در جدیدترین اخبار نظامی ، شرکت ام بی دی ای (MBDA) که یک تامینکننده سلاح اروپایی بهشمار میرود از محصولی به نام گراوند واردن برای میادین نبرد رونمایی کرده که در واقع یک سلاح مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب میشود.
بهگفته شرکت سازنده، این سلاح با استفاده از فناوری فراتر از خط دید و با اتکا به دادههایی که از پهپادها و سلاحهای شلیکشده دریافت میکند، میتواند اهدافی که از دید انسان پنهان هستند را شناسایی کند.
گراوند واردن؛ شروعی برای استفاده های نظامی از هوش مصنوعی
شرکت ام بی دی ای در واقع حاصل همکاری و سرمایهگذاری مشترک سه شرکت اروپایی فعال در حوزه صنایع دفاعی و هوافضا، یعنی ایرباس، بی ای ئی سیستمز و لئوناردو است.
این شرکت که از نامهای پیشرو در حوزه تولید موشک و سامانههای نظامی در هر سه شاخه زمینی، هوایی و دریایی محسوب میشود، گراوند واردن را بهعنوان یک محصول نظامی مبتنی بر هوش مصنوعی برای نیروهای زمینی معرفی کرده است.
گراوند واردن در واقع با هدف تقویت عملیات اطلاعاتی، نظارتی و تجسسی نیروهای نظامی طراحی شده است و میتواند با دیگر محصولات شرکت ام بی دی ای کار کند.
نحوه کار گراوند واردن چگونه است؟
در سناریویی که از عملکرد این محصول برای خبرنگاران به نمایش درآمده، یک پهپاد بر فراز منطقهای پر از درخت شروع به پرواز میکند. چنین موقعیتی، مکانی مناسب برای پنهان شدن نیروهای نظامی دشمن و تجهیزات آنها شامل تانکها است که میتوانند برای حمله کاربرد داشته باشند. از سویی، مدافعان برای مقابله با نیروهای دشمن در چنین منطقهای، کار دشواری خواهند داشت.
ام بی دی ای میگوید با جفت شدن سامانههای موشکی با گراوند واردن، این سامانه میتواند از طریق آنالیز اطلاعات دریافتی از پهپادهایی که بر فراز منطقه پرواز میکنند، اطلاعاتی برای حمله، شامل مکان هدف و زمان رهگیری آن ارائه کند.
در یک سناریوی دیگر، موشکی به سمت یک هدف پرتاب شد تا در مسیر حرکت خود با ثبت تصاویر و جمعآوری اطلاعات، آنها را به یک ماژول زمینی ارسال کند. این اطلاعات توسط گراوند واردن آنالیز شده و برای حملات بعدی مورد استفاده قرار گرفتند.
این یعنی برای کارکرد گراوند واردن، الزاما نیازی به یک پهپاد نیست و حتی یک سلاح پرتابی مانند موشک نیز میتواند دقیقا مانند یک پهپاد برای جمعآوری اطلاعات و ثبت تصاویر کاربرد داشته باشد.
خوب است بدانید ام بی دی ای در کنار گراوند واردن، از سامانه مشابهی برای نیروهای هوایی به نام اسکای واردن نیز رونمایی کرده است.
همچنین ام بی دی ای تضمین کرده که با توجه به شتاب تحولات در جنگهای مدرن، سامانههای خود را همواره آپدیت کند. در حال حاضر این شرکت از هوش مصنوعی صرفا جهت تقویت سامانهها با کاربرد آنالیز دقیق اطلاعات استفاده میکند؛ اما وعده داده که همواره بهروزرسانیهای جدیدی برای سامانه خود عرضه کند که برای تغییر و تحولات میادین نبرد و آمادگی سامانه برای مقابله با تهدیدهای جدید، کاربردی خواهند بود.
همچنین بهگفته ام بی دی ای، در تمام مراحل کار با این سامانه، تصمیمگیرنده نهایی اپراتور است و گراوند واردن مستقلا امکان تصمیمگیری و عمل را ندارد. در نتیجه این سامانه فقط برای کمک به تصمیمگیری ایجاد شده است.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-194596