه، توافق در این خصوص هنوز نهایی نشده است. در گزارش آمده است که این سامانه‌های پدافند هوایی حدود 30 سال خدمت کرده و توسط ارتش اسرائیل در جریان درگیری‌های غزه مورد استفاده قرار گرفته‌اند. حالا قرار است این سامانه‌ها با سیستم‌های مدرن‌تری از سوی ایالات متحده جایگزین شوند و سامانه‌های قبلی به اوکراین تحویل داده شود. 

پیش از این، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرده بود که دولت جو بایدن، قصد دارد تمامی سامانه‌های Patriot و NASAMS تولید شده قبلی خود را به اوکراین تحویل دهد.

نبنزیا  عدم اجرای قطعنامه آمریکا در مورد آتش‌بس در غزه را گوشزد کرد

 نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این نشست خبری همچنین اعلام کرد که هیچ یک از مفاد قطعنامه آمریکایی درباره آتش‌بس تدریجی در غزه اجرا نشده است. به گفته این دیپلمات روس، وضعیت در فلسطین همچنان مورد توجه جامعه جهانی است. در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از پایان درگیری‌ها و بهبود اوضاع در نوار غزه مشاهده نمی‌شود. 

واسیلی نبنزیا افزود: «همانطور که روسیه بارها هشدار داده، هیچ یک از مفاد آخرین قطعنامه‌ای که توسط شورای امنیت به ابتکار طرف آمریکایی تصویب شده بود، اجرا نشده و هنوز مشخص نیست که پارامترهای نهایی این پیشنهاد چیست و آیا طرف‌ها با آن موافقت کرده‌اند یا خیر.» 

در تاریخ 10 ژوئن، شورای امنیت سازمان ملل به پیش‌نویس قطعنامه‌ای رأی داد که برای حمایت از پیشنهاد جدید آتش‌بس بین اسرائیل و جنبش فلسطینی حماس توسط آمریکا تهیه شده بود. این سند شامل سه مرحله برای برقراری آتش بس بین طرفین است.

شرکت لاوروف در جلسات شورای امنیت در ماه جولای

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در جلسات شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 16 و 17 جولای شرکت خواهد کرد. وزارت خارجه روسیه در این باره یادآور شد که از روز دوشنبه ریاست شورای امنیت به روسیه منتقل شده و این کشور مسئولیت اصلی برای یافتن پاسخ‌های مؤثر برای تهدیدات جهانی فعلی را بر عهده دارد. در ماه جولای، سه رویداد اصلی تحت رهبری مسکو برگزار خواهد شد. 

در این بیانیه آمده است: «16 جولای - مناظره‌های سطح وزارتی با موضوع «همکاری چندجانبه به نفع ایجاد نظام جهانی عادلانه، دموکراتیک و پایدارتر»؛ 17 جولای - مناظره‌هایی در سطح وزیران در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین؛ 19 جولای - مناظره‌های شورای امنیت در مورد همکاری سازمان ملل با سازمان پیمان امنیت جمعی، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای. دو رویداد نخست تحت ریاست وزیر خارجه سرگئی لاوروف برگزار خواهد شد.»

همچنین در برنامه کاری روسیه برای ماه جولای در شورای امنیت، جلساتی در مورد وضعیت هائیتی، جمهوری دموکراتیک کنگو، غرب آفریقا و منطقه ساحل، یمن، قبرس، کلمبیا، لبنان و سوریه در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، مباحثات درباره قطعنامه‌ای در مورد مکانیسم‌های بشردوستانه برای غزه نیز در دستور کار قرار دارد. 

وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که این کشور به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل، حداکثر تلاش خود را برای تضمین کار هماهنگ و سریع این نهاد بین المللی انجام خواهد داد. همچنین ذکر شد که طرف روسی به دنبال یافتن نقاط مشترک با در نظر گرفتن منافع تمامی طرف‌های ذینفع در مناقشات جهانی خواهد بود.

انتهای پیام/ 

نظر شما