شناسهٔ خبر: 67365683 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

دکتر روحانی: شبکه ملی اطلاعات در دولت یازدهم اجرایی شد

صاحب‌خبر -

شفقنا_ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی گفت: دولتی که توانست شبکه ملی اطلاعات را مصوب و اجرا کند، دولت یازدهم بود و وقتی ما مصوبه شبکه ملی اطلاعات و همه مراحل اجرایی‌اش را در شورای عالی فضای مجازی تصویب کردیم و خدمت رهبری فرستادیم، رهبری تبریک گفتند که دولت یازدهم توانست شبکه ملی اطلاعات را به ثمر برساند.

سایت دکتر حسن روحانی نوشت: کاندیدایی در یکی از مناظره‌های انتخاباتی مدعی شده شبکه ملی اطلاعات در دولت‌های یازدهم و دوازدهم حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته است و این دولت سیزدهم و مجلس یازدهم بودند که محدودیتی برای شبکه ملی اطلاعات نگذاشتند.

دولتی که توانست شبکه ملی اطلاعات را مصوب و اجرا کند، دولت یازدهم بود و وقتی ما مصوبه شبکه ملی اطلاعات و همه مراحل اجرایی‌اش را در شورای عالی فضای مجازی تصویب کردیم و خدمت رهبری فرستادیم، رهبری تبریک گفتند که دولت یازدهم توانست شبکه ملی اطلاعات را به ثمر برساند. همه مراحل آن هم اجرا شد اما خب شبکه ملی اطلاعات بحث‌های زیادی دارد غیر از بحث زیرساخت و اقدامات دیگر که باید روزانه پیش برود.

من خودم شخصاً در دولت دوازدهم جلسه می‌گذاشتم برای اینکه ما دولت الکترونیک را پیش ببریم. در مجموع ۷۰ درصد دولت الکترونیک در دولت دوازدهم انجام شد.

الان نگاه کنید چند درصد در این سه سال به آن ۷۰ درصد اضافه شده است؟ بگذریم از اینکه قول داده بودند پهنای باند را اضافه کنند و پهنای باند اضافه نشد. بگذریم از اینکه بنا بود اینترنت مجانی و ارزان در اختیار گذاشته شود که آن هم انجام نشد، شما از مردم بپرسید که در دولت یازدهم و دوازدهم وضع اینترنت بهتر بود، شبکه ملی اطلاعات بهتر بود، ارتباطات مردم بهتر بود، اشتغال آن‌ها از این فضای مجازی بیشتر بود یا در دولت سیزدهم؟ مردم می‌توانند مسأله را به خوبی قضاوت کنند.

دکتر روحانی: ما واکسن را وارد کردیم و دولت سیزدهم تزریق کرد

همچنین این سایت در ادامه نوشت:کاندیدایی در یکی از مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم گفته در دولت قبل «۴ عدد واکسن نمی‌توانستیم بیاوریم». دیگری مدعی شده تا وقتی در داخل واکسن تولید نکردند، واکسن خارجی به ما ندادند. نامزد دیگری در یکی از سخنرانی‌هایش ادعا کرده دکتر روحانی گفته نمی‌گذارند واکسن کرونا وارد کنند.

پاسخ دکتر حسن روحانی:

تابستان سال ۹۹ بحث واکسن کرونا مطرح شد. معمولاً تصور این بود که ساخت واکسن دو سال زمان می‌خواهد و بنابراین واکسنی که در تابستان ۹۹ تولید می‌شود (یعنی ۶ ماه پس از ورود کرونا به کشور) معلوم است که این واکسن استانداردهای اصلی را ندارد. کشورهایی بودند که می‌گفتند به شما واکسن می‌دهیم و تزریق آن را در ایران انجام دهید، یعنی آنجا هنوز تست بالینی انجام نشده بود. گفتند در ایران تست بالینی شود. در اینجا بحث کردیم، من با همه مسئولین از رده بالا تا پائین بحث کردم، در ستاد ملی مقابله با کرونا بحث کردیم، همه مخالفت کردند. ما می‌توانستیم در تیرماه سال ۹۹ از چین واکسن وارد کنیم. همانطور که بعضی از کشورهای دیگر مثل امارات و ترکیه وارد کردند. منتهی تست بالینی را در کشور ترکیه و امارات انجام دادند. دولت چین حاضر نبود قبول کند اگر مرگ‌ومیری اتفاق بیافتد مسئول است. این را هم نمی‌پذیرفت، در همان قراردادها هم قبول نمی‌کرد. ما در ستاد ملی کرونا و جاهای دیگر بحث کردیم. حتی آن زمان یکی از مسئولین در مصاحبه‌ای گفت ما مردم خودمان را موش آزمایشگاهی نمی‌کنیم. به هرحال این قبول نشد.

نامه‌ای نوشتم در سال ۹۹ به وزارت بهداشت و درمان و صراحتاً گفتم در هر کشوری که شما مطمئن شدید واکسن مورد اعتماد وجود دارد بلافاصله درخواست خرید دهید. اما در عین حال ما از شهریور شروع به مذاکره با کشورهای مختلف کردیم و توانستیم در دی‌ماه با روسیه با شرکت اسپوتنیک به توافق برسیم و واکسن در بهمن سال ۹۹ وارد کشور شد. کادر درمان ما این واکسن را در بهمن ۹۹ دریافت کرد که بیشتر آن اسپوتنیک بود و از روسیه آوردیم. در اسفند سینوفارم آوردیم. ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن با کواکس قرارداد بستیم. مسائل مالی و گرفتاری‌هایی که داشت همه را حل کردیم.

آقایی ادعا می‌کند رئیس‌جمهور دولت دوازدهم گفته نمی‌گذارند ما واکسن وارد کنیم و وارد نکردیم، من کی گفتم نمی‌گذارند؟ این دروغ شاخدار است. آخر تو چطور می‌خواهی رئیس‌جمهور باشی که این دروغ را داری به مردم می‌گویی؟ در ستاد ملی کرونا گفتم عده‌ای مخالف واردات واکسن هستند ولی ما زیر بار نمی‌رویم، ما واکسن وارد می‌کنیم. عده‌ای می‌گویند حتماً باید در داخل تولید کنیم. ما زیر بار این هم نمی‌رویم. در داخل به همه کمک می‌کنیم اما معطل آن‌ها نمی‌مانیم. فلذا واکسن خریداری و در ماه بهمن و اسفند وارد شد. تزریقات شروع شد.

در دو نوبت هر یک ۳۰ میلیون، مجموعاً ۶۰ میلیون دوز با سینوفارم قرارداد بستیم که حدود ۱۹ میلیون دوز آن را وارد و تزریق کردیم. با کشورهای مختلف قرارداد بستیم. با بهارات در هند قرارداد بستیم، مقداری آمد، قوه قضائیه آنجا مانع شد. درباره واکسن‌های اروپایی دیگر، مدت‌ها بحث بود که آسترازنیکا که ما نباید از انگلیس بخریم، از کشور دیگری می‌توانیم بخریم یا نه؟ به هرحال ما این مجوز را گرفتیم. از کشورهای دیگر اروپایی غیر از انگلیس آسترازنیکا را وارد کردیم. با کوبا قرارداد بستیم. مجموعاً قرارداد قطعی ۱۲۰ میلیون دوز واکسن بسته شد. از این ۱۲۰ میلیون دوز واکسن تعداد زیادی، بیش از ۳۰ میلیون دوز واکسن، وارد و تا آخر دولت تزریق شد.

البته آن‌هایی که در داخل قول داده بودند که ۵۰ میلیون دوز واکسن تا مرداد و شهریور به ما بدهند، مصاحبه‌های آن‌ها الان وجود دارد، با کمک‌هایی که ما کردیم تا بتوانند واکسن بسازند، تا آخر دولت حدود یک میلیون دوز واکسن توانستند بدهند. ما برویم یقه آن‌ها را بگیریم. البته ما که تحت تأثیر آن‌ها قرار نگرفتیم، رفتیم از هرجا شد واکسن خریدیم و آوردیم.

حالا یک کاندیدایی می‌آید در تلویزیون، روبه‌روی مردم می‌گوید دولت دوازدهم قدرت نداشت ۴ دانه واکسن بیاورد! دولت دوازدهم که حدود ۳۰ میلیون دوز واکسن آورده، تزریق کرده، ۶۰ میلیون دوز فقط با یک کشور، چین، قرارداد بسته است. ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز با کواکس قرارداد بسته است. ۶۰ میلیون دوز با روسیه برای اسپوتنیک قرارداد بسته بودیم، البته آن‌ها نتوانستند به ما بدهند. ۱۰ میلیون دوز با هند قرارداد بستیم، البته نتوانستند به ما بدهند. اگر بخواهیم قراردادها و بحث‌ها را حساب کنیم ما برای حدود ۲۰۰ میلیون دوز واکسن مذاکره و تفاهم کردیم. تمام واکسن‌هایی که در مرداد و شهریور و مهر وارد شد، آن‌هایی بود که ما خریده بودیم، معامله کرده بودیم، قراردادش امضا شده بود، پولش را داده بودیم و به تدریج آمد.

البته در تیرماه چون موج پنجم کرونا که بسیار خطرناک بود پیش آمد و همه کشورها را گرفتار کرد، چین نتوانست طبق قرارداد به ما سینوفارم دهد و آقای شی جین پینگ در تلفن از من به نحوی عذرخواهی کرد و گفت ما در داخل کشور خودمان گرفتاریم، به محض اینکه مقداری تخفیف پیدا کند، بلافاصله ما دومرتبه واکسن‌ها را برای شما می‌فرستیم. به دروغ به مردم می‌گویند واکسن نیامد و نبود. من آن زمان در دولت دوازدهم گفتم برای واکسن همه کار کردیم، تزریق آن را گذاشتیم برای دولت سیزدهم و دقیقاً این بود و غیر از این هر کس بگوید دروغ گفته است، این واقعیت داستان است. همه چیز آماده بود.

دکتر روحانی: دولت سیزدهم هنوز به رشد اقتصادی اواخر دولت دوازدهم نرسیده است

این سایت ادامه داد:چند کاندیدای ریاست‌جمهوری در مناظره‌ها مدعی رشد اقتصادی منفی در دهه ۹۰ شدند و یکی از آن‌ها به رشد اقتصادی ۱ درصد اشاره کرده است.

پاسخ دکتر حسن روحانی:

در سال ۱۳۹۹ با اینکه سخت‌ترین سال قرن بوده؛ به خاطر کرونا و جنگ اقتصادی و البته هنوز بقایای داعش در منطقه هم بود، تورم ما ۳۶.۴ درصد بود، رشد اقتصادی ما هم ۴ درصد بود. آخر بهار سال ۱۴۰۰ رشد اقتصادی ما ۷.۶ درصد بود. هنوز دولت سیزدهم به این رشد ۷.۶ درصد که به آن تحویل دادیم، نرسیده است. این‌ها واقعیت‌های بخش اقتصاد است که به مردم گفته نمی‌شود.

نظر شما