به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار 110زوج مراسم ازدواج دانشجویی دانشگاههای مشهد که همزمان با دهه «ولایت و امامت» در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد؛ ضمن تأکید بر اهمیت ازدواج از منظر اسلام، به آیه شریفه «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً، یکی از نشانههای خداوند آن است که برای شما از جنس خودتان همسری آفرید که در کنار او آرامش بگیرید و میان شما رأفت و مهربانی برقرار فرمود» اشاره و اظهار کرد: میزان بهره انسان از مسائل مختلف مادی و معنوی، به نوع نگاه او وابسته است؛ نگاه صحیح به ازدواج نیز منجر به تشکیل زندگی بهتر و مستحکمتر خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه ازدواج امری معنوی است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال انسان را اشرف مخلوقات در زمین قرار داده، اگر ازدواج صورت نگیرد خلقت انسان ناتمام میماند، از این رو یکی از اهداف ازدواج، حفظ، تداوم و بقای نسل بشر به عنوان گل سر سبد مخلوقات خداوند است.
تولیت آستان قدس رضوی نگاه صحیح و معنوی به ازدواج را موجب برطرفسازی بسیاری از اختلافات خانوادگی و ناهنجاریهای اجتماعی دانست و گفت: بسیاری از مشکلات خانوادگی و اجتماعی به سبب این است که به ازدواج تنها به عنوان امر مادی و اشباع غرایز حیوانی نگاه میشود، از این رو اندک چالشهای زندگی نیز غیرقابل تحمل میشوند؛ نگاه صحیح و معنوی به ازدواج میتواند درصد بالایی از مشکلات خانوادگی را برطرف کند و نقش بسزایی در سازگاری، کامیابی و سعادت یک زندگی مشترک دارد.
وی با بیان اینکه ازدواج از آیات الهی و موجب آرامش و آسایش خاطر انسان است، گفت: نگاه به ازدواج باید نگاهی متعالی و قدسی باشد؛ تداوم خلقت بشر با ازدواج صورت میگیرد. از مهمترین اسباب ایجاد مودت و محبت در زندگی مشترک «عفو و گذشت» است، متأسفانه بسیاری از اختلافات زناشویی، خانوادگی و ناهنجاریهای اجتماعی به دلیل نبود «گذشت» است.
حجتالاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم مسلمانان را به «عفو و صفح» فرمان داده است، اظهار کرد: قرآن، مسلمانان را به عفو، گذشت و بخشش، امر کرده است؛ اگر بخواهیم حرکت اباعبدالله الحسین(ع) و نهضت عاشورا را در یک کلمه خلاصه کنیم، آن کلمه «گذشت» است.
وی با تأکید بر اینکه زوجین برای تعمیق و شیرینی زندگی مشترک باید «نگاه متعالی به ازدواج» و «گذشت» را همواره سرلوحه قرار دهند، عنوان کرد: زندگی که با معنویت و گذشت توأم باشد، زمینهساز خیر دنیا و آخرت و تکامل و تقرب الهی زوجین و موجب تربیت نسلی صالح و مفید برای اجتماع خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت عید غدیر خم اشاره و ضمن قرائت آیه شریفه «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي، امروز دين شما را برايتان كامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم» اظهار کرد: در طول 23سال رسالت نبی مکرم اسلام(ص) تمام آنچه برای سعادت بشر نیاز بود، نازل و بیان شد، اما در روز غدیر، خداوند چه حکمی را نازل کرد که با آن، دین کامل و نعمت بر انسانها تمام شد؟ پروردگار متعال در عید غدیر «نظامسازی» و «الگوی مدیریت» را برای جامعه اسلامی معرفی کرد.